Médianapló

Médianapló - Tíz mondat a centrális erőtérről

2019. október 15. 08:13 - Zöldi László

A duális erőtér helyett huzamosan létrejön egy nagy kormányzó párt, egy centrális politikai erőtér, amely képes lesz arra, hogy a nemzeti ügyeket megfogalmazza - és ezt nem állandó vitában teszi, hanem a maga természetességével képviseli. (Orbán Viktor Fidesz-politikus, volt miniszterelnök Kötcsén, Nagyítás, 2010. február 17.)

Orbán Viktor öt évvel ezelőtti álma, a centrális erőtér létrejött. Egy nagy narancssárga folt lett az ország, erős szélsőjobbal és megosztott baloldali ellenzékkel. (Bajnai Gordon Együtt-politikus, volt miniszterelnök, Népszabadság, 2014. április 14.)

A centrális erőtér realitássá vált, és a Fidesz ellenfél nélkül maradt. (Török Gábor politológus, törökgáborelemez.hu, 2014. június 6.)

A Fidesz arra nagyon ügyel, hogy mind a két oldalon legyen ellenzéke, s ezzel középre tudja magát pozicionálni a centrális erőtérben. (Ceglédi Zoltán politológus, Népszava, 2015. február 7.)

A centrális politikai erőtér nem szűnt meg, csak jobbra tolódott. (G. Fodor Gábor politológus, ATV, 2015. április 13.)

A centrális erőtér fölött létrejöhet a bal- és jobboldali összefogás. (Gyurcsány Ferenc DK-politikus, volt miniszterelnök, Sonline.hu, 2016. május 1.)

A centrális erőtér közepén a kövér kétharmad, kétfelől a vézna jobb- és baloldali ellenzék tartja egyensúlyban. (Lendvai Ildikó szocialista politikus, Népszava, 2017. július 8.)

A centrális erőtér két oldalára szorított ellenzéki szavazótáborok összekapcsolódása nélkül lehetetlen a győzelem. (Lakner Zoltán politológus, 168 Óra, 2017. augusztus 14.)

A centrális erőtér a kormánypártokon kívüli politikai szereplők megosztottságán is alapszik. (Fábián Tamás újságíró, Index.hu, 2019. február 8.)

A centrális erőtér megbomlani látszik, duális lett. (Kósa Lajos Fidesz-politikus, ATV, 2019. október 14.)

 

komment
süti beállítások módosítása