Médianapló

Médianapló - Mihez kezdjünk a Fideszből kiábrándult értelmiségiekkel?

2019. január 13. 09:13 - Zöldi László

Néhány évig tanítottam a szombathelyi főiskolán. Épp az idő tájt, amikor Markó Péter volt a megyei közgyűlés elnöke. Tudtam róla, hogy sárvári népművelő, aki az MDF szellemiségét kereste a Fideszben. Egy ideig meg is találta, aztán kiábrándult, most pedig eljutott odáig, hogy egy kormányellenes tüntetésen fölállt a szombathelyi pódiumra, és beszédet mondott. Érzésvilágáról interjút is adott egy helybéli portálnak.

Azt fejtegette, hogy a Fidesz-választmány 1996-ban június 16-ára időzítette az újjáalakuló ülését, és a pártparlament tagjai elzarándokoltak a temetőbe, hogy megkoszorúzhassák Nagy Imre sírját. Markó Péter 2006-ig politizált a Fideszben, attól kezdve vélte úgy, hogy ha Orbánék „rászabadulnak az országra”, abból semmi jó nem sülhet ki. A következtetést idézem: „Talán az utolsó pillanatban vagyunk ahhoz, hogy elkerüljünk egy polgárháborút.” (Nyugat.hu, 2019. január 10.) Remélem, hogy ebben nem lesz igaza, kiábrándulása nyomán azonban felötlött egy személyes tapasztalat.

Lefülelt mondatok címmel minden héten készítek összeállítást egy fővárosi portál számára. Öt év alatt kikristályosodott a szerkezete, általában húsz ütős mondatot szoktam kiemelni. S mert körülbelül száz orgánumból válogatok, fele-fele arányban próbálom megjeleníteni a két nagy világnézeti áramlatot. Az utóbbi hónapokban azt vettem észre, hogy megszűnőben az egyensúly. A konzervatív értékrendű véleménynyilvánítók között feltűntek ugyanis azok az értelmiségiek, akiknek útja elkanyarodott a Fideszétől. Vagy nem viselik el a rájuk kényszerített egyen gondolkodást, vagy az állampárt nem viseli el, hogy egyénileg gondolkodnak ama kérdésekről, amelyeket a központi direktíva szerint kéne értelmezniük.

Markó Péter nincs egyedül. Talán azért nincs, mert a vidéki kiskirályok még szigorúbban kérik számon a főhatalmat gyakorlók iránti lojalitást. Ezzel magyarázható, hogy a Budapesten túli tüntetéseken egyre-másra szólalnak föl a helyben közismert és konzervatív gondolkodású értelmiségiek. Arról számolnak be, hogy túl sok az, amit hajdani pártjuk, a Fidesz kér tőlük, és túl kevés, amit valójában ad az embereknek. Az a benyomásom, hogy készen állnak az ellenzéki nagykoalícióra, már „csak” föl kéne fedezni őket az országos nyilvánosság számára is. Hátha akadnak köztük olyanok, akik alkalmasak volnának arra, hogy a helyhatósági választáson a fékevesztett államot képviselő polgármesterek helyére léphessenek.          

123 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr414559288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

konrada 2019.01.14. 09:53:00

"önkormányzati választások valódi nyertese minden kétséget kizáróan a Fidesz–MDF–FKGP kormánykoalíció. Az ugyanis még a választási eredmények legönkényesebb értelmezése esetén sem vonható kétségbe, hogy a jobbközép erők minimum stabilizálták a helyzetüket, hiszen a 19 megyéből tizenötben (!) a kormánykoalíció szerezte a legtöbb mandátumot. Emellett minden megyei közgyűlésben kormánypárti fölény jött létre. A szavazati arány itteni alakulása: kormánypártok 41 százalék, ellenzék 30 százalék. "

pulsarito 2019.01.14. 09:53:11

Na ma is megbukott a patásorbán!
Lapozzunk!

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.01.14. 10:08:06

Az összeset beléptetjük a DK-ba, s közösen küzdenek együtt Sorosért, Brüsszelért.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.01.14. 10:09:47

@Szelid sunmalac:

Egy igazi értelmiségi kötelezően ballib és Soros-katona.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.01.14. 10:13:40

@MACISAJT1:

Szerintem Gáti elvtársat lefizette a Zorbán.

Én úgy tudom, hogy Zorbán legkésőbb 2011 tavaszáig bukik, mert 101 % lesz a munkanélküliség, mindenki éhezni fog, az infláció eléri az 1946-ot szintet, továbbá kivonul a tőke, a szabad piac láthatatlan keze meg lekapcsolja a villanyt,

gyurmicsek 2019.01.14. 10:15:57

@IvanGyenyiszovics: "Vannak rendszeresen kiábránduló, azaz progresszívkonzervatívok, meg vannak a nemkiábránduló konzervatívok."
És Orbán melyik típus?
Hogy jutott el KISZ-es Soronsbérencből a gyakorló hobbikeresztény önmagához?

Zöldi László 2019.01.14. 10:17:01

@Szelid sunmalac: 1. Abban egyetértünk, hogy nem mindenki értelmiségi, akinek van diplomája, és sokan értelmiségiek, akiknek nincs diplomájuk. 2. Mit szól a mellékelt listához, amelynek megnevezettjeit a Lefülelt mondatok tavalyi terméséből másoltam ki. Ángyán József, Borókai Gábor, Csaba László, György Zsombor, Gyurgyák János, Hadházy Ákos, Hont András, Jeszenszky Géza, Illés Zoltán, Márki-Zay Péter, Ódor Ferenc, Pápay György, Stumpf András. Ők nem értelmiségiek? 3. Ékezet nélküli betűiből arra következtetek, hogy külföldön él. Ha így van, köszönöm, hogy figyel ránk - rám is. Üdv.

invalid user name 2019.01.14. 10:22:13

ennél erősebb jelei is vannak a fidesz megreccsenésének. akét legutóbbi morzsa: orbán nyíltan fenyegeti azokat az üzletembereket, akik elpártolnak tőle, illetve szaporodnak a kiszivárogtatások

Netuddki. 2019.01.14. 10:24:23

@Zöldi László: hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89rtelmis%C3%A9g

"Az értelmiség egy társadalmi réteg. Az értelmiségi általános értelemben szellemi pályán dolgozó embert jelent."

"Sajátosságai:
- magas (felsőfokú) iskolai végzettsége van;
- hivatásszerűen és rendszeresen részt vesz a társadalom (állam, gazdaság) irányításában és szervezésében;
- az információs anyag birtokában és annak mobilizálásával biztosítja a termelés műszaki-technikai fejlődését;
- a korábbi társadalmak által felhalmozott szellemi értékeket közvetíti; a tudomány, a művészetek stb. területein önálló alkotótevékenységet fejt ki, új értékeket hoz létre.
- Az értelmiség tevékenységében különösen fontos tényező a szakmai és a hatalmi elem aránya és viszonya."

kocsisj 2019.01.14. 10:25:53

@Netuddki.: Az a baj, hogy már jó ideje tudjuk, hogy az országot bűnözők vezetik, de sajnos úgy látszik ez sokakat nem zavar. Másik probléma összefügg ezzel. Az az értelmiségi, aki 2019-ben jön rá arra, lásd a fenti mondat, azt azért szívem szerint nem nevezném értelmiséginek. Hogy minek, azon hosszabban kellene gondolkodnom.

konrada 2019.01.14. 10:52:07

@pulsarito:
Nem! Nem lapozunk!
Ma nem bukott meg zorbán, ma az EU-ból léptet ki!

(Ugyanis ma hétfő van!
Bukni pedig kedden szokott!

...és mielőtt összekeverné!:
Szerdán diktatúranap van, csütörtökön meg államcsőd!
Kérjük nem összekeverni, összezavarni a blogfórumot!)

MACISAJT1 2019.01.14. 10:52:39

@Zöldi László: "Ángyán József, Borókai Gábor, Csaba László, György Zsombor, Gyurgyák János, Hadházy Ákos, Hont András, Jeszenszky Géza, Illés Zoltán, Márki-Zay Péter, Ódor Ferenc, Pápay György, Stumpf András."

O tempora... Igazából csodálkozom hogy Fodor Gábor, Ungár Klára, Bozoky András-féle vonulat kimaradt a névsorból...
Mindig elfog a röhögés mikor effajta ballib nosztalgiázásokat olvasok..:)
Bezzeg mikor az említettek helyzetben voltak, akkor őket gyűlölte , marta a ballibák hordája. Pont mint szerencsétlen, mára már megdicsőült Antallt.
Röhögve ünnepelték, mikor egy meruk józsef nyilvánosságra hozta szegény Pokorni apjának a beszervezését és emiatt Pokorni lemondott.Idézhetném mit kapott Navracsics ugyanazoktól a kormányzati ciklusában. Mádl és Sólyom mára már mindenki által tisztelté avanzsált errefelé, bezzeg elnökségük idején...
Sokan bevették pl. 2002-ben a D209 meséjét az árokbetemetésről. Aztán hamar kiderült hogy a ballibák ezt úgy képzelték el hogy a jobboldal beleugrál ezekbe az árkokba, ők meg kegyesen ránk hányják a földet. Azóta már rég tudomásul vettük hogy ez egy háború .Ahol az alapszabály hogy ne kérj és ne kapj kegyelmet. És főleg ne picsogj, ha szájon vágnak.

Idézném a ballibák fároszát, az öszödi böszme programját, mégpedig a hivatalos pártsajtóból:

"Le kell verni a jobboldalt. Az én feladatom az, hogy ennek a politikai versengésnek irányt adjak, feladatokat szabjak, és azokat számon is kérjem, s ezt meg is teszem hezitálás nélkül."
(Népszabadság, 2004. február 9.)

Ilyen egyszerű ez. Szóval hagyjuk a púdert , kedves eftársak.

Szelid sunmalac 2019.01.14. 10:58:55

@Zöldi László: Nagyon szivesen! Bar be kell valljam, egyre ritkabban figyelek a Magyarorszagi tortenesekre, mert bar latszolag sokminden tortenik, visszatekintve az elmult tiz evre, valojaban igen keves. Ugyanazok a hirek, ugyanazok a reakciok, ugyanazoktol az emberektol/nedm is annyira emberektol. Barmikor, barhol ujra fel tudom venni a fonalat probleam nelkul, akar tobb honapnyi blogolas/tajekozodas nelkul is, ahogy ezesetben is tortent.

(egyebkent az ekezetek hiany az egvilagon semmire nem utal. Korabbi, meg magyarorszagi cegeknel sem volt magyar billentyuzetkiosztas, es azt csak kozpontilag, egysegesen lehetett atallitani)

A kettes ponthoz: a kerdes jo, de szerintem nem teljes. Mert ha okertelmisegiek, jobboldaliak es most abrandultak ki, akkor megintcsak felvetodik a kerdes az okra, amire mar utaltam, leven reszesei es kedvezmenyezettjei (voltak) a rendszernek. Vagy pedig (es tobb felsorolt eseteben en ezt latom igaznak) soha nem is voltak igazan fideszes ertelmisegiek, nem veltlen, hogy leginkabb a part taszitotta ki oket.

Halkan megjegyeznem, hogy Jeszenszky-t en pl. nem vennem a felsorolasba tobb okbol sem.

Ballib vagyok mert rettegek 2019.01.14. 11:47:59

Megint beindultak a Soros bérenc bérrettegők és fék news gyárosok. Most értelmiségi oldalról akarják megdönteni Orbán Viktort. Pedig ezzel már az EU is bebukott, amikor 2010 óta beinditotta a tömeges agyelszívást. A Fidesz táborunkban ez nekik teljes csődöt hozott, egy darab sikerélményünk nem volt!

A ballibek tehát próbálkozhatnak, de minket nem tudnak megbontani, mert tömörek vagyunk. És nekünk nemcsak a békemenetünk tömör, hanem a vezetőink is. Főleg az értelmiségi vezetőink. Amíg van Bájjer Zsolt, Bencsik András, az a Pesti srácos meg az a másik akit mindig hívnak az Ekó tévébe mellé, meg persze az M1-es és Hír tévés mélyelemzők, addig a Fidesz értelmisége, ami egyben Magyarordszág legkiemelkedőbb értelmisége, egyben van és köszöni szépen nem szökik át a ballibekhez. Ha a ballib értelmiséget akar, akkor vegyen magának!

WildBear 2019.01.14. 11:48:21

Az a nagy baj, hogy a jelenlegi ellenzék nem képes épkézláb alternatívát kínálni.
Én a Fideszre szavaztam, pedig engem is felháborít a szemérmetlen lopás, de nem láttam más alternatívát.
Mert azt ugye senki nem gondolja, hogy az MSzP+Jobbik+LMP+.. moslék kormányképes lenne.. ezeknek az egyetlen közös nevezőjük az, hogy ellenzékben vannak.
Elzavarjuk a Fideszt, O.K., és hogyan tovább?
Mert én az "ajtóról lepattanó" Kunhalmit, vagy a "feküdjünk a földre" Bangónét nem szívesen látnám az ország élén..

A másik dolog ami zavar, az a gyűlölködés.
FideSS (utalva az SS-re), Zsidesz (zsidózás), fideszes birkák, agymosottak, agyhalottak.. vegyétek már észre, hogy akik a Fideszre szavaztak, semmivel sem jobb/rosszabb honfitársaitok, mint akik az ellenzékre!

Ballib vagyok mert rettegek 2019.01.14. 11:56:20

@WildBear:

Jól mondod a ballibnek és jó a következtetésed: aki értelmiségi az úgyis Orbán Viktorra szavaz. Ez a legfőbb ismerve az értelmiségi életmódnak, hogy a végén Orbán Vioktorra kell szavaznia. Még ha nem akar, akkor is. Ettöl értelmiségi valaki.
Akiben pedig semmi értelmiség nincs, az meg szavaz a ballibre meg a liberalizmusra.

MACISAJT1 2019.01.14. 12:07:54

@WildBear: "A másik dolog ami zavar, az a gyűlölködés."

Én ezt úgy szoktam megfogalmazni: egyetlen egy általam ismert országnak sincsenek ilyen dühödt külső és belső ellenségei mint Magyarországnak.

És már sokszor elgondolkodtam: mi valójában a céljuk? Az ország teljes elpusztítása?
Hiszen azzal úgy járnának mint a rák nevű betegség: legyőzi a szervezetet, de ezzel egyben önmagát is a föld alá vagy a krematóriumba juttatja...

rallus 2019.01.14. 12:34:07

@MACISAJT1: Ez haladó hagyomány! Pontosan, dokumentálva: Mályusz Elemér A vörös emigráció.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2019.01.14. 13:16:32

A fideszben nincs értelmiség(i). Legalábbis a szó _minőségjellemző_ értelmében nincs. Az "értelmiségi" szó tartalmazza az "értelem" szót, így joggal gondoljuk azt, hogy egy minőségileg értelmes ember, az tudattartalmaiban, és gondolkodásában is megfelel eme minőségjellemzőnek. A fideszeseken ez nem látszik, hanem éppenséggel ennek az ellenkezője látszik rajtuk. És akkor még nem is beszéltünk az erkölcsi részről. Fasiszta tolvajoknak, bűnözőknek milyen erkölcsök lehet?
Így hát, a "fideszből kiábrándult értelmiségi", az, - hogy ilyen szépen mondjam - egy nulla elemű halmaz. Persze nem mindegy, hogy valaki mikor ábrándult ki eme bűnbandából. Ha a "székházügytől" el is tekintünk (mondván, hogy jó-jó, akor még kódusok voltak, zabrálni kellett nekik is valamit), de az 1998-ban kiderülő (és már 1995-ben elkövetett) Kaya Ibrahim-ügytől már nem lehet eltekinteni. Akkor egyértelműen kiderült, hogy ezek bűnözők, ez egy bűnszervezet. Aki ezek után még mindig fideszes volt, az onnantól vagy teljesen ostoba, vagy kollaboráns volt - ha ugye, most csak a külsősöket nézem, és nem magukat a bűnszervezet tagjait.
Úgyhogy, miről beszélünk itt, kérem szépen? Olyasvalamiről, ami nincs is? Fideszből kiábrándukt értelmiségiekről? Miért nem beszélgetünk valami olyasmiről, ami van?

