Médianapló

Médianapló - Szanyi új pártjának van-é esélye a győzelemre?

2020. március 09. 09:39 - Zöldi László

A volt szocialista politikusnak egyelőre nincs szerencséje a sajtóval. A Népszava mai számában címes hír jelent meg a szombati sajtótájékoztatójáról, amely egyébként pénteken volt. Ez onnan tudható, hogy a KESMA nevű kormánypárti alapítványhoz közeli Sonline.hu már pénteken este 22.01-kor beszámolt a bemutatkozásról. Góz Lilla négy és fél sort írt róla. Ha egy szabadúszó újságíró nem tudósított volna részletesen az eseményről, akkor aligha tudhatnánk, mi rejlik Szanyi Tibor önironikus megjegyzése mögött. (Huszka Imre terjedelmes beszámolója szombaton látott napvilágot a magyarnarancs.hu-n, ez téveszthette meg a Népszava figyelmetlen munkatársát.)

Az MSZP-ből nemrégiben kilépett politikus elmesélte: ha már néhány kásás hangú megnyilatkozása miatt a nyilvánosság fórumain részegeskedéssel vádolták, akkor az Igen - Szolidaritás Magyarországért Mozgalom rövidítése, az ISZOM másodpercek alatt eljutott milliónyi netezőhöz, akik „rögtön hozzákapcsoltak egy gyakorló alkoholistát”. Azt már én fűzöm hozzá, hogy ha az egymillió alkoholista országa vagyunk, akkor Szanyinak sikerülhet közöttük rokonszenvre szert tenni, és az ISZOM 2022-ben bekerülhet az országgyűlésbe. A másik millió szavazatot pedig azok adhatják rá, akiket szintén megemlített az ellenzéki pártokra utalva, mondván: amatőr módon kezelik a közösségi médiát.

Szanyi Tibortól nem lehet elvitatni, hogy egyike ama néhány közéleti személyiségnek, akik profi módon használják a világhálót. Nemcsak a Facebookon van jelen, hanem a Twitteren is, a Tumblron pedig szinte utolérhetetlen. Igenis van esélye arra, hogy a digitális bennszülöttek immár milliós tömegét meghódítsa. Előnyben a hátrány persze, hogy hadilábon áll a központozással. De nem azért, mert iskolás korában nem tanulta meg, hogy az írásjelek segítségével lehet érthetőbbé tenni a szövegeket, hanem mert bedolgozta magát az írásjeleket mellőző netes gyorsírásba. Akik betörtek formátlan kommentjeikkel, indulatszavaikkal a digitális sajtóba, szintén milliónyian vannak, és egy ügyes kampány révén az ISZOM híveinek ígérkeznek.

A hagyományos újságírásban van egy mondás, miszerint Vessző nélkül nem lehet hogyozni. A kaposvári bejelentkezés nyomán Szanyi Tibor új pártja 2022-ben akár még meg is nyerheti az országgyűlés választást, ha az alkoholisták és a digitális bennszülöttek meghódítása után, a nőszavazók kedvéért ezt írja a zászlajára: Vessző nélkül is lehet hogyozni.           

2 komment
süti beállítások módosítása