Médianapló

Médianapló - Szél Bernadett: "A nemzeten belül lőnek"

2020. január 26. 16:49 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Kövér trianonozott, Gyurcsány momentumozott, Ungár elempézett, Nagy Feró lázadozott, Böde pedig pelenkázott. Lefülelt mondatok.

 

Hóman Bálint antiszemitizmusa nem meggyőződésből fakadt, hanem politikai számításból. (Ujváry Gábor történész, Fejér Megyei Hírlap, január 18.)

Nagyváradon a „zsidó” egy ember, Budapesten egy sértés. (Szele Tamás újságíró, Facebook.com, január 19.)

Belülről is egyre több a kritikus hang. (Török Gábor politológus a Fideszről, ATV, január 20.)

Ez már lezárt ügy, csak ki kell várni a végét. (Ara-Kovács Attila, a DK Európa-parlamenti képviselője a Fidesz és a Néppárt kapcsolatáról, Klubrádió, január 21.)

Annyi pénzt kérünk a Lánchídra, amennyibe a miniszterelnök várbéli dolgozószobája került. (Tüttő Kata MSZP-politikus, budapesti főpolgármester-helyettes, ATV, január 21.)

A viharlámpát olyan magasra kell elhelyezni, hogy azt se ember, se állat a farkával le ne verhesse. (Duka Zoltán olvasó idézete egy tűzvédelmi szabályzatból, Facebook.com, január 21.)

A Momentum fantasztikus két évet futott. (Gyurcsány Ferenc DK-politikus, volt miniszterelnök, InfoRádió, január 22.)

Ma valamiféle riadalmat kelt a hozzáértés és a szakértelem. (Pozsgai Zsolt író, Mandiner.hu, január 22.)

Nemcsak Magyarországot darabolták szét, hanem a megmaradt, csonka Magyarországot is életképtelenségre ítélték. (Kövér László Fidesz-politikus, az országgyűlés elnöke Trianonról, Kisalföld, január 23.)

A művészt egy érdekli: a szerep. (Végvári József ny. őrnagy, a Kádár-korszakban „művészeti vonallal” foglalkozó titkosszolgálati tiszt, 24.hu, január 23.)

Kádár rendszere öregségére demokratizálódott, Orbáné öregségére rákosizálódott. (Parti Nagy Lajos író, 168 Óra, január 23.)

A rendszer megtűr bennünket, mert mi is elviseljük őt. (Föld S. Péter újságíró, HírKlikk.hu, január 23.)

Lázadjatok, de csak módjával! (Nagy Feró rocker a szombathelyi egyetemistáknak, Nyugat.hu, január 23.)

Sületlenség, ha azt gondolják, hogy hatalmi úton le lehet cserélni egy létező kultúrát. (Dés László zeneszerző a kormánypárti kultúrharcosokról, Magyar Narancs, január 23.)

A jövő irodalom-tankönyveiben a Nyugat nemzedékeinek helyét a Kelet Népének szűkebb mezőnye veszi át. (Puzsér Róbert publicista, Magyar Hang, január 24.)

A nemzeten belül lőnek. (Szél Bernadett volt LMP-politikus a kormányzati gyűlöletkampányról, ATV, január 24.)

A pártok sikerre játszanak. (Ungár Tamás újságíró, Népszava, január 24.)

Nagyon jó párt, de rengeteg hülyeséget csinált. (Ungár Péter LMP-politikus az LMP-ről, Partizán, január 25.)

Ha van bárminek értelme 2022-ben, az a teljes ellenzéki összefogás, egy rendszerváltó technikai óriáskoalíció. (Papp László Tamás újságíró, Facebook.com, január 25.)

Nekünk nem a fejléc, nem a házszám a fontos. (Varga Judit Fidesz-politikus, igazságügyi miniszter a Fidesz Európa-parlamenti helyzetéről, Magyar Nemzet, január 25.)

Már nem egy centire, hanem kilométerekre vagyunk a Néppárt egyes részeitől. (Novák Katalin Fidesz-politikus, családügyi államtitkár, Magyar Távirati Iroda, január 25.)

A pelenkát felvette a csapat, aztán a meccs kezdése előtt elfelejtettük levenni. (Böde Dániel paksi labdarúgó az FTC elleni vereségről, M4, január 25.)

komment
süti beállítások módosítása