Médianapló

Médianapló - Karácsony miért fészkelődött a közszolgálati ülőkében?

2020. január 22. 11:12 - Zöldi László

A budapesti főpolgármester tegnap este, száz nappal a megválasztása után ült be először a Magyar Televízió stúdiójába. Azóta a huszonöt perces vágatlan interjú bejárta a fél országot. Akik elmarasztalták, nem akartak hinni a fülüknek. A kérdező Mészáros Kata ugyanis szakmai felkészületlenségével írta be magát a magyar média legújabb kori történetébe. S mert az értelmezők gyorsabbak voltak nálam, beérem azzal, hogy nem akartam hinni a szememnek.

A stúdióban úgynevezett dohányzóasztal választotta el egymástól a beszélgetőket. Az újságíró 170 centi körüli hölgy, akit megtanítottak arra, hogy a szoknyából kilógó lábait oldalvást vesse át, egymáshoz simítva, ahogy illik. Akár divatlapban is megjelenhetett volna. Szemlátomást jól érezte magát a törpe asztalhoz méretezett, csőlábú ülőkében, amelyet széknek túlzás volna nevezni. Vele szemben a három centi híján kétméteres ellenzéki politikus feszengett, izgett-mozgott, mocorgott, vackolódott. Úgy ücsörgött az alacsony csőszéken, mintha sámlin gubbasztana. Karácsony Gergely nem tudott mit kezdeni a lábával. Fészkelődött erre, fészkelődött arra, végül keresztbe rakta egyiket a másikon, és vízszintesen elhelyezkedő felső lába magasabban volt annál a fránya asztalnál. Kényelmetlenül érezte magát, holott a műsorvezető még föl sem tette az abszurd, zsibbasztó kérdéseit.

A kínos helyzetről beugrott egy régi fénykép, amely még 2005-ben, a Magyar Hírlap hasábjain látott napvilágot. A miniszterelnök Gyurcsány Ferenc és az ellenzékbe szorult Orbán Viktor épp vitatkozott rajta. A nyurga kormányfő az egyik parlamenti teremben fogadta az ellenzéki vezért. Már ül a két politikus, Gyurcsány magyaráz és gesztikulál, Orbán pedig figyel. Párnázott, magas támlájú székben foglalnak helyet. A 190 körüli miniszterelnök kényelmesen dől hátra, elvégre mindkét talpa a szőnyegen helyezkedik el. Orbán jobb lába teljes talppal érintkezik ugyan a szőnyeggel, a bal viszont már nem ér le oda. S bár a talp felső része érinti a szőnyeget, a sarokrész lóg a levegőben. A kényelmetlen tartás feszélyezi, és egyre kevésbé képes összpontosítani a vetélytárs szavaira.

Nem vagyok híve az összeesküvés-elméleteknek, mégse lepődnék meg, ha egyszer kiderülnének a két forgatás figyelemre méltó körülményei. Bár a széket úgy kell megtervezni, hogy mindenki jól érezze magát benne, félő, hogy vannak találkozók, amikor szerkesztői szempont kényelmetlen helyzetbe hozni az ellenzéki politikusokat.

 

30 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr7915420956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2020.01.22. 11:41:56

Először az Index által megvágott pár perces kérdésözönt láttam. Nem minden kajánság nélküli tippem, hogy a bemondó HÜPI kis tabletjére a kérdéseket, a hírhamisító pappdániel által összeválogatott team tette fel az adás alatt röptében. Feltételezem, a team egyes tagjai itt is szoktak kommentelni.

A kérdés már csak az, hogy van-e annál lejjebb, mint amikor a közel 100 milliárd köszpénzből fenntartott fideszcsatorna ennyire nyíltan megmutatja, hogyan sikkasztja el a magyar adófizetők pénzét a fidesz? Nincs azzal semmi gondom, ha egy pártnak médiafelületre van szüksége és vesz magának egyet, de egy közszolgálti csatornát, közpénzből arra használni, mintha az övék volna, nettó bűncselekmény. Egy jogállamban ilyennek nagyon komoly következményei vannak. Az ilyen esetek mutatják meg a naivaknak, hogy teljesen megalapozottak a kritikák amik az EU részéről a fidesz kormányal szemben felmerültek.

A bűnözők meg nem értenek a szép szóból, csak az erőből. :/

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2020.01.22. 13:50:27

@Netuddki.: Most komolyan átveszed ezt a narratívát, elfelejtve a Gyárfás féle reggeli műsort, ami folyamatosan ment? Én nem látom, hogy a másik oldal bármiben is jobb lenne, leszámítva, hogy a külföldi tőkének játszanak a hazai helyett.
A poszthoz is hozzászólva, simán egyértelmű az ilyen kellemetlen helyzetbe hozás. Ez megy külföldön is.

Ego55 2020.01.22. 14:40:28

Gyanítom -bár nem láttam az interjút, DE meg fogom nézni- nem volt sikeres Karácsony szereplése. Akkora vehemenciával támadják a kérdezőt, hogy elmaradnak a frappáns válaszok felemlegetése, a bravúros médiaszereplésének hozsannázása. Én csak ebből következtetek.

