Médianapló

Médianapló - Lázár János: "A Fidesz elveszítette az októberi választásokat"

2019. december 22. 18:28 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Gyurcsány gréczyzett, Lendvai kormányozott, Fekete-Győr áttört, Tarlós hatalmazott, Lázár fideszezett, Kövér pedig húzta a rövidebbet. Lefülelt mondatok.

 

A zöldség alap a XXI. században. (Soproni Tamás Momentum-politikus, terézvárosi polgármester, ATV, december 16.)

Mártírnak lenni kényelmesebb, mint színházat igazgatni. (Mácsai Pál színész-rendező, az Örkény Színház igazgatója, hvg.hu, december 16.)

Öngyilkosság azt a kultúrát kicsinálni, ami nemcsak a baloldalé, hanem a jobboldalé is. (Nagy Ervin színész, RTL Klub, december 17.)

A kormány a főváros ellenzékeként viselkedik. (Lendvai Ildikó szocialista politikus, ATV, december 17.)

Ki kell mondani: a Fidesz elveszítette az októberi választásokat. (Lázár János Fidesz-politikus, volt kancelláriaminiszter, Rádió 7, december 18.)

Lázár János az Orbán utáni világra készül. (Gulyás Balázs publicista, ATV, december 18.)

A kultúra nem stadion vagy kisvasút, amiben a fideszesek otthon érezhetik magukat. (Föld S. Péter újságíró, HírKlikk.hu, december 18.)

Ha egy pártnak baloldali platformja van, akkor az a párt nem baloldali. (Kabai Domokos Lajos újságíró az MSZP-ről, Bekiáltás.blog, december 18.)

Hivatalból távolította el valaki, mert szeretett volna megfelelni. (Nemény András szocialista politikus, újdonsült szombathelyi polgármester a székely zászló visszahelyezéséről, Nyugat.hu, december 18.)

Érzek morális értelemben véve kormányváltó hangulatot. (Stumpf István alkotmányjogász, volt kancelláriaminiszter, 168 Óra, december 19.)

A vállalkozás szabadsága az első közbeszerzésig tart. (Kácsor Zsolt publicista, Népszava, december 19.)

2019-ben végre megérkeztek a szexbotrányok a magyar politikába. (Fekő Ádám újságíró, Azonnali.hu, december 19.)

Egy tisztességes emberrel tisztességtelen játszmát játszanak. (Gyurcsány Ferenc DK-politikus a Gréczy-ügyről, ATV, december 19.)

Nem mindegy, hogy azért mondunk le, mert a tökünk tele van a politikával, vagy mert a politika van tele a tökünkkel. (Szele Tamás újságíró Gréczy Zsoltról, Facebook.com, december 20.)

Olyan időszakot élünk, amikor kamuhíreket írni jövedelmezőbb, mint valódi újságírást folytatni. (Selmeci János műsorvezető, Klubrádió, december 20.)

A hatalom döntési szabadságot jelent. (Tarlós István volt budapesti főpolgármester, ATV, december 20.)

A cél áttörni a kistelepülések világa köré felhúzott narancssárga falon. (Fekete-Győr András Momentum-politikus, Magyar Hang, december 20.)

A kulturális kormányzás nyomorba taszítja a független értelmiséget, a függetlenség fölér egy kötéllel. (Radics Viktória irodalomtörténész, Litera.hu, december 21.)

Ismerjük el pártrokonszenven felülemelkedve: Borkai és Gréczy egyaránt méltatlanná vált a hivatalára. (Joó István újságíró, Mandiner.hu, december 21.)

Elegem van már abból a diktatúrából, amit állítólag mi tartunk fenn, mégis mi húzzuk a rövidebbet. (Kövér László Fidesz-politikus, az országgyűlés elnöke, Magyar Hírlap Online, december 21.)

A harminc év alatt valami nagyon félrecsúszott. (Czoma László volt országgyűlési képviselő, 24.hu, december 22.)

 

komment
süti beállítások módosítása