Comte de Gippaud 2019.01.14. 13:49:14

@ipartelep:

Az a sok balf.sz meg szembe jön az autópályán. Ebből is látszik, hogy egyik sem értelmiségi.

Comte de Gippaud 2019.01.14. 13:55:01

@ipartelep:

Figyu. Maradjunk amellett, hogy Fidesz, egyre inkább a stabilitás szinonimája lett, míg a balliba kormányok az instabilitásé.
Szerinted egy racionálisan gondolkodó ember (tök mindegy hogy "értelmiségi" vagy nem ) melyik opciót választja ?

Comte de Gippaud 2019.01.14. 13:58:35

@WildBear:

"Mert én az "ajtóról lepattanó" Kunhalmit, vagy a "feküdjünk a földre" Bangónét nem szívesen látnám az ország élén.."

Ahogy elnézem itt van sok olyan "értelmiségi" akik mégis rájuk szavaznának.

Homo fideszbirkusz 2019.01.14. 14:09:00

@MACISAJT1: "Én ezt úgy szoktam megfogalmazni: egyetlen egy általam ismert országnak sincsenek ilyen dühödt külső és belső ellenségei mint Magyarországnak."

Fogalmazzunk úgy, hogy egytelen általam ismert Homo fideszbirkusz se tudja annyira nyalni Orbán gazdija seggét mint te. Ez valami verseny lehet nálatok fideszes trolloknál, csak tudnám mi a fődíj, amit a legseggnylóbb troll kap. Erzsébet utalvány, tüzifa?

Homo fideszbirkusz 2019.01.14. 14:11:48

@Comte de Gippaud:

Már csak a gipsz.jakab nevzetű troll társad hiányzik ide, aztán meg is van a fidesz teljes értelmiségi bázisa.

ami szabad 2019.01.14. 14:25:27

Ha kicsit messzebbre is nézünk, mint a tavaszi vagy az őszi választás, igenis KELL kezdeni valamit azzal a konzervatív értelmiséggel, aki alól széljobbra kiszaladt a fidesz, és ez által, mára vállalhatatlanná vált. Nem csak azokra gondolok, akik egy- egy településen VALAKIK- de nyilván Rájuk is- de természetesen, az értelmiségnek arra a sokkal szélesebb tömegére is, akik "csak" tanítanak, gyógyítanak, védik a rendet, oltják a tüzet, mérnökök, gazdászok, és vagy a versenyszféra egyéb területein tevékenykednek, és régebben hitték, hogy a fidesz az ő értékrendjüknek megfelelő választás. Annak valóban nem sok értelme lenne, ha számukra létrejönne egy újabb félszázalékos törpepárt, de nem ártana valóban egy olyan, az ideológiát kissé kevésbé hangsúlyozó valami, ahol a konzervativizmus, a szociális érzékenység, a jól szabályozott piacgazdaság és a hosszabb távon megkerülhetetlen környezetvédelem mint olyan, együtt van jelen. Ha erre azt mondjátok, hogy erre már van párt- LMP - akkor azt mondom: igen, volt egy kísérlet rá, hogy legyen egy ilyen párt, de mára anyuci - kancsal maris- azt is felzabálta, tehát nincs. És persze, tanulva annak hibáiból, merev elhatárolódás nélkül, igenis lehet tömegbázisa is, ha ALULRÓL építkezik, ami mára, megkerülhetetlenné vált! Ezt annak idején hibátlanul csinálta a fidesz, mára pedig a Momentum az, akin látszik, hogy legalább megtesz minden tőle elvárhatót, és nem pesti kávéházakban zajló kopaszok klubja alapján remél bázis építeni!

Homo fideszbirkusz 2019.01.14. 14:26:37

@MACISAJT1: "És már sokszor elgondolkodtam: mi valójában a céljuk? Az ország teljes elpusztítása?"

Elgondolkodtál Orbán vezéredtől drága Homo fideszbirkusz? Elgondolkodtál, hogy nem akar-e leállni a NEMZETHALÁLLAL? Mert egyrészt 1 millió magyar már elmenekült az ő rezsimjéből és ebbe a reszimbe sosha enm akar visszajönni? Másrészt, akik meg maradtak, azok meg 2010 óta történelmi negatív rekordokban adják a születési számokat?
Harmadrészt Magyarország 2010 óta az EU középmezőnyéből a kiesési zónába csúszott le? Tényleg, mi a Putyin csicska Orbánod végső megoldása? Az ország teljes elpusztítása? Hogy az ország 100%-ban belőletek, Homo fideszbirkuszokból álljanak?

Attilajukkaja 2019.01.14. 14:46:08

Azt hittem a posztoló megpróbál valami választ adni a saját maga által feltett kérdésre, de ennek semmi jelét nem látom.
Szóval mit is kezdjünk a Fideszből kiábrándult értelmiségiekkel? És a nem értelmiségiekkel? Vagy őket már régen leírta a szerző? Nem egészen értem.

MACISAJT1 2019.01.14. 14:54:06

@ami szabad: "mára pedig a Momentum az, akin látszik, hogy legalább megtesz minden tőle elvárhatót, és nem pesti kávéházakban zajló kopaszok klubja alapján remél bázis építeni! "

A Momentum?:P Film és készülhetne róluk, Szörnyecskék 3- Az Új falka címmel...:)

Néhány tagjuk és hátterük, a teljesség igénye enélkül.
Hajnal Miklós- CEU
Mécs Imre egykori szdsz, volt mszp országgyűlési képviselő fia , Mécs János is a Momentumot "erősíti"
Albecz Zsuzsanna az Izrae­li Kulturális Intézet, illetve a Szochnut–ZSOIK Alapítvány munkatársa. (A Szochnut – The Jewish Agency For Israel – elsődleges célja, hogy kapcsolatot teremtsen Izrael és a diaszpóra zsidósága között. Eredetileg cionista szándékkal hozták létre csaknem száz éve, a mai napig is az Izraelben letelepedni vágyók legfőbb segítője.)
Donáth László evangélikus lelkész, volt MSZP-s parlamenti képviselő lánya Donáth Anna Júlia is már alelnök.
Soproni Tamás a 2014-es önkormányzati választáson Együtt–MSZP–PM–DK jelöltjeként indult Budapesten, a VI. kerület 7-es számú választókörzetében. A
Radnóti Sándor filozófus, volt SZDSZ-es politikus fia Radnóti András a mozgalom külpolitikai koordinátora.
Tabajdi Csaba volt szocialista EP-képviselő fia , Tabajdi Péter is a Momentumban tevékenykedik...

És akkor ejtsünk szót a pénzügyi háttérről is, a Bojár Gábortól Harisig tartó virtigli SZDSZ-es árvák adományokig...

Strigák és honkupecek. SZDSZ átfestve.

Attilajukkaja 2019.01.14. 14:55:13

@WildBear:
" a jelenlegi ellenzék nem képes épkézláb alternatívát kínálni."
Európa, demokrácia, jogállam, minőségi oktatás, - hogy csak néhány hívószavat említsek, az számodra miért nem jelent egy épkézláb alternatívának?

"senki nem gondolja, hogy az MSzP+Jobbik+LMP+.. moslék kormányképes lenne.. "
Miért? Mert a Fidesz-KDNP "moslék" nem volt rá képes? :o)

Populista Pista 2019.01.14. 14:58:40

"Ellenzéki nagykoalíció"

Tanácstalanul ide-oda sodródó szélsőségeseknél szánalmasabbat elképzelni is nehéz. Egyik percben még szidja a zsidókat tele szájjal, a másikban már azt nézi hogyan nyalizhat be egy Soros közeli fenékbe. EU zászlóval a kézben megy tüntizni a gonosz kizsákmányoló német autógyárak ellen.

Vihar a bilifejekben.

BiG74 Bodri 2019.01.14. 14:58:58

Az ellenzék és a fideszbirkuszok is közös nevezőre térhetnének, azon témakörben, hogy mi jó nekik, vagy mi az ami nagyon nem képezhetné szembenállás tárgyát. Ilyen például az egykulcsos adó rendszer, a családtámogatási rendszer, és az, hogy ilyen közegben az ellenőrzött bevándorlást sem támogatja a lakosság.
A gond ott kezdődik, hogy a fideszbirkuszok a negatívumokat nem ismerik el, és egy agynyomorító finkelstein-i képzettel magyaráznak mindent. Az egészségügy, az oktatás mélyrepülését. Az intézményesített korrupciót, lopást. Az ország demokrata berendezkedésének leépítését, a kézivezérlés arrogáns kiépítését.
Ezek mellett a fideszfanoknak még mindig nulla konszolidációs, kiegyezéses elképzelésük van az ország felét jelentő ellenzék felé. Ráadásul kiépítettek egy olyan választási rendszert, melyben normál helyzetben a fidesz nem legyőzhető, nem lehet politikai kompromisszumra kényszeríteni, ezáltal a felgyülemlett feszültségek nem levezethetőek. Mellé kicsiny országunk teljes gazdasági hatalmát birtokolják, ezáltal tovább emelik a belső feszültségeket, melyek abban a pillanatban robbanni fognak, amikor a külső források elapadnak.
Ez a helyzet a háború előszobája.

8CyB4 2019.01.14. 15:02:28

"Mihez kezdjünk a Fideszből kiábrándult értelmiségiekkel?"

Allitsuk oket birosag ele minimum vagyoni karteritesert az elmult 9 evert, de a legtobb NER huszarnal a szervezett bunozessel osszefugo vadak is vidaman helytallnanak.

MACISAJT1 2019.01.14. 15:02:41

@rallus: " Ez haladó hagyomány! Pontosan, dokumentálva: Mályusz Elemér A vörös emigráció. "

Igen. Hihetetlen volt ahogyan a bolsevizmus bukása és az un. "rendszerváltás" után annak magyarországi potentátjai hogyan spricceltek ki villámgyorsan a művelt Nyugatra, ahol zsíros pozíciókat foglaltak el..( emlékszik valaki pl. még Berend T. Ivánra? ) Aczél elvtárs rémületében Bécsig szaladt, aztán hamar rájött hogy nem eszik itt forrón a kását, és hazasompolygott megmurgyelni.
Vagy Popper aki a "fasizmus" elől alijázott, majd visszatért Horn-tanácsadónak?
Gati Charles, Heller, Konrád stb?

Olyan média hálózatot tartanak fent , aminek a weyerbélázás csak a kezdete volt...

Netuddki. 2019.01.14. 15:02:45

@Attilajukkaja: Ezek a,
"én is utálom, hogy lop a fidesz, de nem volt más alternatíva"
" a jelenlegi ellenzék nem képes épkézláb alternatívát kínálni."
részei a fidesz agitpropnak. Felesleges győzködni az illetőt, mert vagy fizetnek neki a kommentért, vagy annyira hülye, hogy beszopja az agitpropot.

Közben megjelent egy jó írás arról hogyan vágták át a sorosozással a magyar szavazókat az Orbánék:
24.hu/belfold/2019/01/14/soros-gyorgy-fidesz-kampany-arthur-finkelstein-george-birnbaum/

Amit idáig is tudtunk, de ez most egyenesen a módszer kitalálójától származik. Jobb helyeken rögtön elzavarnák az ilyenért a tolvaj maffiát. De ez sajnos nem az... :(

Attilajukkaja 2019.01.14. 15:04:55

@Netuddki.:
"Amit idáig is tudtunk"
A baj, hogy továbbra is csak mi tudjuk. A zemberek meg nem. :o(

Attilajukkaja 2019.01.14. 15:07:00

@Populista Pista:
"Tanácstalanul ide-oda sodródó szélsőségeseknél szánalmasabbat elképzelni is nehéz. "
Az olaszok bal- és szélsőjobb koalíciójáról is ezt gondoltak. lehet, hogy tévedtek?

BiG74 Bodri 2019.01.14. 15:07:40

@8CyB4:
Tökéletes ! Büntesd őket, mikor végre kilépnek az akolból, azonnal lökjük a farkasok elé őket. Baromság.
A ner lovagok és lóvaginák persze alapból más eset.

Attilajukkaja 2019.01.14. 15:12:52

@BiG74 Bodri:
"Ezek mellett a fideszfanoknak még mindig nulla konszolidációs, kiegyezéses elképzelésük van az ország felét jelentő ellenzék felé. "
Mert erre vannak szocializálva. Másrészt teljes sötétségbe hagyják saját magukat. Hányan tudják például közülük, hogy Orbán az elmúlt években több ezer külföldinek adott munkavállalási és letelepedési engedélyt? Hányan?
Amíg nincs szabad és kiegyensúlyozott tájékoztatás Magyarországon, addig a helyzet nem nagyon fog változni.

ami szabad 2019.01.14. 15:13:48

@MACISAJT1: Egyrészt, ha végigolvastam a hozzászólást, akkor tudhatod, az alulról építkezés példájaként hoztam fel a Momentumot. Másrészt viszont, amit a tagokról összehordasz, az kissé megmosolyogtat. Donáth Anna LELKÉSz- ámbár MSZP-s APUKÁJA. Miért is ne férne össze a kettő, ha neki összeegyeztethető? Orbán KISZ titkár APUKÁJA MSZMP-s párttitkár volt, és én még sem ezt vetem a szemére... CEU-s na hiszen! A fél kormány a CEU-n tanult, és amig nem kezdték el sorost patásozni, büszkék voltak rá, mert olyan minőségű diplomát adott, amit -sajnos- a többi egyetem nem nagyon... Bojár Gábor aki 1 azaz egymillát adott támogatásként... Speciel Bojár Gábor az az ember, akire büszkék lehetünk. Nem sok olyan magyart ismerek, aki nem csak kitalált valamit, hanem ITTHON kamatoztatta is, és még pénzt is csinált belőle! Találmányaink 90 % -a másokat gazdagított, speciel a Graphisoft nem keveset letett az asztalra és a profitot ITTHON IS fektette be! Ellentétben a szétlopott országvagyonnal, melyet magánrepülők hordanak szét a világba és dugdossák el mint mókus a mogyorót, amiért kétszer dögöljön meg mind, aki részt vett benne! Szóval, az érvelésed mellé ment, légy kicsit alaposabb! Ja, és még egy eszembe jutott, a Fekete- Győr vagy hogy is hívják- most nincs kedvem uténanézni-. akinek apuja szakemberként OBA vezír volt, de kinyírták, mert a fia szembe ment trógerékkal. Igaz, apu, mivel szakember és nem nacsalnyik, mindjárt kapott kint a szakterületén melót, nem úgy mint ez a söpredék, akik közül még kapálni sem kell majd egy sem, ha mennek a lecsóba, mert semmihez sem értenek, dolgozni meg soha nem dolgoztak, és nem is fognak, sőt, az unokáik is a tőlünk ellopott léből él majd!

