Médianapló

Médianapló - Gyurcsány: "Az MSZP-n lötyög a ruha"

2019. június 16. 15:19 - Zöldi László

 

A legutóbbi napokban a budapesti főpolgármester-választás meglepő fejleményei késztették elmélkedésre az értelmezőket. Lefülelt mondatok.

Nagy Imre, a kommunista miniszterelnök, aki közjogi formát adott a forradalomnak. (Rainer M. János történész, Index.hu, június 10.)

A vezérelvű politizálással a Gyurcsány-Orbán kettős lényegében elfoglalta Magyarországot. (Lengyel László politológus, Klubrádió, június 10.)

A DK már nem azt jelenti, hogy Demokratikus Koalíció, hanem azt, hogy Dobrev Klára. (Libik André dokumentumfilmes, Facebook.com, június 10.)

Ha harc, hát legyen harc. (Kunhalmi Ágnes szocialista politikus Gyurcsány Ferencről, ATV, június 11.)

Nem érzem halálos ölelésnek azt, amit szövetségnek hívunk. (Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje a DK-ról, PestiSrácok.hu, június 12.)

Eddig úgy tudtuk, hogy a Fidesszel harcolunk, nem egymással. (Dávid Ferenc közgazdász az ellenzéki pártokról, ATV, június 12.)

Önkényuralmi rendszerben élünk, ahol az ellenzék nem nyerhet választást. (Bauer Tamás közgazdász, FüHü.hu, június 12.)

Az ellenzék most jelöltet keres, nem főpolgármestert. (Kálomista Gábor filmproducer, Hír TV, június 13.)

Nem az a célom, hogy a fideszes maffiát ellenzékire cseréljem. (Kerpel-Fronius Gábor informatikus, a Momentum főpolgármester-jelöltje, 168 Óra, június 13.)

Ez nem szépségverseny, hanem ketrecharc. (Tüttő Kata szocialista politikus az ellenzéki torzsalkodásról, ATV, június 13.)

A szemük láttára pereg ki kezükből a hatalom utolsó morzsája is. (Andor Mihály szociológus az MSZP-ről, Facebook.com, június 13.)

Az MSZP-n lötyög a ruha. (Gyurcsány Ferenc DK-politikus, volt miniszterelnök, Magyar Narancs, június 13.)

Amikor fontos dolgokat kell elérni, akkor az erő számít. (Orbán Viktor miniszterelnök, Magyar Rádió, június 14.)

Tutyimutyi diktatúra. (Péterfy Gergely író, Magyar Hang, június 14.)

Nem a jogok és a szabadság elsődleges, hanem a korlátozás. (Iványi Gábor metodista lelkész az Orbán-rendszerről, hvg.hu, június 14.)

Az egyes pártok ötletei oly messze vannak egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől. (Nagy Ervin publicista az ellenzékről, Magyar Hírlap Online, június 14.)

Most azt füllenti, hogy igazat mond. (Tamás Gáspár Miklós filozófus Gyurcsány Ferencről, Index.hu, június 14.)

Ő a baloldal „Olgája”. (Bruck András író a DK főpolgármester-jelöltjéről, Facebook.com, június 15.)

Most éppen Nagy Imrét akarják kiretusálni a forradalomból. (Jeszenszky Géza történész, volt külügyminiszter, Népszava, június 15.)

A morál dolgában hihetetlen különbséget látok nagyapám és a mai elit között. (Jánosi Katalin képzőművész, Nagy Imre unokája, hvg.hu, június 16.)

Az országnak ismét van megkérdőjelezhetetlen vezetője, egyetlen könyörtelen és ellentmondást nem tűrő akarat igazgat mindent. (Balázs Zoltán filozófus, Válaszonline.hu, június 16.)

 

komment
süti beállítások módosítása