Médianapló

Médianapló - Kósa Lajos szerencsétlen mondatai a zsidó testvérekről

2019. december 04. 08:42 - Zöldi László

A Fidesz alelnöke tegnap kanosszát járt. A Heti TV-ben alázkodott meg a Fidelitas kongresszusán elmondott szavai miatt. A történelmi párhuzam azért illik ide, mert IV. Henrik német-római császárt VII. Gergely pápa kiközösítette, márpedig az exkommunikáció feloldotta hűségesküjük alól a császár oligarcháit. 1077-ben mezítláb, darócruhában zarándokolt Canossa várába, ahol a pápa három napig várakoztatta, majd kegyesen megbocsátott neki. Henrik elégedetten ment haza, és szétcsapott a lázongó hűbéresek között.

Kósa Lajos azt fejtegette Kulcsár Gergely debreceni Jobbik-politikusról, aki néhány éve beleköpött a pesti Dunába lőtt zsidók emlékére készített vascipőkbe, hogy az idei önkormányzati választáson „a zsidók kénytelenek voltak - vagy lehet, hogy jól is esett nekik- a nyilast megszavazni a Hajdú-bihar megyei közgyűlésen”. Tegnap a budapesti zsidó közösség tévéjében hiába magyarázta, hogy a múlt szombaton nem úgy értette a szerinte is szerencsétlen mondatot. A beszélgetés akkor ment át kabarétréfába, amikor letiltotta az interjút, és a műsorvezető közölte vele, hogy élő adásban társalognak. Ezen viccelődött a digitális sajtó kormánykritikus része, két mozzanatot azonban nem vett észre.

Az egyik az, hogy a kínos kijelentés és a még kínosabb bocsánatkérés között éppen három nap telt el. A másik pedig az, hogy a hajdú-bihari zsidók és nyilasok állítólagos technikai koalícióját a fővárosi tévében így nevezte meg a Fidesz-politikus: „Balliberális-újnyilas koalíció.” Ennél több sort nem is érdemelne az önleleplező Kósa-interjú. Csakhogy közben letestvérezte a hajdú-bihari zsidókat, és erről beugrott egy másik interjúja. 2012. június 5-én, a választási törvényről adta az ATV-nek, még debreceni polgármesterként. Szóba került a cívis városban felavatott Horthy-emléktábla is, ekkor mondta: „Szálasi volt a miniszterelnök. Horthy nevezte ki, óriási hibát követett el, és ez megbocsáthatatlan. És elkezdődött zsidó testvéreink deportálása.”

Úgy határolódott el Horthy Miklós kormányzótól, hogy összecsúszott tudatában néhány hónap. Szálasi Ferenc 1944. október 16-án lett miniszterelnök, amikorra 437 ezer vidéki zsidó deportálása már befejeződött. A többségüket szinte azonnal elgázosították a nácik. Kétségtelen, hogy 1944 őszétől 1945 tavaszáig a Szálasi vezette nyilasok is garázdálkodtak, és a kezükhöz mintegy fél százezer magyar zsidó vére tapad. Ez azonban már nem került szóba a 2012 nyarán is balul sikerült interjúban.

24 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr1015337560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.12.04. 09:22:53

Csúnyán bukták ezt a műbotrányt is a ballibák.

Zöldi László 2019.12.04. 10:33:26

@MAXVAL bircaman közíró: Ügyes trükk. Először szól hozzá, és röviden fogalmaz meg olyasmit, ami nem felel meg a valóságnak, ugrasztja viszont a másik politikai oldal vérmesebb híveit. Ebből olyan adok-kapok bontakozik ki, amelynek semmi köze a bejegyzés tartalmához. Nem állítom, hogy Ön fizetett troll, de ha "csak" magánszorgalmú, akkor is közíróhoz méltatlanul viselkedik . Kár, mert értelmesebben is vitatkozhatnánk.

Netuddki. 2019.12.04. 10:54:30

Nocsak, cenzúrázunk? Ettől még, a birkához szólással kapcsolatos véleményemet fenntartom. :/

Netuddki. 2019.12.04. 11:01:37

Kupak úr pedig a magyar politikai élet bircája. SZVSZ őt is ignorálni kéne, csak hát magas pozíciót adott neki az úr (kis ú-val). :/

Zöldi László 2019.12.04. 11:09:28

@Netuddki.: Természetesen küldtem egy e-mailt, amelyet nem olvasott el. Azt írtam benne, hogy azt a vitát fél nappal korábban befejezettnek nyilvánítottam, és a megértését kértem, hogy az utána érkezett hozzászólást töröltem. Azt is hozzáfűztem, hogy ha a komment érdemi részét változatlanul fontosnak tartja, szívesen fogadom egy másik bejegyzésnél. Figyelmetlensége folytán tehát olyasmit fogalmazott meg, amit igazságtalannak, sőt sportszerűtlennek vélek.

Minden ballib bérretteg 2019.12.04. 11:48:17

Ténykérdés, hogy a hazai ballibek bárkivel összefekszenek, adott esetben a Dunaparti cipőbe köpködő nácival is.
Kósa hibát követett el, hogy zsidózott, szerencsésebb lett volna a ballib (baloldali liberális ellenzék) jelzőt használni, ami tökéletesen lefedte volna az igazságot.

Ehelyett lehetetlen és leginkább érthetetlen magyarázkodásba kezdett. Kár volt.

