Médianapló

Médianapló - Szél Bernadett: "A nemzeten belül lőnek"

2020. január 27. 04:57 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Kövér trianonozott, Varga Judit és Novák Katalin néppártozott, Gyurcsány momentumozott, Parti Nagy orbánozott, Nagy Feró lázadozott, Böde pedig pelenkázott. Lefülelt mondatok.

 

Nagyváradon a „zsidó” egy ember, Budapesten egy sértés. (Szele Tamás újságíró, Facebook.com, január 19.)

Belülről is egyre több a kritikus hang. (Török Gábor politológus a Fideszről, ATV, január 20.)

Ez már lezárt ügy, csak ki kell várni a végét. (Ara-Kovács Attila, a DK Európa-parlamenti képviselője a Fidesz és a Néppárt kapcsolatáról, Klubrádió, január 21.)

Annyi pénzt kérünk a Lánchídra, amennyibe a miniszterelnök várbéli dolgozószobája került. (Tüttő Kata MSZP-politikus, budapesti főpolgármester-helyettes, ATV, január 21.)

A viharlámpát olyan magasra kell elhelyezni, hogy azt se ember, se állat a farkával le ne verhesse. (Duka Zoltán olvasó idézete egy tűzvédelmi szabályzatból, Facebook.com, január 21.)

A Momentum fantasztikus két évet futott. (Gyurcsány Ferenc DK-politikus, volt miniszterelnök, InfoRádió, január 22.)

Ma valamiféle riadalmat kelt a hozzáértés és a szakértelem. (Pozsgai Zsolt író, Mandiner.hu, január 22.)

Nemcsak Magyarországot darabolták szét, hanem a megmaradt, csonka Magyarországot is életképtelenségre ítélték. (Kövér László Fidesz-politikus, az országgyűlés elnöke Trianonról, Kisalföld, január 23.)

Kádár rendszere öregségére demokratizálódott, Orbáné öregségére rákosizálódott. (Parti Nagy Lajos író, 168 Óra, január 23.)

A rendszer megtűr bennünket, mert mi is elviseljük őt. (Föld S. Péter újságíró, HírKlikk.hu, január 23.)

A művészt egy érdekli: a szerep. (Végvári József ny. őrnagy, a Kádár-korszakban „művészeti vonallal” foglalkozó titkosszolgálati tiszt, 24.hu, január 23.)

Lázadjatok, de csak módjával! (Nagy Feró rocker a szombathelyi egyetemistáknak, Nyugat.hu, január 23.)

Sületlenség, ha azt gondolják, hogy hatalmi úton le lehet cserélni egy létező kultúrát. (Dés László zeneszerző a kormánypárti kultúrharcosokról, Magyar Narancs, január 23.)

A jövő irodalom-tankönyveiben a Nyugat nemzedékeinek helyét a Kelet Népének szűkebb mezőnye veszi át. (Puzsér Róbert publicista, Magyar Hang, január 24.)

A nemzeten belül lőnek. (Szél Bernadett volt LMP-politikus a kormányzati gyűlöletkampányról, ATV, január 24.)

A pártok sikerre játszanak. (Ungár Tamás újságíró, Népszava, január 24.)

Ha van bárminek értelme 2022-ben, az a teljes ellenzéki összefogás, egy rendszerváltó technikai óriáskoalíció. (Papp László Tamás újságíró, Facebook.com, január 25.)

Nekünk nem a fejléc, nem a házszám a fontos. (Varga Judit Fidesz-politikus, igazságügyi miniszter a Fidesz Európa-parlamenti helyzetéről, Magyar Nemzet, január 25.)

Már nem egy centire, hanem kilométerekre vagyunk a Néppárt egyes részeitől. (Novák Katalin Fidesz-politikus, családügyi államtitkár, Magyar Távirati Iroda, január 25.)

A pelenkát felvette a csapat, aztán a meccs kezdése előtt elfelejtettük levenni. (Böde Dániel paksi labdarúgó az FTC elleni vereségről, M4, január 25.)

A magyar kultúra uradalmi gazdatisztje. (Gábor György filozófus Demeter Szilárdról, Facebook.com, január 26.)

 

1 komment
süti beállítások módosítása