8CyB4 2019.01.14. 15:14:58

@BiG74 Bodri: aki a harmadik ciklusban is Fideszes, annak igenis szembe kell neznie a tettei kovetkezmenyevel, ez nem ugyanaz a szituacio mint az elso vagy masodik ciklus elejenel ahol meg lehetett mosakodni.

BiG74 Bodri 2019.01.14. 15:18:08

@Attilajukkaja:
Csak a vita kedvéért: Hányan olvasnak el egy cikket, néznek meg rövid riportot a letelepedési engedélyesekről, ha közbe lehet Maunika , Balázs sót, focimeccset, valóvilágot nézni?

+ Hány viszonylag jó intelligenciájú, rendezett ember van aki boldogan szívja fel az összeesküvés elméletek garmadáját?

Populista Pista 2019.01.14. 15:18:09

@WildBear:
Látszólag a Fidesz a fő ellenség nekik, de valójában arról szól ez a szitokcunami, hogy ki tud a másikat túlkiabálva élre törni a hangoskodók közül. Vagyis elsősorban egymás ellen küzdenek.

Olyan ez is mint a repülj páva, csak más eszközökkel. A vége úgyis az lesz, hogy egymásnak esik a sok jakobinus forradalmár.

MACISAJT1 2019.01.14. 15:22:24

@ami szabad: " Orbán KISZ titkár APUKÁJA MSZMP-s párttitkár volt, és én még sem ezt vetem a szemére"

Pedig vethetnéd..:) Egy feltétellel: ha pontosan leírnád hol volt " KISZ titkár" Orbán Viktor és hol volt "pártitkár" Orbán Győző...:P

Na jó, megkíméllek: Viktor az iskolában/ gimnáziumban volt " KISZ titkár", az apja pedig a gánti bánya három fős pártaktívájának volt a "pártitkára"...:P
A beste kommunistái?:P

Muhaha

MACISAJT1 2019.01.14. 15:27:28

@Netuddki.: "Közben megjelent egy jó írás arról hogyan vágták át a sorosozással a magyar szavazókat az Orbánék:
24.hu/belfold/2019/01/14/soros-gyorgy-fidesz-kampany-arthur-finkelstein-george-birnbaum/
"

Elolvastam, akkorát röhögtem hogy a gittelés kiugrott az ablakkeretből...:P Ezt volt képes Birnbaum mondani:

" Amikor kitaláltuk a kampányt, egyetlen másodpercre se jutott eszünkbe, hogy Soros zsidó.
Sőt, azt mondja, hogy nem is tudta ezt a milliárdosról. "

Vonyítottam, nyihihi:P

konrada 2019.01.14. 15:30:08

@MACISAJT1:
Szvsz. nem kéne nézni politikai meggyőződésüknél, ki a szülő, elvégre Orbán apja is párttitkár volt, Rajké meg...

...a probléma inkább ott van ezzel a névsorral, hogy ők az XY nemzedék tagjai, és abban nőttek már fel, hogy szüleik baromi jól megéltek-megélnek a politikából: VIP-séggel, felsőosztálybéli életvitellel, és mindazokkal az előnyökkel, ami ezzel jár: amiből ők is gyerekként, fiatalként részesültek-részesülnek.

...s ezért választották ők is ezt a szakmát, nem holmi hülye elvek miatt...

Péter51 2019.01.14. 15:34:20

Itt tényleg néhányan a régi vicc harmadik stádiumában vannak.A vicc:
" Mi a különbség a bosszúság,a méreg és a tehetetlen düh között?
1/Bosszúság /2010/ Este 11-kor cseng a telefon:Felveszik.Halló szól egy hang - Kovács lakás?: Nem,téves.
2/ Méreg ugyanez éjjel 1-kor /2014/ Kovács lakás? Nem,te......
3/ Tehetetlen düh/ 2018/ Éjjel 3-kor cseng a telefon.Halló Kovács vagyok.Nem kerestek maguknál?....
Csak addig eljutnátok,hogyha a fidesz csupa hülye,a szavazói meg birkák,akkor ti mik vagytok?Milyen érzés ilyen gyenge csapattól kikapni megalázóan? Még valami.Már 2014-ben sem jött be,hogy nemorbán.Máig emlékszem Szabó Timike beszédéből az arany wc-kagylóról OV házában........
Talán valamit el kellene ismerni a kétségtelen eredményekből és megígérni,hogy megtartják és jobbat csinálnak.De ha csak azt kiabálják,hogy minden sz.r,akkor a nép ezt - nem így tapasztalván - nem fogja elfogadni.Ja és értelmiségi vagyok,két diplomával,a feleségem is az,a két lányom is az. Érezzük,hogy jobban élünk,mint Fletó alatt.És nem felejtettük el,hogy Bokros Lali elvette a családi pótlékunkat anno.

Attilajukkaja 2019.01.14. 15:46:52

@BiG74 Bodri:
"Csak a vita kedvéért"
A vita kedvéért? De hát én is pont ezt mondom! Amíg nincs normális, kiegyensúlyozott tájékoztatás, addig a tömegeket nem lehet megmozgatni.
A vita kedvéért, ha a tömeget más is érdekelne, mint a Szulejmán a TV-ben, tájékozódhatna. De sok helyen azt sem tudják, hogy hol.

Attilajukkaja 2019.01.14. 15:51:05

@Péter51:
"hogyha a fidesz csupa hülye,a szavazói meg birkák,akkor ti mik vagytok?Milyen érzés ilyen gyenge csapattól kikapni megalázóan?"
Megalázó! És nem csak magunk miatt, hanem a sok birka miatt is, akik ezzel magukat is porig alázták. Mert hagyták magukat megvezetni. Ezzel nem az ellenzéket mosdatom, mert ők is megérik a pénzüket, de a sok hülye magyar akkor is csak becsapta magát a Fidesszel.

Populista Pista 2019.01.14. 16:21:33

@ami szabad:
A momentum nem véletlenül ragadt be azon a szinten, ahol az olimpiaszkeptikus hangulat kihasználásával be tudott lépni.

Programja nincs, most is csak egy tömeghangulatatot akar meglovagolni, de itt már óriási a konkurencia, egy nagyon behatárolt " tömegből " kellene híveket szerezni, ami gyakorlatilag csak más protestpártok bázisából lehetséges. Ezért megy az egymásra licitálás füstbomba dobálásal, szitkozódással.

Ami röhejessé teszi őket, hogy a momentum egyszerre akar Macron 2.0 és sárgamellényes utcai tiltakozó lenni.

BaGabi 2019.01.14. 16:29:49

"Markó Péter 2006-ig politizált a Fideszben, attól kezdve vélte úgy, hogy ha Orbánék „rászabadulnak az országra”, abból semmi jó nem sülhet ki."

És csak ekkor jött rá? És ez a seggfej egy "értelmiségi"? Komolyan mondom, ezek teljesen elmebeteg állatok! Értelmiségiek a facom! Az!

BaGabi 2019.01.14. 16:30:47

"Markó Péter 2006-ig politizált a Fideszben, attól kezdve vélte úgy, hogy ha Orbánék „rászabadulnak az országra”, abból semmi jó nem sülhet ki."

És csak ekkor jött rá? És ez a seggfej egy "értelmiségi"? Komolyan mondom, ezek teljesen elmebeteg állatok! Értelmiségiek a facom! Az!

Ellenzéki Tüntető 2019.01.14. 16:39:32

" Mihez kezdjünk a Fideszből kiábrándult értelmiségiekkel?"

Szerintem hőzöngjetek meg ordibáljatok hogy orbángeci diktatúra, akkor mellétek állnak.

Homo fideszbirkusz 2019.01.14. 16:58:17

@MACISAJT1: "Na jó, megkíméllek: Viktor az iskolában/ gimnáziumban volt " KISZ titkár", az apja pedig a gánti bánya három fős pártaktívájának volt a "pártitkára"...:P
A beste kommunistái?:"

És Orbán fater a fia eladott pártszékháztának az árából elprivatizálta magának a gánit bányákat, majd amikor a Kiszkomcsi fia 1998-ban hatalomra jutott, akkor meg kizárólagos udvari beszállító lett a közbeszerzés bizniszekbe.

Te meg a legostobább Homo fideszbirkusz vagy, hogy még fel is hozod ezeknek a büdüs komcsiknak a tipikus életútját a rendszerváltás után.

Azzal meg dupla sötétostoba Homo fideszbirkusz vagy, hogy azon röhögsz, hogy Orbán fater egy pár fős pártkommadó élén állt. Miért mint gondolsz Fideszbirkuszom, egy falusi üzemben talán több száz pártkatonának kellett volna lennie? Az a pár ÁVÓS mszmp-s orbánfajta falusi üzemenként bőven elég volt hogy felvigyázza a totalitarius rendszert. Na meg hogy utána lenyúljon mindent magának.

WildBear 2019.01.14. 17:00:14

@Attilajukkaja:
"Európa, demokrácia, jogállam, minőségi oktatás, - hogy csak néhány hívószavat említsek, az számodra miért nem jelent egy épkézláb alternatívának?"

Európa, demokrácia, jogállam: persze, ezek mind tök jó dolgok, de egyiket sem látom garantálva egy Jobbik+MSzP+..? egyvelegtől.
(A Jobbik nemrég még ki akart lépni az EU-ból!)

"senki nem gondolja, hogy az MSzP+Jobbik+LMP+.. moslék kormányképes lenne.. "
Miért? Mert a Fidesz-KDNP "moslék" nem volt rá képes? :o)

A Fidesz sokkal közelebb áll a KDNP-het, mint a Jobbik az MSzP-hez.

WildBear 2019.01.14. 17:02:01

@Comte de Gippaud:
"Mert én az "ajtóról lepattanó" Kunhalmit, vagy a "feküdjünk a földre" Bangónét nem szívesen látnám az ország élén.."
"Ahogy elnézem itt van sok olyan "értelmiségi" akik mégis rájuk szavaznának."

Hány százalékot kaptak ezek a pártok?
Hány százalékon állnak?

Homo fideszbirkusz 2019.01.14. 17:03:41

@MACISAJT1: "Vonyítottam, nyihihi:P"

Na ezt látjuk, ahogy a fájdalomtól itt vonyítasz: a tengernyi visszakopizott agymenéseid a gyűlölet politikáról hirtelen szemétbe kerültek, mert kierült, hogy Orbán gazdád volt az elmúlt 10 évben az egytelen, aki tudatos gyűlölet kampányt csinált éjjel-nappal.

Szar életetek van nektek Homo fideszbirkuszoknak, hogy egész nap itt kell trollkodnotok, aztán a nap végén a gazditok sajár kezűleg csinál belőletek csörgősipkás bohócot. Na persze, ez a hasznos hülyé illiberáltak sorsa.

Homo fideszbirkusz 2019.01.14. 17:07:43

@WildBear:

Nektek Homo fideszbirkuszoknak ennyi program kell, hogy Soros meg migráns meg rezsicsökkentés!

Ennél több agyi kapacitásotok nincs, kár az időt pazarolni arra, hogy felhozzon az ember titeket egy 14 éves egészséges gyerek szellemi színvonalára.

WildBear 2019.01.14. 17:15:04

@BiG74 Bodri:
Igen, vannak dolgok, amiket a Fidesz jól csinál.
Ahogy írod is; családtámogatás, egykulcsos adó, migránsok beözönlésének megakadályozása.
Nem tudom, miért nem látja be az ellenzék, hogy ez jó.
("Azért, mert Hitler is nadrágot hordott, nekünk nem kell szoknyában járni..")

"Ezek mellett a fideszfanoknak még mindig nulla konszolidációs, kiegyezéses elképzelésük van az ország felét jelentő ellenzék felé. "

Én nem vagyok "fideszbirkusz", meg "fideszfan", de milyen kiegyezésre gondolsz? Eleve melyik ellenzéki pártocskából a sok közül?

Plusz írtam már; visszatetsző ez a gyűlölködés, fideszbirkusz, stb.

WildBear 2019.01.14. 17:18:22

@Homo fideszbirkusz:
"Ennél több agyi kapacitásotok nincs, kár az időt pazarolni arra, hogy felhozzon az ember titeket egy 14 éves egészséges gyerek szellemi színvonalára."

Elhiszem, hogy jó érzés így kiírni magadból a dühödet és a frusztrációdat, de ezzel pont az ellenzéknek ártasz.
Ha ezt egy bizonytalan szavazó elolvassa, pont azért fog a Fideszre szavazni, mert nem tetszik neki ez a vad gyűlölködés és mocskolódás.

Leírom még egyszer, mielőtt megyek vacsorázni; a Fidesz szavazók is ugyanolyan emberek mint Te vagy, legfeljebb nem gyűlölködnek és acsarognak annyit. ;-)

rallus 2019.01.14. 17:30:55

A közvélemény kutatási eredményekből úgy tűnik, még nem égető probléma hogy mit csináljatok a Fideszből kiábrándult értelmiségiekkel. Helyük éppen lenne a hátonpörgők, karácsonyfa gyújtogatók és a parlamentben szirénázók miatt elvesztett szimpatizánsok helyett, de már túl sok lék van a "demokratikus ellenzék" hajóján. Menekülnek a patkányok is és ilyen stádiumban valóban csak az pártol át a ballibekhez, aki oda való...

Szóra kész Szókratész 2019.01.14. 17:37:01

Nálunk divat „kiábrándulni” az aktuális vezetésből.De azért a x-et ods húzzák,ahova eddig..:)

Szóra kész Szókratész 2019.01.14. 17:41:09

@Homo fideszbirkusz: Gyurcsányod Kisz kb tag bolt már felnőtt fejjel,majd benősült a főkomcsi Apró klánba..

valaki nagyon más 2019.01.14. 17:59:36

Megint hülyítitek magatokat. Az ellenzékiek olyan kevesen vannak. A minőségük meg a béka segge alatt. Hiteltelenek, hazugok, demagógok. És normális tervük az ország vezetésére nincs egy gramm se.

élveteg 2019.01.14. 18:10:35

Róla lenne szó ?

mork.nyugat.hu/Scopes/nyugat2015/var//improxy/NyugatWXGAPicture/69/22/692248_marko_peter_interju.jpg

Szóljanak hogy a polgárháború melyik frontjának melyik barikádján lesz eme kiváló férfiú Majd kimegyek röhögni

Attilajukkaja 2019.01.14. 18:10:45

@WildBear:
" ezek mind tök jó dolgok, de egyiket sem látom garantálva egy Jobbik+MSzP+..? egyvelegtől.
(A Jobbik nemrég még ki akart lépni az EU-ból!)"
De már régen nem akar kilépni. A dolgok változnak. Orbán nap mint nap változtatja a véleményét. Az nem zavaró?

