Médianapló

Médianapló - "A rés már látszik a falon"

2020. január 05. 16:05 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Áder győzködött, Gulyás Gergely pontozott, Fekete-Győr orbánozott, Lendvai koptatott, Márki-Zay visszatartott, Puzsér fegyverkezett, TGM pedig térkövezett. Lefülelt mondatok.

   

Nem az számít, hogy ki a legnagyobb kicsi. (Tüttő Kata szocialista politikus, budapesti főpolgármester-helyettes az ellenzéki pártokról, ATV, december 30.)

A tömbbe összeállt ellenzék és az elforduló fiatalok olyan elegy, amitől ha nem is tántorog, de fejét forgatja a Fidesz. (Tóth Richárd újságíró, hvg.hu, december 30.)

Választási szempontból kifizetődő neki, ha egyszerű vidéki fiúnak látják. (Bozóki András szociológus, volt kulturális miniszter Orbán Viktorról, HírKlikk.hu, december 30.)

Előbbit kiütéssel nyerte a nemzeti oldal. Utóbbit viszont csak pontozással. (Pilhál Tamás újságíró az Európa-parlamenti és az önkormányzati választásról, PestiSrácok.hu, december 31.)

Aki kiütéssel szokott nyerni, annak a pontozásos győzelem visszalépés. (Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, atv.hu, december 31.)

Az egész évtizedet Orbán Viktor hatalmaskodása jellemezte. (Fekete-Győr András Momentum-politikus, Facebook.com, december 31.)

Minden borulni fog, ami nem korrekt alapokon nyugszik. (Bozsák Angéla jósnő 2020-ról, Fejér Megyei Hírlap, december 31.)

Nem a természetet, hanem a saját természetünket kell legyőzni. (Áder János köztársasági elnök, M1, január 1.)

A tudásból lesz művészet és hatalom. (Orbán János Dénes költő, Magyar Rádió, január 1.)

A győzelem nem tett minden ellenzékit zsenivé és szentté, lesznek mellényúlások és lenyúlások. (Lakner Zoltán politológus, HVG, január 2.)

Az utolsó tíz évben Magyarországon mindent letérköveztek. (Tamás Gáspár Miklós filozófus, ATV, január 2.)

Vannak jó dolgok, de az egész nem jó. (Kincses Károly fotótörténész, Népszava, január 2.)

Jelenleg nagy pénz van és kis foci. (Bartus László újságíró, Hócipő, január 2.)

Nehezen tanulok, és könnyen felejtek. (Szacsvay László színész, Magyar Katolikus Rádió, január 2.)

Úgy, hogy hát így. (Bóta Gábor színikritikus, Klubrádió, január 3.)

A kormányzat újra meg újra kiönti műanyagból a kultúrát, de valahogy mindig valami fegyver alakú képződik belőle. (Puzsér Róbert publicista, Magyar Hang, január 3.)

A mai rendszerben a nyilvánosság az egyetlen visszatartó erő. (Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, ATV, január 3.)

A függetlenség nem véleménysemlegességet jelent, csupán azt, hogy az újságírók és a szerkesztők döntik el, mi és hogyan kerül be az újságba. (Babos Attila újságíró, SzabadPécs.hu, január 4.)

A Fidesz mindig is képes volt erőt meríteni az egyes választások tanulságaiból, legyenek azon kiütéses vagy pontozásos győzelmek. (Dömötör Csaba miniszterelnökségi államtitkár, Magyar Nemzet, december 4.)

A hatás még tart, de napról napra kopik. (Lendvai Ildikó szocialista politikus az Orbán-rendszerről, Facebook.com, január 4.)

A rés már látszik a falon. (Föld S. Péter újságíró, HírKlikk.hu, január 5.)

komment
süti beállítások módosítása