Médianapló

Médianapló - "Jön a trutyi"

2019. augusztus 11. 17:02 - Zöldi László

A legutóbbi napokban inkább a kormánypári politikusok szólaltak meg a nyilvánosság fórumain. A korrupcióról, az egészségügyről, az ellenzékről, a Facebookról és az Unióról beszéltek. Lefülelt mondatok. 

 

A korrupció elleni fellépés feltételeit meg kell teremtenünk. (Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, Népszava, augusztus 5.)

Az állami egészségügy mai működésével nem lehet népesedési fordulatot elérni. (Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, Növekedés.hu, augusztus 5.)

Lehangoló az a kulturálatlanság, ami az ellenzéket jellemzi. (Novák Katalin családügyi államtitkár, Magyar Nemzet Online, augusztus 5.)

Egy Vezúv van a lelkemben, ami drámai helyzetekben kitör. (Rost Andrea operaénekes, hvg.hu, augusztus 5.)

Magyarországon létezik, de korlátozott a sajtószabadság. (Bolgár György újságíró, Klubrádió, augusztus 6.)

A CDU szép lassan csúszik lefelé, mint macska a beszappanozott háztetőn. (Lánczi Tamás politológus, Mozgástér.blog.hu, augusztus 6.)

Az LMP egyik problémája az volt, hogy Ungár Pétert se kiköpni, se lenyelni nem tudta. (Moldován László volt LMP-politikus, Klubrádió, augusztus 7.)

Jön a trutyi. (Kórozs Lajos szocialista politikus az importált szennyvíz-iszapról, ATV, augusztus 7.)

Épp tegnap este próbáltam valahogy végiggondolni az emberiség történetét. (Bálint György 100 éves kertészmérnök, Magyar Narancs, augusztus 8.)

Olyan puha váltás, mint 1989-ben volt, többé valószínűleg nem lesz. (Pető Iván volt SZDSZ-politikus, 168 Óra, augusztus 8.)

Nem vagyunk már jogállam, de azért van még egy alaptörvényünk. (Szél Bernadett volt LMP-politikus, ATV, augusztus 8.)

Az igazi jobboldaliakat a kézivezérelt rendszerek nem szeretik. (Nádasdy Ádám műfordító, 24.hu, augusztus 8.)

Egyetlen forintot sem lehet két különböző célra elkölteni. (Gomperz Tamás publicista az állami költségvetés súlyozásáról, hvg.hu, augusztus 8.)

Működik az együttműködés. (Böcskei Balázs politológus az ellenzéki összefogásról, ATV, augusztus 9.)

Minél közelebb van valami Orbán Viktorhoz, annál rosszabbul működik. (Karácsony Gergely Párbeszéd-politikus, ellenzéki főpolgármester-jelölt, 444.hu, augusztus 9.)

A polgár már nem szavazó, hanem szurkoló. (Dévényi István újságíró, Magyar Hang, augusztus 9.)

Lassan több a szponzora a Puskás Akadémiának, mint a nézője. (Haszán Zoltán újságíró, 444.hu, augusztus 10.)

Régen sokkal jobb játékosok voltak a grundokon, mint ma az akadémiákon. (Kardos József volt válogatott labdarúgó, Magyar Nemzet, augusztus 10.)

Senki sem szereti a balhés gyereket. Ha ezerszer igaza van, akkor is kiközösítik. (Kövér László Fidesz-politikus Magyarország helyzetéről az Európai Unióban, Magyar Távirati Iroda, augusztus 10.)

A kattintás a netkorszak valutája. (Korompay Csilla újságíró, Magyar Hírlap Online, augusztus 10.)

A Facebooknak nem dolga, hogy cenzúrázzon bizonyos migrációval kapcsolatos híreket. (Varga Judit igazságügyi miniszter, Magyar Távirati Iroda, augusztus 11.)

 

1 komment
süti beállítások módosítása