Megjegyzem ha valakit valóban érdekel a zsidók véleménye és elvárása a magyar politikai oldalakat illetően, annak ezt a videót érdemes megnéznie:
www.youtube.com/watch?v=aMLr6T8gbmQ

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.12.04. 12:35:31

@Zöldi László:

Troll vagyok, mármint a szó ballib értelmében.

Netuddki. 2019.12.04. 14:32:10

@Zöldi László: Akkor visszaszívtam, és én kérek elnézést. Tény, hogy ott volt a vita lezárása.
A Rejtő Jenő után szabadon választott, nicknevemhez megadott, "nincs@seholse.hu" E-Mail cím nem valós. Az arra küldött levelek eltűnnek a szürke web bugyraiban. ;)

Netuddki. 2019.12.04. 14:45:20

@Minden ballib bérretteg: A fideszes lakájmédia, egy 2011-es levelezésből kiderült esetet tart folyamatosan melegen, immár 4 éve. Az illető bocsánatot kért az eset miatt.

A csekélyértelmű kupak úr, a nagy nyilasozás közepette csak arról feledkezett meg, hogy a nácikák nemrég kiváltak a Jobbikból, és új pártot hoztak létre a fidesz fiókszervezeteként. Hatalmas öngól ez a fidesznek szerintem.

Etniez 2019.12.04. 16:47:23

Kósa nagy humorista, többet kellene szerepelnie, szórakoztat.

maxval bircaman szeredőci oroszbérenc 2019.12.04. 18:07:13

@MAXVAL bircaman közíró: EGy rohadt orsozbérenc szemétláda vagy és egy fideSS fasszopó egyben !
Rohadna már ki a beld, hgoy döglenél meg Bulgáriában te szar állat !

Világít a torony 2019.12.04. 20:24:03

@MAXVAL bircaman közíró: " Troll vagyok, mármint a szó ballib értelmében."
Kénytelen vagyok korrigálni ennek az embernek a véleményét saját magáról.
Tehát! MAXVAL bircaman közíró, a szó bármely értelmezésében troll, valamint bértollnok.

ember100 2019.12.04. 21:21:39

Helló !

Nem tudom hogy a kósalala szed-e valamit ha igen akkor abba kellene hagynia ha nem akkor kezdjen el szedni valami erőset :)
Nem engedem hogy leadják -ez élő adás volt :)
EZ MINDENT VISZ :)

flydomi 2019.12.04. 22:44:52

@MAXVAL bircaman közíró:

Bruhahaha.Egyik fideSS atyatok nem kedvel titeket. :-) Finoman el qrta. :-) Letiltatom. LoL.Szep ongol ismet.

Balambér Kovács 2019.12.04. 23:06:54

Persze! Azért beszélt össze-vissza ( a szokásos tuszi-huszi formáján kvül9 hisz nagyon izgatott volt!
Tudta, hogy nem sokára Marcsika kiszabadul, s várja hogy a milliárdok üssék a markát!

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2019.12.04. 23:45:59

@Minden ballib bérretteg: "Ténykérdés, hogy a hazai ballibek bárkivel összefekszenek, adott esetben a Dunaparti cipőbe köpködő nácival is."

Térden lőtted magadat te illibbant troll, ugyanis amikor a kisnáci beleköpött a cipőbe, az 2011-ben volt, akkor amikor ti fidióta nagynácik a Jobbikot jelöltétek meg testvérpártnak, lehetséges koalíciós partnernek és igazi nemzeti magyar legényeknek a fidesznáci pártotok mellett. A Magyar Gárdában is csak az zavart titeket, hogy azt nem orbán csinálta meg.

Szerintem te egy Soros bérenc lehetsz hogy direktbe égeted a fideszmaffiát. Egy megszólalásod plusz 5% ballib szavazót jelent.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2019.12.04. 23:48:02

@civisvarosi:

öcsém fidesz talpas, te jobban hamisítod a történelmet mint a szélhámos nógrádi a migráns világhódítást!

frikazojd · http://kocs.ma 2019.12.04. 23:54:48

kibújt a náci műturulból, volt már ilyen, lesz is még, ennyi

uni-cum-laude 2019.12.05. 07:50:23

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: Akkor szívesen elolvasnám az Ön változatát!

nu pagagyí 2019.12.05. 10:48:12

Lali elárulta, hogy a Fidesz listát vezet arról, hogy ki zsidó és arról is, hogyan szavaztak.

nu pagagyí 2019.12.05. 11:25:39

@civisvarosi: A valóság ezzel szemben a következő:

"Clemenceau francia miniszterelnök június közepén jegyzéket intézett a Kormányzótanácshoz, amelyben közölte Magyarország északi és keleti határait, és követelte, hogy a Vörös Hadsereget északon vonják vissza e határok mögé. Cserében a románok ki fogják üríteni a Tiszántúlt. A proletárdiktatúra vezetői – hosszas vita után – elfogadták a javaslatot."

Horthynak tehát annyi köze volt a Kis-Antant (csehek, románok, szerbek) visszapaterolásában, hogy a pénzükön hátba támadta saját a harcban álló nemzetét. Horthy nem is akart szuverén Magyarországot, nem véletlenül titulálta magát kormányzónak, ő az Osztrák-Magyar Monarchia híve volt, ezért használhatták ki saját céljaikra a magyarok rovására területeket harácsoló szomszédos nemzetek. Horthy sajnos hazaárulónak minősíthető, ennek leplezésére mocskolta a rezsimje Károlyit a háborús vereség után kikiáltott köztársaság első miniszterelnökét, majd az igazságtalan VIX-jegyzék miatti lemondása után, a köztársaság védelmét megszervező Tanácsköztársaságot.