Médianapló

Médianapló - Tíz mondat a holokausztról

2020. január 14. 13:24 - Zöldi László

Aki a holokauszt után antiszemita, az potenciális gyilkos. (Vencel György székesfehérvári sajtólevelező, Fejér Megyei Hírlap, 2001. február 23.)

Az én szememben a holokauszt idején történtek lényege, hogy megfosztják az áldozatokat a személyiségüktől. (Majtényi László alkotmányjogász, Antiszemitizmus.hu, 2009. október 24.)

Auschwitzról a holokauszt előtti nyelven beszélni többé nem lehet. (Kertész Imre író, HVG, 2011. október 8.)

Ebben az országban nincs többé ártalmatlan zsidózás és cigányozás, mert a holokauszt a mi tragédiánk. (Bajnai Gordon volt miniszterelnök, ATV, 2012. december 2.)

A kultúrában feszül egymásnak a társadalom holokauszt- és trianonsérült része. (Puzsér Róbert publicista, Facebook.com, 2013. március 9.)

Amíg valaki szappant húz egy zsinagóga kerítésére, addig nem szabad hallgatni a holokausztról. (Markovics Zsolt szegedi főrabbi, Délmagyar.hu, 2013. szeptember 24.)

Az áldozatok számánál sokkal nagyobb a zsidóság vesztesége, hiszen a holokauszt óta eltűnt a hagyományosan sokgyermekes zsidó család. (Surján László KDNP-politikus, Fejér Megyei Hírlap, 2014. január 28.)

Az sem élte túl a holokausztot, aki túlélte. (Ungvári Tamás művelődéstörténész, Népszava, 2016. április 1.)

A Horthy-kultusz a holokauszt relativizálása. (Krausz Tamás történész, ATV, 2018. szeptember 4.)

A holokauszt magyarországi történetével kapcsolatban a német megszállás nem mentség, maximum magyarázkodás. (Pokorni Zoltán Fidesz-politikus, XII. kerületi polgármester, Mazsihisz.hu, 2020. január 13.)

komment
süti beállítások módosítása