"Mert a Fidesz-KDNP "moslék" nem volt rá képes? :o)"
Ha engem kérdezel, ... akkor nem. Bocsi. :o)

"A Fidesz sokkal közelebb áll a KDNP-het, mint a Jobbik az MSzP-hez."
Mivel se a Fidesznek, se a KDNP-nek nincsen határozott ideológiája, ezért nehéz megítélni, mennyire állnak közel egymáshoz.

Poroszka ló 2019.01.14. 18:11:39

Előre elnézést, hogy nem értelmiségiként hozzászólok ehhez a hazai politikai témákban megszokott "színvonalas" eszmecseréhez. Én csak egy 31 éves átlagember vagyok, aki életét nagyrészt falun és tanyán töltötte. Ebben az elmaradott, ingerszegény környezetben, ahová csak a kormánypropaganda jut el a Kossuth rádión és az m1-en át, igazán nehéz a küzdelem az elbirkásodás ellen. Mert hát az ellenzék szerint aki Fideszes, az birka, zsidó, náci, lop, csal, hazudik, Orbán seggnyaló és talán még ge*i is. Oké, legyen így, én mindig igyekszem a másik oldal szemszögéből is látni az eseményeket. Rendben van az is, hogy buktassuk meg a választásokon a Fidesz-KDNP-t. Előre minden értelmiségi és minden proli! Eljön a választások estéje, megbukott a kormánypárt, győzött az ellenzék. Örömünnep, leszámolt a demokrácia a zsarnok Orbán Birodalommal. Oké, eddig megvagyunk.
MI LESZ UTÁNA?

Attilajukkaja 2019.01.14. 18:13:53

@valaki nagyon más:
"Az ellenzékiek olyan kevesen vannak."
Pontosan mennyire kevesen????

" Hiteltelenek, hazugok, demagógok. És normális tervük az ország vezetésére nincs egy gramm se."
Akárcsak a Fidesznek. És Orbánnál hitetlenebb, hazugabb, demagógabb politikus nem nagyon létezik Magyarországon.

Poroszka ló 2019.01.14. 18:18:56

@Attilajukkaja: "Akárcsak a Fidesznek."

Eléd tesz a pincér egy tál lósz*rt. Undorodsz tőle, tüntetsz kicsit, hogy te mást akarsz, mert ennél gusztustalanabb nincs.
Kihoz a pincér egy tál tehénsz*rt. Örülsz, mert végre nem lósz*rral akarnak megetetni.

Attilajukkaja 2019.01.14. 18:29:30

@Poroszka ló:
"Ebben az elmaradott, ingerszegény környezetben, ahová csak a kormánypropaganda jut el a Kossuth rádión és az m1-en át, igazán nehéz a küzdelem az elbirkásodás ellen. "
Hát ez az! Ezért lenne olyan fontos a tisztességes tájékoztatás a folyamatos, hazug kormánypropaganda helyett a közmédiában.

" az ellenzék szerint aki Fideszes, az birka, zsidó, náci, lop, csal, hazudik, Orbán seggnyaló és talán még ge*i is."
Orbán egy nyilvánvaló geci, ez nem kérdés. De különbséget kell tenni a Fidesz szavazó és a Fidesz fanatikus között. Nem egy kategória. A zsidózással kicsit eltévedtél, de a többi tényleg egy sztereotípia a Fidesz katonákra nézve. Szerinted nincsen semmilyen alapja?

"én mindig igyekszem a másik oldal szemszögéből is látni az eseményeket."
Tiszteletre méltó igyekezet. :o)

"Rendben van az is, hogy buktassuk meg a választásokon a Fidesz-KDNP-t."
"MI LESZ UTÁNA?"
A pártok előveszik azokat a pontokat, amelyekben mindenki egyetért a jogállamiság, a sajtó, az oktatás, az egészségügy, a külpolitika stb. ügyében. Ezzel kezdik, a többin meg ráérnek vitatkozni.

Attilajukkaja 2019.01.14. 18:33:14

@Poroszka ló:
"Eléd tesz a pincér egy tál lósz*rt. Undorodsz tőle, tüntetsz kicsit, hogy te mást akarsz, mert ennél gusztustalanabb nincs.
Kihoz a pincér egy tál tehénsz*rt. Örülsz, mert végre nem lósz*rral akarnak megetetni."
Ha az a tehénszar sokkal finomabb, akkor igen. Értem én, hogy egyik sem egy Gundel somlói a menzán, de olyat a magyar nép már évszázadok óta nem látott. Ezért sokunk már egy gusztusos tehénszarral is megelégednénk. :o(

BiG74 Bodri 2019.01.14. 18:54:33

@WildBear:
Milyen kiegyezésre? Mondjuk már a kérdésed felvetése alapján felesleges a válasz. De azért elmondom, hogy a történelemhez fordulhatsz tanácsért. Nem pártocskákkal kel kiegyezni, csak talán nem kellene úgy tenni, mintha a fityiszen kívül nem lenne semmi más. Mindenhol fideszes ül és mindent végrehajt, akár törvényes, akár nem, csak a viktor is akarja. Törvényeket hoznak, úgy, hogy mindenkinek kuss közben. Mindent leuralnak, és mindenhol csak az mehet, amit ők jóváhagynak.
A fideszbirkusz pedig él, mindaddig amíg, megy a sorosozás baromsága, miközben a kisfideszes nem érti, hogy amikor így, vagy úgy de fordul a kocka, elszabadulnak az indulatok, és nem az orbáni slepp fogja svájcban, vagy a bahamákon megtapasztalni. Most még lehet gúnyolódni, alja eszközökkel befolyásolni, de a kerék mindig mozgásban van, és csak két dolog számít nála, az irány és a tehetetlensége. Van amit már nem lehet megállítani.
@Poroszka ló:
Na mi lesz? Talán mi is lett 2010-ben? Miket mondtak, miket tettek?
Nem lehet, hogy csak sikeresen tövig kaptad a fityiszes karaktergyilkosok által teremtett csodálatos új világot?
Csak a fidesz, csak a fidesz, csak a fidesz!
Nem látod a fától az erdőt, de arra szavazol akire akarsz.

Attilajukkaja 2019.01.14. 19:14:01

@BiG74 Bodri:
"Nem látod a fától az erdőt, de arra szavazol akire akarsz."
Sokan nem látják. Nem akarom ismételni magam, de pont ezen kellene változtatni!!!!!!!!!!!!

WildBear 2019.01.14. 19:57:06

@BiG74 Bodri: Értelmetlen lenne egy ilyen "kiegyezés" egy olyan párttól, amelynek ekkora többsége van a Parlamentben.
Te sem tennél ilyet.

Szerintem akkor lesz itthon kormányváltás, ha az ellenzéki pártok közül egy (vagy több) fel tud nőni a feladathoz.
Ha ez nem megy, akkor újra kétharmada lesz a Fidesznek, akkor is, ha egyesek gutaütést fognak kapni. :-)

(Nem vagyok Fidesz szavazó, még nem döntöttem el, hogy kire fogok szavazni.)

WildBear 2019.01.14. 19:58:32

@Attilajukkaja:
""MI LESZ UTÁNA?"
A pártok előveszik azokat a pontokat, amelyekben mindenki egyetért a jogállamiság, a sajtó, az oktatás, az egészségügy, a külpolitika stb. ügyében. Ezzel kezdik, a többin meg ráérnek vitatkozni."

Hát, megnézném, hogy mi Jobbik-MSZP-LMP-.. pártok programjának közös metszete..

Attilajukkaja 2019.01.14. 20:16:58

@WildBear:
"mi Jobbik-MSZP-LMP-.. pártok programjának közös metszete."
Miért nem teszed? Fenn van a honlapjukon.

Populista Pista 2019.01.14. 21:25:00

@Poroszka ló:
Csodák nincsenek. Ha mégis vannak, azt nem egy minden rostán kihullott bohócellenzék fogja megcsinálni. Ezek maguk közül is kinyírnak mindenkit, aki egy kicsit is tehetségesebb náluk. Emiatt maradnak folyton irigykedő fejlődésképtelenek.

BiG74 Bodri 2019.01.15. 00:14:49

@WildBear:
Az alapokkal van a gond. A fidesznek nem egyszerűen többsége van, hanem folyamatosan azért tesz, hogy más ne is létezzen. A fidesz nem kormányoz, hanem uralkodik. Innentől a szabályok gyökeresen megváltoznak.
Pontosan mit is adna fel a fidesz? Gondolkodtál ezen is?

Netuddki. 2019.01.15. 08:30:01

@Attilajukkaja: Ne legyünk naivak. A zemberek többsége tisztában van vele. Egy részüket viszont nem zavarja. Velük nem sok mindent lehet kezdeni. Csak remélem, hogy a zemberek kis részét adják, még ha hangosabbnak is hallatszik az óbégatásuk... :/

Poroszka ló 2019.01.15. 08:33:11

@Attilajukkaja:

"Hát ez az! Ezért lenne olyan fontos a tisztességes tájékoztatás a folyamatos, hazug kormánypropaganda helyett a közmédiában."

Kényszerít valaki a közmédiából való tájékozódásra? Én nézem az m1-et, mert érdekes magazinműsorok vannak rajta. Persze közben belefutok a hírekbe is, ahol nem lehet azt mondani, hogy a kormánypropaganda van túlsúlyban. Olykor persze van szó migránsokról, meg sorosozásról, meg az ellenzék ámokfutásairól, de ennyi. Viszont a magazinok igényesek és érdekesek.
Azonban a napi hírszükségleteimet az indexen elégítem ki. Ami enyhén szólva ellenzéki hírportál, mert gondolom ha kormánypárti lenne, akkor nem O1G-znének, meg nem lenne tele minden nap kormánypárt és Orbán ellenes hangvételű cikkekkel. Annyi időm meg nincs, hogy ezeken kívül még 25 másik médiumot kövessek.
A lényeg: mindenki előtt ott a lehetőség, hogy olyan hírforrást válasszon ki magának, amilyet szeretne.

"Orbán egy nyilvánvaló geci, ez nem kérdés. De különbséget kell tenni a Fidesz szavazó és a Fidesz fanatikus között. Nem egy kategória. A zsidózással kicsit eltévedtél, de a többi tényleg egy sztereotípia a Fidesz katonákra nézve. Szerinted nincsen semmilyen alapja?"

Zsidesz. Mond neked ez valamit? Ha ennyire tájékozott vagy a Fidesz gúnynevekből, akkor biztosan hallottál már erről a megnevezésről. Ennyit arról, hogy eltévedtem a zsidózással...
Tudod mi a baj a hozzád hasonlókkal? Azt hiszitek, hogy csak ti vagytok értelmes emberek, mindenki más hülye. Aki az ellenzék szavazótáborát erősíti, az mind jól tájékozott ember és komoly gondolatok megértésére, megfogalmazására képes. Azt hiszitek, hogy a Fideszben van néhány értelmesebb, akiknek persze elegük van a rezsimből, a többi meg ostoba birka. Nektek ez a tévképzetetek.
Csak az az egészen apró bökkenő ebben a csodálatos magyar valóságban, hogy épp a leendő politikai vezetőitek veszik totálisan hülyére a szavazóikat, az olyan akciókkal, mint az MTVA székházban az ominózus
megrendezett földrefekvős jelenet. No, ezek pontosan nektek szólnak, akik nem látnak ki a szemellenző mögül és azt hiszik, hogy ebben az országban aztán most akkora de akkora diktatúra van... hogy aztán mennek O1G-zni nyilvánosan, bármiféle büntetés nélkül. Ugyanezt megnéztem volna az áldott Kádár korszakban.

"A pártok előveszik azokat a pontokat, amelyekben mindenki egyetért a jogállamiság, a sajtó, az oktatás, az egészségügy, a külpolitika stb. ügyében. Ezzel kezdik, a többin meg ráérnek vitatkozni."

Jogállamiság: milyen állampolgári jogod sérül jelenleg?
Sajtó: átveszik a Fidesz médiumokat és lesz belőlük MSZP-Momemtum-LMP-DK-Jobbik-Párbeszéd (és még ki tudja kit hagytam ki) koalíciós médium? Megnézném, hogyan zajlana le egy ilyen "szabad sajtó" eljárás, hiszen a médiumok szerződésekben rögzített tulajdonosaik vannak, akiktől elvenni a tulajdonukat bizony eléggé illene MSZMP, bocsánat MSZP stílusához. Vagy pusztán az m1 és a Kossuth rádió érdekel? Ezeken kívül csak sikerül találnod ellenzéki médiát. Nézd csak meg jobban, most is egy ellenzéki bloghoz pötyögtetsz.
Oktatás: valóban nem egy nagy eresztés, de nem volt nagy eresztés MSZP kormányzás mellett sem, hiába tűnnek szebbnek a régi emlékek. És mi a terv részletesen: "Jobb lesz."?
Egészségügy: Két településről tudok nyilatkozni: Pécsett teljesen megújult a klinika, a megyei kórház áttervezésében saját magam is részt vettem, az orvosi kar mögött jelenleg is zajlik egy hatalmas építkezés, Kertvárosban is épült tavaly egy nagy rendelő. Az, hogy nincs elegendő személyzet, az már nem 100-ban a Fidesz hibája. Ismerek több olyan orvost, aki pl. gyermekorvosként dolgozik Pécsett, ahol az átlagkereset eléggé el van maradva pl. Budapesthez képest. Pár hónapja adták el a 70 milliós villát a Mecsekoldalban és hurcolkodtak át egy másik mecsekoldali villába, amely csak akkora, hogy 30 métert kell sétálni a folyosón a WC-ig. Persze van mellette két hatalmas Mercedes a garázsban és a feleség minden nap plázából jár haza drága holmikkal. Másik családnál orvos házaspár: szintén Mecsekoldalban vásárolt 3 szintes házat, nekik 3 autójuk van. Nyilván sz*r orvosi fizetésből van mindez, amiből itthon nem lehet megélni. A kérdés, hogy milyen színvonalon. Persze ápolói szinten kell fizetést emelni, de van is törekvés erre.
Külpolitika: sorosozást unom én is. Borzasztó unalmas, de már ki is zárja az agyam. Ettől eltekintve mi nem tetszik? Hogy nem bólogatunk minden agyament, nyálát fröcsögtetve üvöltöző EU-s képviselő mindenféle jelentésére? Ugyan már, egy óvodás értelmesebb náluk.

"Ha az a tehénszar sokkal finomabb, akkor igen. Értem én, hogy egyik sem egy Gundel somlói a menzán, de olyat a magyar nép már évszázadok óta nem látott. Ezért sokunk már egy gusztusos tehénszarral is megelégednénk. :o("

Egészségedre. Szóval felőled kormányozhatna valami közép-afrikai népirtó kis diktátor is, csak ne az Orbán aki 1G. Remek jövőkép az ellenzék részéről, gratulálok!

@BiG74 Bodri: Látom neked sincs elképzelésed a MI LESZ UTÁNA felvetésre.

Másnak nincs ötlete.

Netuddki. 2019.01.15. 08:37:11

@BiG74 Bodri: Helyesebben, csalással szereztek a parlamentben többséget.

