Médianapló

Médianapló - Tíz mondat a görögdinnyéről

2020. január 11. 13:23 - Zöldi László

A magyar nép tűrt eddig, viselte a kommunisták kizsákmányolását, majd a görögdinnye-politikusok uralmát - kiknek vékony héja mögött nagy szív dobog -, de tudjuk: a kívül zöld, belül vörös politikusokra is eljön Szent Lőrinc napja, mikor dicstelen működésük befejeződik. (Torgyán József kisgazda politikus, Délvilág, 1993. augusztus 9.)

A zöld mázban jelentkező görögdinnye-politikusok megjelentek, mint a piócák, rátapadván a magyar nép vérére, hogy kiszívják az utolsó erőnket, és mi méltósággal tűrtük, pedig tudtuk, hogy a görögdinnyére is eljön Szent Lőrinc napja. (Torgyán József kisgazda politikus, Mai Nap, 1993. augusztus 9.)

A kormány egy olyan dinnye, melyet kívül ugyan vékony zöld héja veszi körül, de belül vörös, amibe majd belepipikél a mi Szent Lőrincünk. (Torgyán József kisgazda politikus, Pesti Hírlap, 1993. augusztus 27.)

A görögdinnye-politikusok most egy kis zöld mázt öntöttek magukra, de a máz alatt ott dobog hatalmas piros szívük. Mindössze arról feledkeztek meg, hogy a görögdinnyére is eljő Szent Lőrinc napja, amikor a tisztes magyar gazda a disznai elé veti. (Torgyán József kisgazda politikus, Népszabadság, 1993. augusztus 31.)

Kíséreljen meg valaki elvtársazni egy régi kommunistát. Az meg fog sértődni. Addig, míg elvtárs volt, Zsigulin járt, és csak használója volt az idegen tulajdonnak. Most meg? Összejátszik a görögdinnye-politikusokkal, akik zöld mázt kentek magukra, de a hatalmas piros szívük bent dobog. Csak arról feledkeznek meg a görögdinnye-politikusok, akik becsapják a magyar népet, hogy a görögdinnyére is jön Szent Lőrinc napja. (Torgyán József kisgazda politikus, Békés Megyei Hírlap, 1993. szeptember 7.)

A régi nómenklatúra tagjai, a volt kommunista vezetők uralják változatlanul az országot. Az már más lapra tartozik, hogy nem ugyanabban a köntösben. Kérem szépen attól, hogy ők egy zöld mázzal vonták be magukat, még nagyon jól tudják, hogy olyanok, mint a görögdinnye. Annak is van egy kis zöld vékony héja, de mögötte ott van a piros bél. csakhogy mi, kisgazdák azt is tudjuk, hogy eljön a Szent Lőrinc napja, amikor a disznók elé veti a jó gazda a megmaradt dinnyéjét. (Torgyán József kisgazda politikus, Napi Délkelet, 1994. február 7.)

Globális a fölmelegedés, és milliók éheznek a Földön. Ez most a „görögdinnye-politika” - kívül zöld, belül vörös - két varázseleme. (Gajdics Ottó újságíró, Magyar Nemzet, 2019. július 23.)

A kommunizmushoz hasonló világideológiát látunk, ez zöld ideológiába van csomagolva, de azért hozzáteszem, hogy ez olyan, mint a görögdinnye. Kívül zöld, belül piros. (Rogán Antal Fidesz-politikus, Hír TV, 2019. szeptember 1.)

Szívesen vállalom a szocialista mozgalomra aggatott jelzőt, hogy belül vörös, kívül zöld. (Szanyi Tibor volt MSZP-politikus, Heti TV, 2020. január 6.)

A magyar zöld mozgalmak olyanok, mint a görögdinnye. Kívül zöldek, belül pirosak. (Orbán Viktor miniszterelnök, M1, 2020. január 9.)

komment
süti beállítások módosítása