Médianapló

Médianapló - "Cigányútra tévedt a jogállam"

2020. március 01. 13:46 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán konzultált, Kövér közoktatott, L. Simon demeterezett, Lendvai elsimonozott, Kuncze vírusozott, Vágó pedig dékázott. Lefülelt mondatok.

 

Csukás pontosan tudta, hogy a gyerekek nem hülyék, csak gyerekek. (Borbás Barna újságíró Csukás István halálára, Válaszonline.hu, február 24.)

Demeter Szilárd pezsgést hozott az irodalmi életbe. (L. Simon László Fidesz-politikus a kultúrharcról, ATV, február 24.)

/”Senki sem tekintheti lábtörlőjének a Magyar Szocialista Pártot.” Tóth Bertalan MSZP-elnök, Szeged Televízió, február 21./ Berzenkedő lábtörlő lett az egykori váltópártból. (Galló Béla politológus, Mozgástér.blog, február 24.)

Nincsen DK Gyurcsány nélkül. (Vágó István DK-politikus, Azonnali.hu, február 24.)

Cigányútra tévedt a jogállam. (Föld S. Péter újságíró, HírKlikk.hu, február 24.)

Az újpestiek mostanában csak idegenben vannak otthon. (Somos András újságíró a Megyeri úti stadion használhatatlan gyepéről, Facebook.com, február 24.)

Az LMP-re ráfért egy ráncfelvarrás. (Kendernay János társelnök, Mandiner.hu, február 25.)

Lakájmédiában futtatott Jobbik-szakértő nem leszek. (Szávay István, Jobbikból kilépett országgyűlési képviselő, Facebook.com, február 25.)

Az ellenzék városi környezetben eljut a választókhoz. (Somogyi Zoltán szociológus az önkormányzati választásról, ATV, február 25.)

Huszonhat év alatt felépítettem magam, és négy év alatt leépítettek. (Bugár Béla szlovákiai politikus a Fidesz felvidéki befolyásáról, Népszava, február 26.)

Egymás kárára nem politizálhatunk. (Ujhelyi István szocialista politikus a DK és az MSZP közti feszültségről, Azonnali.hu, február 27.)

Pedig a gondolkodó fideszesek közé tartozik. (Lendvai Ildikó szocialista politikus L. Simon Lászlóról, HírKlikk.hu, február 27.)

A legfőbb irodalmi tekintetes úr. (Kulcsár Árpád erdélyi író Demeter Szilárdról, Transindex.ro, február 27.)

Nemzeti közmegegyezést hozunk létre. (Orbán Viktor miniszterelnök a nemzeti konzultációról, Magyar Rádió, február 28.)

Nem feltétlenül köthető a napi kormányzáshoz minden olyan dolog, ami nem működik. (Oberfrank Pál veszprémi színigazgató, Vasárnap.hu, február 28.)

Van már beteg, csak augusztusra kapott időpontot a kórházba. (Kuncze Gábor volt SZDSZ-politikus a koronavírus-járványról, ATV, február 28.)

A magyar úgy fél, hogy megy, és kifosztja a boltot. (Ésik Sándor publicista a koronavírus-járványról, Azonnali.hu, február 29.)

Azt a célt tűztük ki, hogy a közoktatásból jövő minden gyerek hozza magával azt a kulturális örökséget, ami nemzetté tesz minket a következő száz évben. (Kövér László, az országgyűlés elnöke Nagykanizsán, Zaol.hu, február 29.)

Keretlegénytől a kerettantervig. (Millei Ilona újságíró, Népszava, február 29.)

A demokratikus paraván mögött önkényuralmi gyakorlatok folynak. (Bozóki András szociológus, volt kulturális miniszter, hvg.hu, február 29.)

A kapufa kiköpi a labdát. (Méhes Gábor sportriporter, Sport 1, február 29.)

Az egész Horthy-korszak örökösei vagyunk. (Toroczkai László Mi Hazánk-politikus, Indavideó, március 1.)

 

komment
süti beállítások módosítása