Médianapló

Médianapló - TGM: Keveslem a szabadságot, Orbán sokallja, Gyurcsány meg nem érti

2020. augusztus 16. 17:03 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Kubatov Gábor nyerészkedett, Jakab Péter gyurcsányozott, Lendvai Ildikó szabadvárosozott, Márki-Zay Péter előválasztott, Vidnyánszky Attila klikkelt, Spiró György pedig nobeldíjazott. Lefülelt mondatok.

 

A politikus a közéletben bírálható. (Ardamica Zorán szlovákiai magyar író, Paraméter.sk, augusztus 9.)

Mit várunk Gyurcsánytól, Dobrevtől, Ujhelyitől vagy a momentumosok siserehadától? Ezek a mi libernyákaink. (Horváth K. József újságíró, 888.hu, augusztus 9.)

A kormánymédia az első miniszterelnöki libernyákozás után önfeledten lubickolni kezdett a kifejezésben. (Bordás Gábor újságíró, 24.hu, augusztus 10.)

Mennyire szeretném, ha újra egyesülnének az elszakított nemzetrészek, vagyis az Index és a 444. (Szily László újságíró, Cink.hu, augusztus 10.)

A szivárvány koalíciók tojáshéjon járnak. (Bősz Anett liberális politikus az ellenzéki többségű önkormányzatokról, ATV, augusztus 10.)

Kedves András és Ferenc! Ha befejeztétek a cicaharcot egymással, koncentráljunk a Fideszre. (Jakab Péter Jobbik-politikus a Momentum és a DK elnökéhez, Facebook.com, augusztus 10.)

Azt mondom az elemzőknek, hogy nem kell az ellenzéket temetni. (Vadai Ágnes DK-politikus, ATV, augusztus 11.)

A hatalmi villongások arra irányulnak, hogy kinek legyen a tárgyalóasztalnál erősebb legitimációja a választókerületi osztozkodáshoz. (Nótin Tamás újságíró az ellenzéki torzsalkodásról, Jövő TV, augusztus 11.)

A rezsim elzárja a politikai ellenállás intézményes csatornáit. (Béndek Péter publicista, Újnépszabadság.com, augusztus 11.)

Orbán nem közönséges szélkakas. Mindig arra fordul, amerre holnap fog fújni a szél. (Mérő László pszichológus, 24.hu, augusztus 12.)

A kisgömböc már bekapta a fél Balatont, és ledózerálta a jogállamot. (Föld S. Péter újságíró, HírKlikk.hu, augusztus 12.)

Ott van egy hangos klikk, egy bagázs. (Vidnyánszky Attila rendező a Színház- és Filmművészeti Egyetemről, Magyar Rádió, augusztus 13.)

Kell végre-valahára az önkormányzatok közös fellépése, a Szabad Városok Szövetsége. (Lendvai Ildikó szocialista politikus, Facebook.com, augusztus 13.)

Az előválasztással az állellenzéki jelölteket ki lehet szűrni. (Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, ATV, augusztus 13.)

A Nobel-díj nem irodalmi díj, de néha jó írók is megkapják. (Spiró György író, Magyar Narancs, augusztus 13.)

A liberális (polgári) demokráciában keveslem a szabadságot, Orbán Viktor sokallja, Gyurcsány Ferenc meg nem érti. (Tamás Gáspár Miklós filozófus, hvg.hu, augusztus 14.)

Gyurcsányra ugyanolyan magasról teszek, mint Orbánra, egyikük sem a nép javát akarja. (Herczeg Zoltán divattervező, Magyar Hang, augusztus 14.)

A közösségi médiában 90 százalék fölött van a balliberális tartalmak aránya. (Kovács István, a Megafon Központ igazgatója, Magyar Nemzet, augusztus 14.)

Ez az egyik jele lehet annak, hogy a kormánypártok komolyabban veszik a média közösségi befolyást. (Bene Márton kommunikációs szakember a megafonos trollképző tanfolyamokról, Népszava, augusztus 15.)

Közösségi média nélkül nem fogunk választást nyerni. (Kubatov Gábor Fidesz-politikus, Magyar Nemzet Online, augusztus 15.)

A szószékek legmodernebbike, az internet. (Sáhó Eszter újságíró, Szemlélek.blog, augusztus 16.)

 

komment
süti beállítások módosítása