Egyvalamit nem értek. Itt van egy tegnapi hír:
"Kitálalt a Fidesz kampánytanácsadója: így csináltak Sorosból tökéletes ellenséget"
24.hu/belfold/2019/01/14/soros-gyorgy-fidesz-kampany-arthur-finkelstein-george-birnbaum/

Ez csak nálam veri ki a biztosítékot? Ez gyakorlatilag a beismerése annak a csalássorozatnak, amivel a fidesz újra hatalomra került 2018-ban. Ehhez képest az öszödi beszéd kutya füle.
Mellesleg, ha ez a sorosozás egy óriási blöff volt, akkor a migráncsozás is az.

Persze tény, hogy ezt idáig is "sejtettük", de egyértelmű bizonyíték nem volt rá. Az egész fidesz egy blöff, hazugság, fake... :/

Zöldi László 2019.01.15. 12:27:14

@Poroszka ló: 1. Azt írja, hogy ez ellenzéki blog. Bizonytalan vagyok, hogy blogot írok-e. Hiányzik ugyanis a blog néhány ismérve a bejegyzéseimből. Ami pedig az ellenzékiséget illeti, kommunikációs szempontból többet bíráltam az ellenzéket, mint a másik oldalt. Nem tetszik ugyan a kormányzati kommunikáció, de hatékonyabb, profibb, átgondoltabb, mint az ellenzéké. 2. Van viszont egy mondata, mely bejegyzésnyi tűnődésre késztetett. Figyelmébe ajánlom, a Blog.hu-n olvasható.

Attilajukkaja 2019.01.15. 13:52:27

@Netuddki.:
"A zemberek többsége tisztában van vele. Egy részüket viszont nem zavarja. "
Az első állításodban kételkedem. A másodikra meg azt mondom, ha zavarja is, nem tud jobbat, mert csak a Habony média éri el.

@Poroszka ló:
"Kényszerít valaki a közmédiából való tájékozódásra?"
Gondolom, nem rám gondoltál, amikor a személyemnek címezted a kérdést. A magyar lakosság nagy részének viszont igen, rájuk van kényszerítve a kormánymédia. Tudjuk, hogy a magyarok nagyon nagy része főleg a rádióból és a TV-ből tájékozódik, ott pedig dominál vagy egyeduralmú a kormánypropaganda.

"Én nézem az m1-et, mert érdekes magazinműsorok vannak rajta. Persze közben belefutok a hírekbe is, ahol nem lehet azt mondani, hogy a kormánypropaganda van túlsúlyban. "
:o)))))) Mondjál rá egy példát!

"Azonban a napi hírszükségleteimet az indexen elégítem ki."
Akkor hogy teszed össze azt, amit a független és a kormánymédiában kapsz?

"ellenzéki hírportál, mert gondolom ha kormánypárti lenne, akkor nem O1G-znének"
Nem ők O1G-znek, hanem arról tudósítanak, hogy az országban tízezrek és tízezrek O1G-znek egyszerre. Ezt nevezik tudósításnak. Tudom, ez számodra meglepő lehet, de EZ a valódi újságírás, nem pedig az álhírgyártás Vonáról vagy Sorosról.

"A lényeg: mindenki előtt ott a lehetőség, hogy olyan hírforrást válasszon ki magának, amilyet szeretne."
Nem értek veled egyet.

"Zsidesz. Mond neked ez valamit?"
Nem igazán. Csak egy gúnynév, aminek nincs igazi alapja.

"Azt hiszitek, hogy csak ti vagytok értelmes emberek, mindenki más hülye."
Nem hinném. A Fideszben is van sok értelmes ember, csak őket mára már elvakította a megalománia és a kapzsiság. Ezért erkölcstelenül vezetik félre a Mari néniket és Jóska bácsikat, akiknek semmilyen hozzáférésük sincs az internethez.

"Azt hiszitek, hogy a Fideszben van néhány értelmesebb, akiknek persze elegük van a rezsimből, a többi meg ostoba birka. Nektek ez a tévképzetetek."
Bizonyítsd be az ellenkezőjét!

"Csak az az egészen apró bökkenő ebben a csodálatos magyar valóságban, hogy épp a leendő politikai vezetőitek veszik totálisan hülyére a szavazóikat"
Messze nem annyira, mint a Fidesz!

"az olyan akciókkal, mint az MTVA székházban az ominózus
megrendezett földrefekvős jelenet."
Ja. :o)))))
Jól tolod a Fidesz propagandát. Gratulálok!!!!

"Jogállamiság: milyen állampolgári jogod sérül jelenleg?"
Ez most komoly? A rabszolgaság például. A kiegyensúlyozott tájékoztatásra, a tisztességes eü ellátásra, a színvonalas oktatásra, az egyenrangú bánásmódra vonatkozó jogom. És még sorolhatnám!!!!
Itt le is állok, mert nem pazarolom az időmet egy NER katonára, hogy elmagyarázzam neki a langyos vizet. Bocsi, de ha olvasod az Indexet, akkor ezeket a válaszokat te is pontosan jól tudod.

"Szóval felőled kormányozhatna valami közép-afrikai népirtó kis diktátor is"
Nem, éppen ezt akarom megszüntetni, mert már unom, hogy egy ilyen nagyreményű kis diktátor kormányozza az országunkat. Te nem?

Attilajukkaja 2019.01.15. 14:01:28

@Netuddki.:
"Ez csak nálam veri ki a biztosítékot? "
Nagyon nem! Egyszerűen csak kibukott valami, amit már évek óta tudunk. És ezek építettek választási kampányt arra, hogy a szocik hazudtak! :o))))
Gyurcsánynak legalább voltak tökei ahhoz, hogy ezt beismerje és le akarja állítani. Orbán vajon mit cipel a lecsúszott gatyájában?

@Zöldi László:
"Nem tetszik ugyan a kormányzati kommunikáció, de hatékonyabb, profibb, átgondoltabb, mint az ellenzéké. "
És tisztességesebb, igazabb is? Vagy az nem számít? Tényleg a populizmus (akár bal-, akár jobboldali) az egyetlen üdvözítő kommunikációs forma?

GyMasa 2019.01.15. 16:41:21

@Attilajukkaja:
"...mert csak a Habony média éri el."
Azert ennek fuss neki meg egyszer, jo?
Itt van a legfrissebb DESI jelentes, ami szerint Magyarorszagon a haztartasok kb 95%-aban van szelessavu internet.
ec.europa.eu/newsroom/dae/document.cfm?doc_id=52245
Tehat az a 95% egeszen biztosan nem csak a habonymediabol tajekozodik, legalabbis a technikai lehetosege megvan erre.
"...Akkor hogy teszed össze azt, amit a független és a kormánymédiában kapsz?"
En, szemely szerint pl. egy perc kormanymediat nem nezek, mert az hulyeseg.
Sot, semmifele linearis TV-t nem vagyok hajlando nezni, mert nincs nekem annyi idom.
En is kizarolag indexet olvasok, pedig mara az index is elerte, hogy teljesen erdemtelen lett a figyelmemre.
(volt egy rovid idoszak, amikor elkezdtek a penzgyujto kampanyukat, na akkor JO, semleges hirforras volt ugy kb 3 hetre, amig ossze nem gyult a penz. Arra az idore eltuntek a blogajanlobol az allando lakosnak tekintheto B1 es szeka ajanlok, amik egybol visszakerultek, amint meglett a penz! Ebbol viszont kenytelen vagyok arra kovetkeztetni, hoyg az index nagyon is tisztaban van a dolgokkal, es nem veletlenul tortennek veluk a dolgok.
Amivel alapvetoen semmi bajom nincs, csak akkor ne nevezzek magukat a szabad ujsagiras utolso bastyajanak, ha nem azok.)
Tehat az index az elerheto majdnem mindenki szamara.
".. hanem arról tudósítanak, hogy az országban tízezrek és tízezrek O1G-znek egyszerre."
Ööö, nyilvan en maradtam le valahol, de melyik volt az a tuntetes, ahol megvolt a 10000 ember?
"Bizonyítsd be az ellenkezőjét!"
Nem, nem kell neki semmit bizonyitania, neked kell az eredeti allitasodat bizonyitani.
a.te.ervelesi.hibad.hu/bizonyitasi-kenyszer-atharitasa
"A rabszolgaság például."
Miert, teged szemelyesen erint a torveny?
Ismersz BARKIT, akit hatranyosan erintett volna a torveny?
Ismersz BARKIT, aki pl. az autoiparban dolgozik?
Mert, ha igen, akkor kerdezd meg tole a kovetkezoket:
- Mikor kellett utoljara tuloraznia?
- Mikor kapta meg a tulorapenzet?
- Hogy all a rugalmas munkaidokerete?
- Mennyire nehez lecsusztatnia a rugalmas munkaidokereten felhalmozott plusz orakat?
- Milyen hosszu az elszamolasi idoszak naluk?
- Mikor hallott barmi olyasmit, hogy:
-- Tizen allnak sorba a munkadert, ugyhogy ha nem csinalod meg, akkor felveszek valaki mast!
- Mikor kerestek meg legutoljara barmelyik online feluleten/a munkahelye elott a muszak utan, hoyg nem akar-e atmenni a konkurenciahoz?
- Mennyit emelkedett abere az elmult 8 evben?
" A kiegyensúlyozott tájékoztatásra,"
Hat arra en is erosen vagyok az indextol.
"... a színvonalas oktatásra,"
Akkor miert tuntetnek a diakok a KEVESEBB tananyagert?
"... az egyenrangú bánásmódra vonatkozó jogom."
Ez a jogod egeszen pontosan mikor/hol csorbult?
"Itt le is állok, mert nem pazarolom az időmet egy NER katonára, hogy elmagyarázzam neki a langyos vizet."
Latod, ez veled (is) a legnagyobb problema, hogy nem vagy tul empatikus, es csak egy tulegyszerusitett vilagot latsz, ahol a te velemenyedtol kulonbozo velemenyek MIND az "ÖK" kategoriaba tartoznak.
Es gondolkodas nelkul le kell torkollni minden ilyet.
" Bocsi, de ha olvasod az Indexet, akkor ezeket a válaszokat te is pontosan jól tudod. "
Pontosan tudja, es en is tudom, megis nekem az a velemenyem, hogy ezek NEM valaszok!
Pl. nekem szemely szerint az a velemenyem, hogy ezek a "valaszok" a legnagyobb akadalya a fidesz levaltasanak.
Ugyanis ezek a "valaszok" mind velunk vannak 2010 ota, es az ellenzek mar 8 eve, minden egyes lehetoseget pontosan ugyanazzal a forgatokonyvvel vesziti el.
( ugye az EP valasztas felkeszul... Majusban lesz a valasztas, igy dec kozepe ota megy a cirkusz, meg az osszefogasra valo felhivas, de semmi tobbet nem sikerult (legalabbis neke, es legalabbis az indexrol) megtudni arrol, hogy azon kivul, hogy NE a fidesz nyerjen, mondjuk mit szeretne barmelyik ellenzeki ero elerni az 5 eves EP kepviseloi ciklusa alatt. Es, nagyon-nagyon kerlek, hogy most ne vagd ra a "bezzeg_a_fidesznek_sincs_programja" mantrat, mert ez egyreszt nem erdekel, masreszt az is csak azt mutatja, hogy az ellenzekiek azt gondoljak, hogy "csak ugy" jar nekik az EP mandatum, hiszen az EP valasztasra meg azt a minimalis programot sem villantottak meg, mint tavaly a parlamenti valasztasok elott.)
Kizarolag annyi tortenik, hogy minden egyes alkalommak egyre kisebb tortan kell osztozniuk.
Ennyi volt a velemenym.
Azt az egyet kerem toled, hogy probalj meg ra civilizaltan valaszolni. Ha nem megy, akkor inkabb nem kell semmit irni, hiszen "tudom jol az indexrol a valaszokat".
Koszonom szepen!

Attilajukkaja 2019.01.15. 18:11:46

@GyMasa:
"Azert ennek fuss neki meg egyszer, jo?"
Fusson, aki akar! Én nem fogok. :o))))

" Magyarorszagon a haztartasok kb 95%-aban van szelessavu internet."
Amin a gyerekek játszhatnak. Na és? Hogy van internet, még nem azt jelenti, hogy az emberek onnan szerzik a híreket. Arról meg főleg nem ad infót, hogy milyen oldalakat néznek.

"Tehat az a 95% egeszen biztosan nem csak a habonymediabol tajekozodik, legalabbis a technikai lehetosege megvan erre."
BIZTOSAN meg lenne, ha számítógépe is lenne Mari néninek. Gyenge logikai levezetés.

""...Akkor hogy teszed össze azt, amit a független és a kormánymédiában kapsz?"
En, szemely szerint pl. egy perc kormanymediat nem nezek, mert az hulyeseg."
Akkor nem csoda, hogy nem neked szólt a kérdésem.

"Ööö, nyilvan en maradtam le valahol, de melyik volt az a tuntetes, ahol megvolt a 10000 ember?"
Tényleg lemaradtál a tényekről.
merce.hu/2018/12/08/hamarosan-kezdodik-a-rabszolgatorveny-elleni-tuntetes-percrol-percre/

"Miert, teged szemelyesen erint a torveny?"
Ez mit számít az "érvelésedben"? És a többi személyeskedés?
Amúgy a sógornőm szakorvos és rendszeresen túlórázik. Törvénytelenül. Nem, nem a pénz miatt teszi, hanem hogy ne dőljön be a kórház, ahol dolgozik. Aggódunk is az egészsége miatt, ... meg a betegekért is, mert 36 óra zaklatott munka után az ember már nem mindig tud rendesen odafigyelni a dolgokra. Csak idő kérdése, hogy valami gubanc történjen.
Embereket nem lenne szabad így kizsigerelni!!!!!!!

".. a színvonalas oktatásra,"
Akkor miert tuntetnek a diakok a KEVESEBB tananyagert?"
Mert a színvonal nem egyenlő a mennyiséggel? Amúgy hol tüntettek ezért?

"... az egyenrangú bánásmódra vonatkozó jogom."
Ez a jogod egeszen pontosan mikor/hol csorbult?"
Folyamatosan személyeskedsz, mintha ez valami egyéni problémám lenne. Hát nagyon nem az! Ha egy nő ugyanazért a munkáért kevesebb fizetést kap, vagy ha egy cigány származású embert nem vesznek fel az iskolába/munkába, akkor már csorbul ez a jog. Ha engem a kórházba nem látnak el úgy, mint egy VIP fidesznyiket, akkor már csorbul ez a jog. Ha a rendőr nem véd meg, mert ellenzéki politikus vagyok, akkor durván csorbul ez a jog.

"ez veled (is) a legnagyobb problema, hogy nem vagy tul empatikus, es csak egy tulegyszerusitett vilagot latsz"
Ugye most ezzel azt akarod mondani, hogy te nagyon empatikus vagy és mindent átlátsz? :o)))))

"Es gondolkodas nelkul le kell torkollni minden ilyet."
Ilyet nem tettem. Hát te?

"nekem szemely szerint az a velemenyem, hogy ezek a "valaszok" a legnagyobb akadalya a fidesz levaltasanak."
OK. Várom a TE válaszaidat.