Sir Galahad 2020.01.22. 14:44:14

@megamovieboy: Persze, ez megy külföldön is, meg megtették ezt anno a Fidesz politikusaival, mikor ellenzékben voltak. Ez mind igaz. De sajnos az ilyesminek a végeredménye kontraproduktív lesz, és most azt látjuk, hogy a baloldali-liberális sajtó ezt ügyesen felnagyítja, reflektorfényben tartja (ez a dolguk, nincs ebben semmi különös). Megérte?

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2020.01.22. 16:08:27

@Sir Galahad: Lehet a közszerepléstől akarták elvenni a kedvét. Ha ez bejött, akkor gondolom megérte nekik. Azt senki nem tudja, mit akarnak Gyurcsányék, Molnárék a fővárossal tenni, de az már most látszik, hogy folyamatos konfrontációt akarnak a kormánnyal.

Netuddki. 2020.01.22. 16:46:12

Na, mit írtam? Máris beindult a szerecsenmosdatás.

Neeeem! Aki tehetségtelen és hülye, az sajnos az. A fidesz uralom alatt pedig virágzik a kontraszelekció. Nem sok embernek van gyomra, hogy a nevét adja a maffia hatalomban tartásához. Ők meg olyanok amilyenek. :/

Európai téridő 2020.01.22. 21:52:37

Én pedig úgy látom, hogy Karácsony elég görény módon válaszolgatott a hölgynek. Hamar elszakadt nála a cérna és vagdalkozott, időnként bizony leugatta a kérdezőt.

ebella 2020.01.23. 03:35:42

@Európai téridő: Egy riporter így viselkedik? Nem riporter csak pártpropagandista. Abból is a nagyon gyenge kategória.

chrisred 2020.01.23. 06:09:30

@megamovieboy: Azért lett a jelenlegi fővárosi vezetés megválasztva, hogy képviseljék a budapesti polgárok érdekeit, akár a kormánnyal szemben is. Tarlós jó vezető volt, de nem a Fidesz pártérdekeivel szembe menni.

jános515 2020.01.23. 08:09:57

@Európai téridő: Mert nem akarta megsérteni a riporternek kinevezett " hírhamisító " lakáját.
Mert ha netán, megkérdezte volna tőle, hogy és önben , kedves hölgyem kinek a farkát tisztelhetjük, és mennyiért, vajon a hölgyemény mit szólt volna ? Megmondta volna az igazat ?

Karácsony visszafogottan és okosan viselkedett. Bár provokálták, de nem ült fel és nem vette fel a bunkó, prolistílust, amit az adófizetők pénzén működtetett takonymédia , riport gyanánt előadott.

belevauvau 2020.01.23. 08:14:08

@megamovieboy: És akkor a Gyárfás féle Napkelte az etalon? Akkor ha már tehetik mindenkivel úgy kell beszélni? Hát a lófaxt! 100 milliárdból illene már szímvonalat mutatni, nem csak a szélhámos politikai kalandorokseggét nyalni!

Netuddki. 2020.01.23. 09:25:31

:D
hvg.hu/itthon/20200122_Mivan_Mivan_Mivan__Karacsonyinterju_kozteve_modra

Nem tudom miért, de ez villant be erről az ügyről:
Sajnálom Balót (RIP), hogy egy buta nő volt a felesége, aki csak érdekből volt mellette.

Európai téridő 2020.01.23. 09:41:41

Mindenesetre most a Budapesttel kapcsolatos hatásköröket és illetékességeket teljes egészében ledelegálta Fürjesnek és Vitézynek, úgyhogy Karácsony mehet Kukutyinba zabot hegyezni. A blog szerzőjében pedig nagyot csalódtam, mert nem vette észre - nem akarta észrevenni, sőt, talán még szakmailag bravúrosnak is vélte -, Karácsony szelíd tigrismosolyba csomagolt hiperagresszivitását a köztévés interjú során őt kérdező hölggyel szemben, és csatlakozott a maguktól megmámorosodott Internáci balfax hülyelvtárs médiamunkások ujjongó, üvöltő hordájához.

Európai téridő 2020.01.23. 10:20:12

@ebella: Internáci balfax hülyelvtársak csicskabirkabarmai, nagyon beszűkült a tudatotok, ha egyszerű köznapi kérdéseket is pártpropagandának véltek.

Európai téridő 2020.01.23. 10:22:44

@jános515: Egy nagy túróst! "Visszafogott" volt a tigrismosolyával, de állandóan sértegette és leugatta a hölgyet. De attól, hogy egyikük sem emelte fel a hangját és nem üvöltözött, attól még ez történt. Elég baj az, hogy ti, internáci balfax hülyelvtárs csicskabirkabarmook még ilyesminek is bedőltök.

vergyula 2020.01.23. 10:45:11

@Európai téridő: 5 perc után a hölgy még mindig a kerékpározás megkerülhetetlen témáján lovagolt, ezt nehéz lett volna (tigris)mosoly nélkül tűrni. Milyen meglepő, hogy mindenki aszerint értékeli ezt a riportot, ahogy pártszimpátiája diktálja, szinte hihetetlen. Csendben kérdezem, mikor láthatunk drága Viktorunkkal hasonló riporteri bájjal készített interjút?

