Médianapló

Médianapló - Gyurcsány vádolható-e nagyképűséggel?

2019. június 20. 09:38 - Zöldi László

 

A Demokratikus Koalíció körül épp úgy gyülekeznek az arctalan és arcátlan trollok, mint a kormányzó pártok digitális holdudvarában is. Aki értelmezni meri a DK-elnök ellentmondásos tevékenységét, azt gyűlölködéssel vádolják, és fideszbérencnek kiáltják ki. Ha a világhálós támadás engem érint, akkor behúzom fülem-farkam, és elhatározom, hogy soha többé nem írok Gyurcsányról. Ő azonban nem hagyja magát, és gondoskodik arról, hogy felfigyeljenek rá.

A tegnap esti interjúját ma reggel ismét megnéztem az ATV honlapján, hogy ellenőrizzem magam. Kiderült, hogy néhány órával korábban rosszul figyeltem meg a metakommunikációját. Tegnap este még azt hittem, hogy lekezeli, lenézi, semmibe veszi a Momentum budapesti főpolgármester-jelöltjét. Ez abban nyilvánult meg, hogy nem akarta tudni Kerpel-Fronius Gábor keresztnevét. De másodjára rájöttem, hogy tényleg nem tudta. Arckifejezéséből, gesztusaiból az sejlett ki, hogy nem ugrik be neki a Gábor, mert hálás tekintettel fogadta a műsorvezető Krug Emília segítségét.

Ha lett is volna bennem előítélet Gyurcsány Ferenc iránt, az ma reggel elenyészett. Egyre nyilvánvalóbb, hogy korántsem a nagyképűség beszélt belőle. De ha még csak tanulgatja a momentumos jelölt keresztnevét, vajon mivel magyarázható, hogy a műsorvezető kérdésére bevallotta: olvasta ugyan Karácsony Gergely és Kálmán Olga programját, a harmadikéra azonban nem maradt ideje. Elvégre azért érkezett a tévéstúdióba, hogy az előválasztásról fejtse ki az álláspontját. Számíthatott arra, hogy a főpolgármester-jelöltek programjai is szóba kerülnek.

A kínos érzést nem csökkentette, hogy kiderült: Gyurcsány a negyedik jelölt programját sem olvasta, mert „Puzsér nem politikai tényező”. Lehet, hogy ebben igaza van, mindazonáltal az előválasztás megzavarására vállalkozó publicista mintegy 150 oldalnyi elképzelést tett le a nyilvánosság asztalára. Akadnak benne figyelemre méltó mozzanatok. Mindezek után úgy áll össze a kép, hogy a pillanatnyilag legkevésbé sikertelen ellenzéki párt vezetője a négy lehetséges program közül nem olvasta a második legkevésbé sikertelen ellenzéki pártét, és ama jelöltét sem, aki el akar majd vinni néhány százalékot az előválasztáson nyertes ellenzéki jelölttől. Ez talán épp elég lesz Tarlós István győzelméhez.

A DK-s trollok örömére fölmentem tehát Gyurcsány Ferencet a siker mámorában előjött nagyképűség vádja alól. De mit kezdjünk azzal, hogy elfelejtett fölkészülni egy tévéinterjúra?          

1 komment
süti beállítások módosítása