" semmi tobbet nem sikerult (legalabbis neke, es legalabbis az indexrol) megtudni arrol, hogy azon kivul, hogy NE a fidesz nyerjen, mondjuk mit szeretne barmelyik ellenzeki ero elerni az 5 eves EP kepviseloi ciklusa alatt. "
Neke? És az Indexnek? Mi nem világos még azon kívül, amit az ellenzék már ezerszer elmondott a jogállamiságról, a demokráciáról, Európáról, az egészségügyről, az oktatásról, kutatásról, mezőgazdaságról, hajléktalanságról, választási rendszerről stb.????

"most ne vagd ra a "bezzeg_a_fidesznek_sincs_programja" mantrat, mert ez egyreszt nem erdekel, masreszt az is csak azt mutatja, hogy az ellenzekiek azt gondoljak, hogy "csak ugy" jar nekik az EP mandatum"
OK. Gondolom, te rávágod a Fidesz programját.

"Kizarolag annyi tortenik, hogy minden egyes alkalommak egyre kisebb tortan kell osztozniuk.
Ennyi volt a velemenym."
Köszönöm. És remélem, hogy a torta hányada, amiért az ellenzékieknek össze kell fogniuk, egyre nagyobb lesz. Persze nem az EP választásokon, mert annak semmi értelme nem lenne, hanem az önkormányzatiakon.

"kerem toled, hogy probalj meg ra civilizaltan valaszolni."
Hogyan? Talán káromkodtam? Vagy személyeskedtem, ahogyan te tetted? Használtam csúnya szavakat? Bántottam bárkit is? Isten nevét méltatlanul vettem a számra, .... vagy mi bajod van?

"Ha nem megy, akkor inkabb nem kell semmit irni, hiszen "tudom jol az indexrol a valaszokat".
Koszonom szepen!"
Na ne nevettesd ki magad ennyire :o)))))

GyMasa 2019.01.15. 18:52:05

@Attilajukkaja:
"Fusson, aki akar! Én nem fogok. :o))))"
...
"Amin a gyerekek játszhatnak. Na és? Hogy van internet, még nem azt jelenti, hogy az emberek onnan szerzik a híreket. Arról meg főleg nem ad infót, hogy milyen oldalakat néznek."
Ez most komoly?
Te tenyleg elhiszed, hogy a haztartasok 95%-aban ott van a szelessavu internet, es ebbol majd' 6 millio embernek csak a gyerekei jatszanak a neten, es veletlenul sem nyitnak meg kormanykritikus honlapokat?
...
"BIZTOSAN meg lenne, ha számítógépe is lenne Mari néninek. Gyenge logikai levezetés.""
Azt' mondd mar el nekem, kerlek, hogy hogy nez ki az a haztartas, aholl van internet de nincs szamitogep???
Ezt most tenyleg komolyan is gondolod???
(Es ebbe most vedd bele az okostelefonokat/tableteket is, mert az ebbol a szempontbol egyenrangu a szamitogepekkel)
Raadasul, ma mar 30 eHUF kornyeken siman be lehet szerezni netezesre 100%-ban alkalmas hasznalt szamitogepet.
"Tényleg lemaradtál a tényekről. "
Nos, ez akkor egy tuntetes.
Es, feltetelezve, hogy tenyleg voltak kint 10000-en, ez meg mindig nem bizonyitja, amit eredetileg irtal:
".. hanem arról tudósítanak, hogy az országban tízezrek és tízezrek O1G-znek egyszerre."

"Ez mit számít az "érvelésedben"?"
Hat, csak annyit, hogy en korbekerdeztem az autoiparban dolgozo ismeroseim koreben, es sehol nem volt szo sem 400 kotelezo, 36 honappal kesobb kifizetett tulorarol.
" És a többi személyeskedés? "
Sajnalom, haugy erzed, hoyg szemelyeskedek, nincs szandekomban!
"Amúgy a sógornőm szakorvos és rendszeresen túlórázik."
OK, tulorazik, VAGY ÜGYEL?
A ket dolog egyaltalan nem ugyanaz.
Plusz, csak nem mellekesen megjegyzem, hogy az egeszsegugyben 2003 ota torveny engedi a tobb tulorat, es ugyeletet.
Ami mar 15 eve joval magasabb szam, mint a 400 oras uj tuloraszam.
Meg tudod nekem mondani, ki volt az orszag minszterelnoke 2003-ban?
" Nem, nem a pénz miatt teszi, hanem hogy ne dőljön be a kórház, ahol dolgozik."
En nagyra becsulom a lelkiismeretes embereket.
MIndazonaltal, amig megengedi, hogy ezt megtegyek vele, addig meg is fogjak.
" Aggódunk is az egészsége miatt, ... Csak idő kérdése, hogy valami gubanc történjen."
Akkor tessek neki kifejezni az aggodalmadat!
Aztan majd eldonti, hogy mit fog csinalni.
Szerintem felnott ember mar.
"Embereket nem lenne szabad így kizsigerelni!!!!!!!""
Miert hagyja?
Orvoskent rengeteg lehetosege lenne valtani, es konnyebbe tenni a sajat eletet.
Azert egy orvosra azt mondani, hogy nincs lehetosege javitani a sajat eleten, na az mar elegge tavol all a valosagtol.
"Mert a színvonal nem egyenlő a mennyiséggel? Amúgy hol tüntettek ezért?"
Es, akkor a KEVESEBB tananyag az jobb minoseget fog eredmenyezni?
Itt a link az egyik cikkhez:
index.hu/belfold/2018/02/23/diaktuntetes_demonstracio_parlament_fuggetlen_diakparlament/
Es, a koveteles:
"A következőket szeretnék elérni:

általánosban heti 25, középiskolában heti 30 órára csökkentsék az óraszámot
töröljék el a 0. órákat
ne rekesszék ki a 18 éven aluliakat az oktatásból
ne növeljék a tanév hosszát
az iskola neveljen kritikus polgárt
állítsák vissza a 2011-es felsőoktatási keretszámokat
legyen szólásszabadság az iskolákban
legyen névtelen tanárértékelő rendszer, aminek az eredményei nyilvánosak."
Ezen kivul meg egy koveteles van leirva a cikkben, az, hogy ne legyen minden nap tornaora, hanem tobb nyelvora.
En egyet tudk erteni a napi 1 tornaoraval.
EPpen az altalanois iskolas korban lehet ranevelni a fiatalokat a rendszeres mozgasra, hogy ne legyenek 40 eves korukra 100+ kilos balnak, akiket 15 even belul elvisz valami keringesi betegseg.
De ebben nem kell velem egyeterteni.
A pontokkal kapcsolatban pedig:
- Mennyi anyagot lehet 25 oraban megtanulni? Es kozepiskolaban 30 ora alatt?
- Senki nem rekeszti ki a 18 ev alattiakat az oktatasbol, aki AKAR az addig jar iskolaba, ameddig jol esik neki. Vannak jobb-rosszabb kepessegu egyenek, akinek 22 eves sikerul az erettsegi,m azoknak is lehetosege van megszerezni.
Ezzel szemben azok, akik nyilvanvaloan antiszocialis faszok, akik nemcsak a sajat tanulasukat szarjak le, de egy komplett 30 fos osztalytol is elveszik az eselyt a normalis tanulastol, na azoknak nincs helye az iskolaban.
Kritikus allampolgart NEM KIZAROLAG az iskola feladata nevelni, hanem a szulok- ES az iskola feladata (es, pontosan ebben a sorrendben).
Ma senki nincs elzarva a felsooktatastol. Aki jol tanul, annak ott az allami tandijmentesseg, akinek rosszab jegyei vannak, annak ott van a diakhitel2, amit BARKI igenyelhet, MINDENKI megkapja, es 0%-os a kamata, es mindig ott a lehetoseg jo tanulmanyi eredmennyel bekerulni az allami finanszirozasba.
Raadasul ez a konstrukcio meg azt a baloldali igenyt is lefedi, hogy aki elmegy az orszagbol, az maganak finanszirozza a tanulmanyait.
Es, akkor tessenek olyan szakmat tanulni, amivel lehet eleg penzt keresni, hogy vissza tudjak fizetni a tandijat...
Es emiatt pont azok sirnak, akik az eggyel fentebbi koveteleese az volt, hogy neveljenek kritikus allampolgart.

GyMasa 2019.01.15. 19:04:06

@Attilajukkaja:
"Folyamatosan személyeskedsz, mintha ez valami egyéni problémám lenne."
Hat autentikusan csak a te sajat tapasztalatodat tudom megkerdezni.
Ezt csak abbol gondolom, hogy en nem ismerek senkit, akivel ez megesett volna. Es, ebbol feltetelezem, hogy ez veled megesett, illetve ismersz egy- vagy tobb embert akivel igen.
"Ha egy nő ugyanazért a munkáért kevesebb fizetést kap,"
Ez egy mitosz!
A nok altalaban kevesebbet dolgoznak, es azert kapnak kevesebb fizetest.
(ez nem jelenti azt, hogy nincsenek olyan nok, akik TENYLEG kevesebbet keresnek ugyanazzal a munkaval, mint egy ferfi. De az ismet csak munkaugyi problema, amivel:
-Eloszor a fonokhoz kell menni, hogy adjon tobb fizetest.
- Ha nem hasznal, akkor el kell menni amunkaugyi birosagra.
Ezen kivul gondolj mar bele, ha egy no tenyleg ugyanazt amunkat elvegezne 30%-kal kevesebb fizetesert, akkor az osszes kapitalista azonnal kirugna az osszes ferfit, es csak noket alkamazna!
"egy cigány származású embert nem vesznek fel az iskolába/munkába, ... Ha engem a kórházba nem látnak el úgy, ... Ha a rendőr nem véd meg, mert ellenzéki politikus vagyok, akkor durván csorbul ez a jog."
Igen, es ezekrol van szemelyes elmenyed/ismersz valakit, akinek van, vagy nem?
"Ugye most ezzel azt akarod mondani, hogy te nagyon empatikus vagy és mindent átlátsz? :o)))))"
Dehogyis, en is emberbol vagyok, es sokszor nem veszem eszre magamat, de ezzekl tisztaban vagyok, es nem hiszem magamrol az ellenzkezojet...
"Ilyet nem tettem."
Biztos?
" Hát te?"
Igekszem kulturalt maradni, de nem indig sikerul...
"OK. Várom a TE válaszaidat."
OK, mi a kerdes?
" Mi nem világos még azon kívül, amit az ellenzék már ezerszer elmondott a jogállamiságról, a demokráciáról, Európáról, az egészségügyről, az oktatásról, kutatásról, mezőgazdaságról, hajléktalanságról, választási rendszerről stb.????"
Csak annyi, hogy rinyalni barki tud, es mindenki tudja ezeket.
Ellenben MEGOLDASI javaslat nincs.
Ennyi erovel en is indulhatnek a valasztason, mert nekem sem tetszenek a dolgok, de az edes-keves...
"OK. Gondolom, te rávágod a Fidesz programját. "
Nem, nem fogom, mert nem a fidesz akar hatalomba kerulni.
Ok mar ott vannak, igy aki oket le akarja valtni, annak valami JOBBAT kellene ajanlania.
az "orbantakaroggy!" meg az "o1g", hat azok sajnos nem utik meg ezt e mercet, legalabbis nalam nem.

BiG74 Bodri 2019.01.15. 19:07:35

Apropó, milyen értelmiség? Az pontosan, hogy néz ki?

Attilajukkaja 2019.01.15. 19:26:57

@GyMasa:
"Te tenyleg elhiszed, hogy a haztartasok 95%-aban ott van a szelessavu internet, es ebbol majd' 6 millio embernek csak a gyerekei jatszanak a neten, es veletlenul sem nyitnak meg kormanykritikus honlapokat?"
Az, hogy ennyi ember érheti el az internetet, nem azt jelenti, hogy el is éri. Mit nem értesz ezen?

"Azt' mondd mar el nekem, kerlek, hogy hogy nez ki az a haztartas, aholl van internet de nincs szamitogep???"
Menj le vidékre, meglátod.

" ma mar 30 eHUF kornyeken siman be lehet szerezni netezesre 100%-ban alkalmas hasznalt szamitogepet."
Van, akinek csak kétszer ennyi a nyugdíja és dupla ennyi lenne a gyógyszerköltsége, ha ki tudná váltani.

"feltetelezve, hogy tenyleg voltak kint 10000-en, ez meg mindig nem bizonyitja, amit eredetileg irtal:
".. hanem arról tudósítanak, hogy az országban tízezrek és tízezrek O1G-znek egyszerre."
Csak egy mód van arra, hogy ellenőrizd a tényeket: december 19.-én te is menj ki a tüntetőkkel. :o)

"en korbekerdeztem az autoiparban dolgozo ismeroseim koreben, es sehol nem volt szo sem 400 kotelezo, 36 honappal kesobb kifizetett tulorarol."
Nem olvasták az újonnan, ámde törvénytelenül "elfogadott" törvényt? Talán tájékoztatnod kellene őket róla.

"OK, tulorazik, VAGY ÜGYEL?"
Mindkettő. Attól függ, az igazgató milyen címen próbálja meg elkönyvelni.

"Meg tudod nekem mondani, ki volt az orszag minszterelnoke 2003-ban?"
Igen.

" amig megengedi, hogy ezt megtegyek vele, addig meg is fogjak."
Ebben nagyon igazad van!

" Akkor tessek neki kifejezni az aggodalmadat!"
Mintha ez nekünk nem jutott volna az eszünkbe! Én nem gúnyolódnék azon, hogy az orvosokat, ápolónőket, pedagógusokat, és még mittom kiket, agyonhajszolják.

"Aztan majd eldonti, hogy mit fog csinalni."
Eldöntötte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mi nem világos ezen??????????????????????

"Miert hagyja?"
Mert különben elvérezne, megdöglene, felakasztaná magát még ennél több ember is az országban. Mert van, aki komolyan veszi a hivatását, és nem egy álkeresztény magamutogató hazug maffiózó. Megdöbbentő, ugye????????????

"Orvoskent rengeteg lehetosege lenne valtani, es konnyebbe tenni a sajat eletet."
Nem értesz te semmit abból, hogy valaki elhivatott.

"Azert egy orvosra azt mondani, hogy nincs lehetosege javitani a sajat eleten, na az mar elegge tavol all a valosagtol."
Igazad van, nertárs! Te aztán tudod, hogyan sértegesd azon keveseket, akik még itthon szeretnének javítani az emberek életminőségén. Erejüket meghaladva dolgoznak, ráadásul segítik, támogatják az idős szüleiket.

Idáig olvastalak.