Zöldi László 2020.01.23. 10:49:22

@Európai téridő: Kérem, olvassa el még egyszer a bejegyzést, és mellékelje az ujjongásról, üvöltésről árulkodó szavakat. Egyébként arról írtam, hogy a közszolgálati médiában miként próbálnak kényelmetlen helyzetbe hozni ellenzéki politikusokat. Bizony, ellenzéki korában Orbán Viktort is. Hogy ezt is megírtam, remélem, nem rója föl a másik oldalról egy kommentelő.

Netuddki. 2020.01.23. 11:01:03

@Európai téridő: Csak magatokat csapjátok be. De, a ti dolgotok... :/

Európai téridő 2020.01.23. 11:47:18

@Zöldi László: Ez sajnos nem érv. Volt egy nem kodifikált úzus, amivel az internáci balfa. hülyelvtársak és médiacscskáik éltek vissza, nem pl. Ön, mint "mérsékelt". Fogják még mások is észrevételezni Karácsony aljasságát, amit most az inzernáci balfa. Hülyelvárs médiamunkások annyira dicsőítenek.

Zöldi László 2020.01.23. 12:23:48

@Európai téridő: "Internáci", "balfa", "hülyelvtárs". Attól tartok, hogy hamarosan kikopik a Médianapló vonzáskörzetéből, ha ezekkel az "érvekkel" dolgozik.

Európai téridő 2020.01.23. 12:35:02

Jó, majd ebben a blogban körülírom. Van rá elég szinoníma. Visuon Ön is lehetne tárgyilagosabb, ha már ennyire "précieux" (kényeskedő).

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2020.01.26. 12:09:50

@belevauvau: Komolyan, hogy Orbánék legyenek jobbak, mint a 'hiteles', 'mértékadó' baloldali tájékoztatás, ez már dupla kettős mérce. Nem csak, hogy nekik nem lehet olyannak lenniük, hanem még legyenek jobbak is, mert irgum-burgum. Ez csak valami vicc.
Orbán elfogadja a játékszabályokat és utána azok szerint játszik. Különös, hogy később rá más szabályokat akarnak kényszeríteni!

chrisred 2020.01.27. 05:44:57

@megamovieboy: Bárcsak elfogadta volna azokat a játékszabályokat, és a Fidesz is csak annyit költene közpénzből pártpropagandára, mint a ballibek.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2020.01.28. 09:33:46

@chrisred: Orbán a nyugatiak játékszabályait fogadta el. A baloldal is rengeteget költ pártpropagandára, csak nekik a nyugatiak előlegezik azt meg, mert hatalomra kerülésük esetén busásan megtérül a befektetésük. Ezt a busás megtérülést pedig a magyar emberek fizetik meg.

chrisred 2020.01.29. 06:44:00

@megamovieboy: Nekem az nem fáj, ha a nyugatiak fizetik valakinek a pártpropagandáját. És hogy egyes nyugati körök meg akarják szerezni a Mészáros Lőrinc vagy Rogán barátainak off-shore számláira érkező pénzeket, nagyjából annyira érint, mint hogy a magyar kábítószerpiacot az orosz-ukrán vagy a közel-keleti maffia uralja.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2020.01.30. 10:58:04

@chrisred: Egyszerűen mondva, Orbánék ellopják a pénzt, amiért aztán az embereknek meg kell dolgozniuk, viszont onnantól az már az övék. A globalista módi a klasszikus kapitalista kizsákmányolásra épül. Az emberek által megtermelt jövedelmet lopják el, hogy azt elvigyék az országból.
A globalista sajtó olyan politikát támogat, mely a kizsákmányolásnak szabad teret ad. Ha kiszivattyúzzák a pénzt az országból, az minden itt élőt érinteni fog.
Ez történt a gyakorlatban is. Emlékezz vissza, mi volt a baloldali kormányzás alatt! Leszakadás, eladósodás, stagnáló fizetés, hazai vállalkozások csődje.

chrisred 2020.01.31. 05:22:23

@megamovieboy: A leszakadás folyamatos, az államadósság pedig szintén folyamatosan nő, időnként az állam pénzbehajtóként megszipolyozza az adófizetőket (Bokros, Bajnai. Orbán), és akkor egy ideig kisebbnek tűnik, a fizetések legfeljebb nominálisan nőnek, a megélhetés ugyanolyan nehéz a bérből, fizetésből élőknek, a kkv-k folyamatosan csődölnek.

"Ha kiszivattyúzzák a pénzt az országból, az minden itt élőt érinteni fog."

Az is ugyanúgy mindenkit érint, ha a hazai elit szivattyúzza ki a pénzt a lakosságból, csak pár embert pozitívan.

Zöldi László 2020.01.31. 08:06:37

@chrisred: A bejegyzés 9 napja jelent meg, ideje befejezni a vitát. Köszönöm a hozzászólásokat.