Médianapló

Médianapló - Kövér: "Nem vagyunk hajlandóak önként felcsatolni a nyakörvet"

2020. július 19. 14:55 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Kocsis Máté brüsszelezett, Schmidt Mária nyugatozott, Thürmer Gyula vírusozott, Fodor Gábor kétharmadozott, Lendvai Ildikó bálintgazdázott, Rudolf Péter pedig zsenizett. Lefülelt mondatok. 

 

Orbánnak esze ágában sincs kiléptetni az országot a húsosfazékból. (Raskó György agrárvállalkozó, volt államtitkár az Európai Unióról, HírKlikk.hu, július 13.)

Nem lehetne befejezni ezt a rezsicsökkentést, és végre csökkenteni a rezsit? (Marnitz István újságíró, Népszava, július 13.)

Nem azért nyert a Fidesz egymás után háromszor kétharmaddal, mert diktatúra van, hanem mert nekik szavaztak bizalmat az emberek. (Fodor Gábor liberális politikus, Magyar Nemzet Online, július 13.)

Egy-két kivételtől eltekintve lényegében a Fidesz hozta létre önmaga ellenzékét. (Fábián András újságíró, Újnépszabadság.com, július 14.)

A moszkoviták brüsszeliták lettek. (Kocsis Máté Fidesz-politikus, ATV, július 14.)

Nem vagyunk hajlandóak önként felcsatolni a nyakörvet. (Kövér László Fidesz-politikus az Európai Unióról, YouTube.com, július 14.)

Budai várkapitány. (Kabai Domokos Lajos újságíró Orbán Viktorról, Bekiáltás.blog, július 15.)

Ma már azon szocializálódunk, hogy az az izgalmas, ha a szexet képernyőn nézhetjük. (Halász Sári szexuális tanácsadó, Mérce.hu, július 15.)

A kocsmanyelvet anyanyelvi szinten beszélő kultúrvezér. (Herskovits Eszter újságíró Demeter Szilárdról, 168 Óra, július 15.)

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum és még millió egyéb dolog főigazgatója. (Tamás Gáspár Miklós filozófus, Klubrádió, július 16.)

A szabadság dalnoka találkozott - konzultált, majd fotózkodott - az önkényuralom helytartójával. (Debreczeni József publicista Bródy Jánosról és Demeter Szilárdról, Magyar Narancs, július 16.)

Szabadon vannak nagyon ostoba neonácik és antifák. Verjék össze egymást, ebben a küzdelemben minden golyó jó helyre megy. (Békés Márton, a Terror Háza Múzeum tudományos igazgatója, Azonnali.hu, július 16.)

A kerületében voltak, akik fúrták a díszpolgárságát. Nem számít. Egy egész ország dísze és polgára volt. (Lendvai Ildikó szocialista politikus Bálint gazdáról, Facebook.com, július 16.)

A zsenik nem avulnak. (Rudolf Péter színigazgató, Jelen, július 16.)

Be lehet iratkozni történész szakra, és elvégezni azt, mielőtt kultúrharchoz lát az ember. (Szilvay Gergely publicista, Mandiner.hu, július 17.)

A bírói függetlenség legerősebb garanciája, hogy a politika nem tudjon kinevezni bírákat. (Fleck Zoltán jogszociológus, HírKlikk.hu, július 17.)

Aki még kijár magyar meccsekre, nem haszonélvezője, hanem elszenvedője Orbán Viktor fociőrületének. (Fekő Ádám újságíró, Azonnali.hu, július 17.)

Az ellenzék romhalmaz. (Puzsér Róbert publicista, Magyar Hang, július 17.)

Víruspolitika van ellenzéki változatban is. Jó hangosan csinálják, hogy úgy tűnjön, mintha ők lennének a kormány. (Thürmer Gyula munkáspárti politikus, Balszemmel.blog, július 18.)

Térségünk a másolás korszakát lezárta. (Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, Magyar Nemzet Online, július 18.)

A kedvező alkalmak kemény munkának álcázzák magukat. (Kő András újságíró, Magyarhirlap.hu, július 18.)

 

komment
süti beállítások módosítása