Szkáábí 2019.01.15. 21:58:48

Ez egy bolsi írás :P

GyMasa 2019.01.16. 10:01:52

@Attilajukkaja:
"Az, hogy ennyi ember érheti el az internetet, nem azt jelenti, hogy el is éri. Mit nem értesz ezen?"
AZt nem ertem, hogy mi alapjan feltetelezed, hogy az orszagban tobbmmillio ember rendelkezik internethozzaferessel, de nem hasznalja meg facebookozni vagy emailt olvasni sem.
Mge a 70+ eves szuleimnek is van otthon szamitogepe (amit en vettem nekik) es hasznaljak rajta az internetet, ahogy kell.
Mar megbocsass, de ez nekem egy teljesen eletszerutlen feltetelezesnek tunik, amit csak azert rangattal elo, hogy tamogasd a sajat prekoncepciodat.
"Menj le vidékre, meglátod."
Ez egy oximoron!
Ha valaki elofizet az internetre, akkor az nyilvan hasznalja is.
En meg olyat nem lattam, hogy elofizet valaki, de nem csinal vele semmit.
Ha van is ilyen, amit elkepzelhetonek tartok, akkor az ilyenek szama igen alacsony lehet (<100 ember).
"Van, akinek csak kétszer ennyi a nyugdíja és dupla ennyi lenne a gyógyszerköltsége, ha ki tudná váltani. "
Ha tenyleg ennyire szegeny, akkor tessek elmenni szocialis juttatasokat igenybe venni.
A szocialis halonak pont az a feladata, hogy az ilyen, hatramaradt embereken segitsen!
De, tudod mit!
Mutass egy embert, akinek nincs szamitogepe, es boldogan veszek neki egyet, Windosws-sal egyutt, es meg el is kuldom neki.
"Csak egy mód van arra, hogy ellenőrizd a tényeket: december 19.-én te is menj ki a tüntetőkkel. :o)"
1., En nem vagyok a za tuncikezos fajta.
2., En melysegesen nem ertek egyet ezzel a temaval, tovabbra is az a velemenyem, hogy akik az uj munka torvenykonyv ellen tuntetnek, azok vagy nem ertik, vagy szandekosan hazudnak az egeszrol. Az ostobasagok vagy egy hazugsagot pedig nem vagyok hajlando semmilyen formaban tamogatni.
3., Vannak az orszagnak sokkal fontosabb problemai (tudod, VALODI problemak), amikkel inkabb kellene foglalkozni).
"Nem olvasták az újonnan, ámde törvénytelenül "elfogadott" törvényt?"
Esetleg gondolkozz el rajta, hogy esetleg ok megertettek a torvenyt, es az is lehet, hogy te nem erted, vagy csak siman kritika nelkul elfogadtad az ellenzok "erveit".
En elolvastam a torvenyt, es nekem nem jott le belole az a a fajta armageddon, amit belefantazialnak.
De, ne aggodj, hamarosan eljon a ho vege, meg 10.-e, es akkor majd kiderul, hogy megkapjak-e az emberek a tulorapenzeiket, vagy sem.
"Talán tájékoztatnod kellene őket róla."
Minek? ok is ugyanugy ertik a torvenyt, mint en. Mit kellene "tajekoztatni"?
"Mindkettő. Attól függ, az igazgató milyen címen próbálja meg elkönyvelni."
Ez egy semmitmondo valasz!
Ugyanis MINDEKETTOT tudja csinalni.
Tehat, ez a kijelentes magaban nem erositi meg az eredeti kijelentesedet.
"Meg tudod nekem mondani, ki volt az orszag minszterelnoke 2003-ban?"
Igen. "
Es O1G volt?
Ugye, hogy nem.
Akkor megkerdezhetem, milyen alapon:
- Mosod ossze a jelenlegi Mt valtozast, ami NEM vonatkozik az orvosokra, egy orvossal kapcsolatos peldaval?
- Az egeszseguggyel kapcsolatos szbalyozast 2003-ban megyoek vezettek be. Abban, hajol emlekszem, valahol 100 ra felett van evente az ugyelet es a tulora osszege.
"Ebben nagyon igazad van!"
"Mintha ez nekünk nem jutott volna az eszünkbe!"
Figyelj csak. O egy felnott ember. AZ, hogy mit tesz, az az o sajat felelossege!
Ha tonkre akarja magat tenni az evente 1200 ora tulora/ugyelet komboval, akkor az EN lehetosegeim ezugyben nullaval egyenloek. Ha rad (meg a komplett csaladodra)sem hallgat, akkor megis szerinted mit lehet tenni?
" Én nem gúnyolódnék azon, hogy az orvosokat, ápolónőket, pedagógusokat, és még mittom kiket, agyonhajszolják. "
En nem is gunyolodtam rajta. Te sertodtel meg azon, hogy nem ugorttam azonnal a vedelmukre, (raadasul kizarolag egy db (valoszinuleg munkamanias) orvosrol volt szo, es nem apolokrol (akiknek ugyanugy kivalo lehetosegei vannak a magan es a kulfoldi egeszsegugyben), de legfokeppen meg nem a tanarokrol.
"Eldöntötte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mi nem világos ezen??????????????????????"
Az nem vilagos, hogy miert az en hibam (miert masoke), ha tovabbra is hagyja magat kihasznalni, mikozben ott all elotte a lehetoseg, hogy valtoztasson?
Miert nem tartod tiszteletben a donteset?
Es, miert kered MASOKON (rajtam, a komranyon, stb.) szamon?

GyMasa 2019.01.16. 10:17:07

@Attilajukkaja:
"Igazad van, nertárs!"
Latod, itt van a legnagyobb baj a hozzad hasonlo emberekkel!
Egybol lezarod az osszes ellenvetest egy tetszoleges "fideszbirka"-val egyenerteku gunyolodassal.
Hidd el, ez rettentoen artlamas.
Ugyanis valoban igazam van, de kurvara nem vagyok nertars.
Nekem sem tetszik, ami itt megy, viszont en azt is latom, hogy amerre az ellenzeki picsogok mennenek, az az ut ugyanugy nem vezet sehova!
Es, oszinten mondva nem csak nem vezet sehova, hanem meg a fideszt is a hatalomban tartja.
Es te, meg a hozzad hasonloak, ezzel a nertars/fideszbirkazassal csak egy dolgot ertek el, hogy az ertelmesebb emberek mar csak azert asem fognak semelyik artalmas ellenzeki erore szavazni, hiszen azoknak eszuk agaban sincs megcsak meghallgatni sem a hozzam hasonloakat.
Tudod mit?
Akkor ne is szamitsanak a tamogatasomra!
Hidd el, nekik van tobb vesziteni valojuk!
Ugyanis VELUK egeszen biztosan nem fog jobb lenni az orszagban, csak NELKULUK.
Es, amig OK akadalyozzak a valodi valtozasnak meg a lehetoseget is, addig en ott fogok artani nekik, ahol csak tudok.
Az orszag sorsa miatt!
Az ido az en oldalamon all.
Nezd meg pl az mszp-t.
A nagy ellenzekieskedesukkel sikerult elerniuk, hoyg a 40% koruli partbol mara egy 8joindulattasl ) 10%-os partta silanyodtak.
Nyugodtan tamogasd csak oket, es nyujst el az orszag szenvedeset ezzel.
Ahogy ohajtod!
" Te aztán tudod, hogyan sértegesd azon keveseket, akik még itthon szeretnének javítani az emberek életminőségén."
Nem, en nem sertegettem senkit!
(pont te "nertars"-ozol itt, ha eszrevenned magadat...)
Ellentetben veled, en tiszteletben tartom az o donteset.
" Erejüket meghaladva dolgoznak, ráadásul segítik, támogatják az idős szüleiket. "
En is tamogatom az idos szuleimet, nem tudom, mi ezzel az akkora extra???
"Idáig olvastalak."
Ja, tudom, milyen szar, az amikor egy ideologiai buborek talakozik a valosaggal.
Ugy hivjak, hogy kognitiv disszonancia.
Azert oszinten remelem, hogy majd normalis vitara is sor keulhet.

Attilajukkaja 2019.01.16. 15:22:15

@GyMasa:
"AZt nem ertem, hogy mi alapjan feltetelezed, hogy az orszagban tobbmmillio ember rendelkezik internethozzaferessel, de nem hasznalja meg facebookozni vagy emailt olvasni sem."
Pedig nagyon sokan vannak ezzel így.

"Mge a 70+ eves szuleimnek is van otthon szamitogepe (amit en vettem nekik) es hasznaljak rajta az internetet, ahogy kell."
Az enyémeknek nincs számítógépük, internet hozzáférésük viszont van, mert együtt kapták csomagban a TV és telefon előfizetéssel. Falunk ez még inkább gyakoribb, mármint, hogy a háztartásokban még gép sincs.

"teljesen eletszerutlen feltetelezesnek tunik, amit csak azert rangattal elo, hogy tamogasd a sajat prekoncepciodat."
Pedig tapasztalat alapján mondom.

""Menj le vidékre, meglátod."
Ez egy oximoron!"
Szóval fogalmad sincs, mi van vidéken.

"Ha valaki elofizet az internetre, akkor az nyilvan hasznalja is."
Nem feltétlenül.

"En meg olyat nem lattam, hogy elofizet valaki, de nem csinal vele semmit."
Én meg igen. Mint mondtam, a szüleim csomagban kapták a szolgáltatást, amiben benne van az internet is. Ők mégsem használják.

"Ha van is ilyen, amit elkepzelhetonek tartok, akkor az ilyenek szama igen alacsony lehet (<100 ember)."
:o)))))

"Ha tenyleg ennyire szegeny, akkor tessek elmenni szocialis juttatasokat igenybe venni."
te TÉNYLEG ennyire naiv vagy, vagy csak tetteted magd???????????,,

"A szocialis halonak pont az a feladata, hogy az ilyen, hatramaradt embereken segitsen!"
Hahó! Ez itt Orbanisztán! A szociális hálózatot egyre inkább leépítik, baromira nem érdekli őket az elesettek vagy hátramaradottak.

"Mutass egy embert, akinek nincs szamitogepe, es boldogan veszek neki egyet, Windosws-sal egyutt, es meg el is kuldom neki."
Több ilyet is ismerek. De ne fáraszd magad, azért nincs gépük, mert nem érdekli őket se az eámail, se a Facebook.

"1., En nem vagyok a za tuncikezos fajta. "
Senki sem az. De van, amikor rákényszerül az ember.

"2., En melysegesen nem ertek egyet ezzel a temaval, tovabbra is az a velemenyem, hogy akik az uj munka torvenykonyv ellen tuntetnek, azok vagy nem ertik, vagy szandekosan hazudnak az egeszrol. "
Magánvéleményed. Nem azért mondtam, hogy menj ki, mert érdekel, mit gondolsz a rabszolgatörvényről, hanem mert nem hiszed el, hogy sokan, nagyon sokan kivonulnak mostanában O1G-zni.

"Az ostobasagok vagy egy hazugsagot pedig nem vagyok hajlando semmilyen formaban tamogatni."
Pedig ragyogóan elviseled, ha az Orbántól jön.

"3., Vannak az orszagnak sokkal fontosabb problemai (tudod, VALODI problemak), amikkel inkabb kellene foglalkozni)."
Neked mi a VALÓDI probléma, ha a demokrácia, az oktatás, a demokrácia, az állami néphülyítés, az emberek kizsákmányolása és kivándorlása nem az?

"Esetleg gondolkozz el rajta, hogy esetleg ok megertettek a torvenyt, es az is lehet, hogy te nem erted, vagy csak siman kritika nelkul elfogadtad az ellenzok "erveit"."
Ezen TE is elgondolkodhatnál egyszer!

"Ez egy semmitmondo valasz!"
Mit nem értettél meg már megint? Az orvos csak egy bizonyos időt ügyelhet, de kétszer annyit kell, mert nincs elég ember. Ezért a kórház igazgatósága trükközik a ledolgozott munkaidő könyvelésével, hogy ki tudják fizetni a túlórákat.

Attilajukkaja 2019.01.16. 16:02:34

@GyMasa:
"Egybol lezarod az osszes ellenvetest egy tetszoleges "fideszbirka"-val egyenerteku gunyolodassal."
A nertárs sajnos nem egy gúnyolódás (nem neveztelek fideszbirkának!!!), hanem mindenkire vonatkozik, aki olyan fanatikusan védi ezt a diktatórikus rendszert, mint te.

"Ugyanis valoban igazam van, de kurvara nem vagyok nertars."
Minden nertárs ezt hiszi magáról. :o)))))

"Nekem sem tetszik, ami itt megy"
De mi nem tetszik benne?

"azt is latom, hogy amerre az ellenzeki picsogok mennenek, az az ut ugyanugy nem vezet sehova!"
Miért is nem? Az ország legalább fele ellenzéki "picsogó". Szóval ez mennyivel is jobb, mint a nertárs?

"te, meg a hozzad hasonloak, ezzel a nertars/fideszbirkazassal csak egy dolgot ertek el, hogy az ertelmesebb emberek mar csak azert asem fognak semelyik artalmas ellenzeki erore szavazni"hiszen azoknak eszuk agaban sincs megcsak meghallgatni sem a hozzam hasonloakat."
Miért? Most éppen mit tezek?

"Akkor ne is szamitsanak a tamogatasomra!"
Nem velem szúrsz ki ezzel, hanem az országgal. De a te dolgod.

" VELUK egeszen biztosan nem fog jobb lenni az orszagban, csak NELKULUK.
Es, amig OK akadalyozzak a valodi valtozasnak meg a lehetoseget is, addig en ott fogok artani nekik, ahol csak tudok."
Úgy látom, ez egy végleges elhatározásod: ártani.

"Az orszag sorsa miatt!"
A Fidesz maffia sorsa miatt. Ne áltasd magad!

"Az ido az en oldalamon all."
Meglátjuk.

"Nyugodtan tamogasd csak oket, es nyujst el az orszag szenvedeset ezzel."
Az összefogást támogatom, nem az MSzP-t. Változás kell - ezt te is belátod, - és nincs más, mint az ellenzék. Tetszik vagy sem.

"Ahogy ohajtod!"
Köszönöm az engedélyedet. :o)

" En is tamogatom az idos szuleimet, nem tudom, mi ezzel az akkora extra???"
Itthonról?

"Ja, tudom, milyen szar, az amikor egy ideologiai buborek talakozik a valosaggal."
Nem csodálkozom azon, hogy nagyon is jól tudod, de nekem csak ennyi időm volt rád tegnap.

"Azert oszinten remelem, hogy majd normalis vitara is sor keulhet."
Kivel?

GyMasa 2019.01.16. 16:57:42

@Attilajukkaja:
"Több ilyet is ismerek. De ne fáraszd magad, azért nincs gépük, mert nem érdekli őket se az eámail, se a Facebook."
Akkor most olyan szegennyek, hogy nem jut ra nekik, vagy tudatosan nem hasznaljak az internetet?
Komolyan kezdesz osszezavarni!
Es az ilyen embereket hova szamitsuk, ha internet hijjan csak a hazug kormanymedia jut el hozzajuk?
Mert az kicsit fura, hogy tudatosan keruli az internetezest, meg a facebookozast, de a hazug kormanymediat azt nem ismeri fel, es 100%-ban meg lehet vezetni egy kis sorosozas-migrancsozassal.
Szoval, jo lenne, ha ezeket letisztaznad, mert igy nem tul konzisztens az ervelesed, es a szamaidat sem tudom hova tenni, hiszen UGYANAZOKAT egyszer ide, masszor mag odaszamolod.
"Senki sem az. De van, amikor rákényszerül az ember."
Dehogynem. Vannak, akik mintegy szabadidos programkent jarnak tuntetni.
Eloszor en sem akartam elhinni, de aztan be kellett latnom, hogy tenyleg van ilyen.
"Magánvéleményed."
Miert, az csak neked lehet?
"Nem azért mondtam, hogy menj ki, mert érdekel, mit gondolsz a rabszolgatörvényről, hanem mert nem hiszed el, hogy sokan, nagyon sokan kivonulnak mostanában O1G-zni."
Ez am a tolerans hozzaallas.
Tudod, meg 10000 ember sem tul nagy szam.
Majd, ha felmegy ez 80-100000-re mint pl. a franciaknal, na majd akkor azt mondom, hogy jelentos a tiltakozas.
Raadasul, egy hamis alapokra epitkezo tuntetes (tudatlansag/hazugsag a rugalmas munkaidokerettel es a tuloraval kapcsolatban) nem igazan lesz sem sikeres, sem tartos.
Es produktiv sem.
Mar itt van a nyakunkon 19-e, majd meglatjuk, hogy megy akkor a szrtajk (szombaton, ugye erted, hogy miert tunik elegge sulytalannak ez az egesz)...
"Pedig ragyogóan elviseled, ha az Orbántól jön."
Nem, csak te annyira ra vagy feszulve az orbanfobiadra, hogy teljesen mindegy, mit gondolok, ha nem ertek veled 100%-ig egyet, akkor csakis az ellenseged lehetek.
Ha en is ugyanazt szajkoznam, amit te tartasz valosagnak, akkor mi ketten most nem vitatkoznank.
Termeszetesen ehhez a velemenyedhez minden jogod megvan, csak akkor nem kell csodalkozni a sorozatos bukasokon.
Tudod az alapproblemat mindketten latjuk, csak a megoldashoz vezeto utat latjuk maskeppen.
Szerinted orbant barmi aron el kell tuntetni az utbol, akar forradalom, emberhalal, anarchia vagy allamcsod aran is. (mert latva az ellenzek jelenlegi teljesitmenyet/kepessegeit a "stabil kormanyzas" kifejezes nem szerepel a lehetseges kimenetelek kozott.)
En pedig azt mondom, hogy eloszor azoknak kellene eltakarodniuk, akik aktivan a hatalomban tartjak a fideszt az inokmpetenciajukkal/megalkuvasukkal.
"Neked mi a VALÓDI probléma, ha a demokrácia, az oktatás, a demokrácia, az állami néphülyítés, az emberek kizsákmányolása és kivándorlása nem az?"
Ezek tul elvont problemak ahhoz, hogy ezzel szelesebb reteget meg lehessen fogni.
Raadsul, a kivandorlas eseten is - legalabb - csusztat az ellenezki narrativa, ugyanis Magyarorszag kivandorlasi egyenlege pozitiv, egy kb. a nemet ertekkel van egy szinten.
Es ezt nem a hazug fideszmedia sulykoja, hanem a CIA factbookon megnezheted te is.
Termeszetesen akkor, ha a CIA factbookot hajlando vagy elfogadni NEM hazug kormanymedianak.
Raadasul, azt se feledd el, hogy az EU egyik alajoga, a szemelyek szabad aramlasa, sot, a 2004-es csatlakozas elott mintha egy nem fideszes kormany is pont ezzel (meg a Becsbe megveheto cukraszdaval) kampanyolt volna.
Emiatt, nekem kisse visszasnak tunik az egesz narrativa.
Es, bocsasd meg nekem, ha nem fogok ezzel egyet erteni, ugyanis nincs mivel.
"Ezen TE is elgondolkodhatnál egyszer!"
En egesz karrierem alatt rugalmas munkaidokerettel rendelkezo helyen dolgoztam, immaron 10+ eve.
Az en munkakorulmenyeimnek semmi koze nincs ahhoz a peldahoz, amit az ellenzei allaspont kepvisel.
- A rugalmas munkaidokeret nem azonos a tuloraval. (pedig ugye az a "pelda", hogy szegeny melost rakenyszeritika 400 ora tulorara, amit majd csak 3 ev mulva fizetnek ki neki)
- A tulorat elore el kell rendelni, a torveny szepen leirja, hogyan, es mennyit lehet. ( a 400 ora a kollektiv szerzodessel dolgozo munkahelyeknel lehetoseg egyaltalan. Ahol nincs kollektiv szerzodes, ott tovabbra is a 250 ora a maximalis keret)
- A tulora szabadon valaszthato. (ezzel szemben azt halljuk, hogy mindenkinek kotelezo lesz majd bemennie, ha elrendelik, ami ismet csak nem igaz.)
Tehat ha ertoen vegigolvasod a torvenyt, akkor meg fogod erteni, hogy az az armageddon, amitol az ellenzek eppen retteg be sem kovetkezhet.
termeszetesen figyelembe veve azt a nem elhanyagolhato tenyt, hogy a munkahely betartja a torvenyeket.
Ott viszont, ahol nem tartjak be a torvenyeket, teljesen mindegy, hogy mi az aktualis torveny, mert ugyanugy raeroltetik e melosra a 800 ora tulorat, ha a torvenyi maximum 50 lenne akkor is.
Tehat, az ilyen helyeket nem a torvenykezes dolga kezelni, hanem a vegrehajto hatalome.
Ja, es az egeszsegugyet tessek gyorsan kivenni ebbol az egeszbol, mert azokra NEM ez a torveny vonatkozik.

GyMasa 2019.01.16. 17:30:44

@Attilajukkaja:

Tessek, itt van az egeszsegugyre vonatkozo torveny:
a 2003. évi LXXXIV törvény.

"12/D. § * (1) Az egészségügyi ügyeletben történő munkavégzés - az Mt. 107. § d) pontjában foglaltaktól eltérően - nem minősül rendkívüli munkavégzésnek.

(2) A munkáltató a heti 40 órás teljes munkaidőben foglalkoztatott egészségügyi dolgozó rendes munkaideje terhére naptári hetenként legfeljebb 16 óra egészségügyi ügyeletet rendelhet el. A rendes munkaidő terhére beosztott egészségügyi ügyeletnek az egészségügyi szolgáltató, illetve az adott szervezeti egység Eütv. 93. § szerinti ügyeleti szolgálatának időtartamára kell esnie.

(3) Az alkalmazott egészségügyi dolgozó számára - a heti 40 órás rendes munkaidőn felül - naptári évenként legfeljebb 416 óra egészségügyi ügyelet rendelhető el azzal, hogy a rendkívüli munkavégzés és az elrendelt egészségügyi ügyelet együttes időtartama nem haladhatja meg naptári évenként a 416 órát."
Olvasd el, ertsd meg, es vond le a kovetkeztetest.
Es, ha lehet a jovoben ne hozz fel a "rabszolgatorvenyre" semmilyen anekdotikus ervet, hiszen az egeszsegugyben ledolgozott/ugyelt orakat nem a Mt mostani valtozasa szabalyozza.
"Mit nem értettél meg már megint? Az orvos csak egy bizonyos időt ügyelhet, de kétszer annyit kell, mert nincs elég ember. Ezért a kórház igazgatósága trükközik a ledolgozott munkaidő könyvelésével, hogy ki tudják fizetni a túlórákat."
Eeees igen!
Tehat nem azert trukkoznek az orakkal, hogy kibasszanak az orvosokkal, ahogy azt elsore sugalltad, hanem, hogy ki tudjak fizetni rendesen az orakat, amiket ledolgoztak.
Azert nem artana, ha ilyenkor idonkent visszaolvasnal, hogy miket irsz le, mert eleg ciki, hogy sajat magadat hazudtolod meg...
"A nertárs sajnos nem egy gúnyolódás..:"
De, bizony egy lekicsinylo megszolitas, aminek kifejezetten az a celja, hogy abeszelgetopartner alacsonyabb renduek mutasd, es ezzel is magadat magsabbra helyezd.
"... (nem neveztelek fideszbirkának!!!)..."
Valoban nem, de teljesen mindegy, minek nevezel, a celod akkor is az, amit az elozo sorban leirtam.
", hanem mindenkire vonatkozik, aki olyan fanatikusan védi ezt a diktatórikus rendszert, mint te."
...Amivel csak 2 problema van:
- nem "mindenkivel" tarsalogsz, hanem velem. Ha "mindenkinek" szanod a mondanivalodat, akkor leszel szives nem nekem valaszolni!
- A "fanatikus vedelem" is csak a te fejedben letezik. Pont ugyanugy, mint ahogy csak a te vilagodban "diktatorikus", ami otthon folyik.
"Minden nertárs ezt hiszi magáról. :o)))))"
Huuu, ez am a szupervicces "vegso erv"...
"De mi nem tetszik benne?"
A lopas, a klientura epites, Polt peter, Pinter, ilyenek.
Kb, ahogy fentebb irtam, a problemat ugyanott latjuk, csak a megoldas mikentjeben ter el a velemenyunk.
"Miért is nem?"
Hat, ha neked az elmult 8 ev 3 db 2/3-a es a 40%-rol 10%-ra csokkeno mszp tamogatottsaga azt uzeni, hogy az ellenzek jol csinalja a dolgat, akkor csakis gratulalni tudok.
Emlekszem, mekkora volt alelkesedes a "magas reszvetelki arannyal tavaly", hogy az majd mennyire megbuktatja orbanekat.
Aztan egy *ofaszt. meg nagyobb pofaraeses lett csak belole!
"Az ország legalább fele ellenzéki "picsogó"."
Nana, nem tessek a becsuletes, baloldali gondolkozasu embereket igy lebecsmerelni!
Egy igen szuk reteg csak az ellenzeki picsogo!
Ezt kivaloan mutatja, hogy csak ilyen, max. 10000 embert lehet osszecsoditeni legjobb esetben a tuntetesekre.
Ez is mutatja, hogy bizony meg az ellenzeki szavazok sem igazan vallalnak kozosseget a picsogok altal eloadott performanszszal.
Ezek a szavazok valoszinuleg ujra-es-ujra biznak benne, hogy majd "legkozelebb" talan megerdemlik a szavazatukat a partok, akik ujbol-es-ujbol csunyan pofara ejtik a szavazoikat.
"Miért? Most éppen mit tezek?"
Hat pl. a "nertars"-azassal ujra megerosited, hogy semmikeppen nem szabad egyik baloldali hiszteriekelto partra szavaznom.
Pedig mar '14 -ben sem szavaztam, mert mar akkor sem ereztem, hogy lenne politikai ero, aki kepvisel engem.
Szoval az en szavazatomat meg lehetne szerezni, de a "fiedszbirka/nertars, szavazz rank!" - jellegu kommunikacio valahogy nem inditja el bennem azt a kesztetest, hogy balra szavazzak.
Mert en ugyanugy nem szavazok fideszbirkazo ertelmi fogyatekosokra, mint a sorosozo ertelmi fogyatekosokra sem.
"Nem velem szúrsz ki ezzel, hanem az országgal. De a te dolgod."
Magyarorszaggal a legrosszabb, ami tortenhet az az, ha egy kormanykeptelen szivarvanyosszefogas kerul hatalomra. En ezt nem tamogatom!
"Úgy látom, ez egy végleges elhatározásod: ártani."
Rosszul latod.
Az orszagnak sokkal jobb egy lassabb fejlodes, amig kialakul egy ertelmes ellenzeki ero, mint egy - sokak - altal itt vizionalt, forradalom, mega lampavasra huzas.
Tudod, jobb az evi 1-5% GDP novekedes, mint egy jokis, 4 eves, permanens kormanyvalsaggal sulyosbitott allamcsod, vagy rosszabb esetben polgarhaboru, ami visszadja a hatalmat a "demokrataknak", viszont az orszagot szepen lenullazza anyagilag.

Attilajukkaja 2019.01.16. 17:55:35

@GyMasa:
"Akkor most olyan szegennyek, hogy nem jut ra nekik, vagy tudatosan nem hasznaljak az internetet?
Komolyan kezdesz osszezavarni!"
Akkor megismétlem, amit írtam. A szüleimnek pl. van internet előfizetősük, de nem érdekli őket. Gépük sincs. Nem, nem azért, mert annyira szegények, hanem mert NEM ÉRDEKLI őket.

"Es az ilyen embereket hova szamitsuk, ha internet hijjan csak a hazug kormanymedia jut el hozzajuk?"
Még van ellenzéki írott sajtó, rádió és TV is. Budapesten legalábbis. Egyre kevesebb, de van.

"kicsit fura, hogy tudatosan keruli az internetezest, meg a facebookozast, de a hazug kormanymediat azt nem ismeri fel"
Ez tényleg fura lenne. De az idős szüleim és a szintén idős szomszédunk már nem akarnak új médiát. Megfelel nekik a hagyományos. Néhány dolog nekik már túl magas. :o)

"jo lenne, ha ezeket letisztaznad"
Nekem tiszta. Sajnálom, hogy nem akarod elfogadni, hogy ilyen is akad, nem egy és nem kettő.

"a szamaidat sem tudom hova tenni, hiszen UGYANAZOKAT egyszer ide, masszor mag odaszamolod."
Milyen számaimat????????

"Vannak, akik mintegy szabadidos programkent jarnak tuntetni."
Igazad van. Jó példa erre a 2006-os Kossuth téri sátorozók. De ez a mostani tömeg nagyon más. Sok a fiatal, a diák, a dolgozó ember, ... és a nyugdíjas is.

""Magánvéleményed."
Miert, az csak neked lehet?"
Mondtam ilyet? Mindig ki akarod forgatni a szavaimat. Eddig kevés sikerrel. :o)

"Ez am a tolerans hozzaallas."
Tolerancia az elnyomással, az illiberális diktatúrával szemben? Tényleg ENNYIRE nem érted, mi zajlik az országban?

"Tudod, meg 10000 ember sem tul nagy szam."
Attól függ, hány embert képviselnek.

"Raadasul, egy hamis alapokra epitkezo tuntetes (tudatlansag/hazugsag a rugalmas munkaidokerettel es a tuloraval kapcsolatban) nem igazan lesz sem sikeres, sem tartos."
Tiszteletben tartom a véleményedet, de azt mondom, várjuk ki a végét.

"Mar itt van a nyakunkon 19-e, majd meglatjuk, hogy megy akkor a szrtajk"
Így van!

" (szombaton, ugye erted, hogy miert tunik elegge sulytalannak ez az egesz)..."
Első próbálkozásnak nem rossz.

"te annyira ra vagy feszulve az orbanfobiadra, hogy teljesen mindegy, mit gondolok, ha nem ertek veled 100%-ig egyet, akkor csakis az ellenseged lehetek."
Nem vagy az ellenségem. Megint olyan dolgokat próbálsz rám kenni, amiket én soha nem állítottam. Ez nálad egy visszatérő reakció. Kár.
Amúgy meg te is ugyanúgy vagy azzal, amit én írok, amiért most megbotránkozol. Szóval bagoly mondja verébnek. :o)

"akkor nem kell csodalkozni a sorozatos bukasokon."
Egyszer mindenki megbukik, ... idő kérdése.

"Tudod az alapproblemat mindketten latjuk, csak a megoldashoz vezeto utat latjuk maskeppen."
Nem tudom, hogy egyformán látjuk-e a problémákat, de a mondat második felével egyetértek.

"Szerinted orbant barmi aron el kell tuntetni az utbol, akar forradalom, emberhalal, anarchia vagy allamcsod aran is."
Megint fantáziálsz és olyasmiket adsz a számba, amiket soha nem mondtam. Nem tudnál a tényekhez ragaszkodni?

" latva az ellenzek jelenlegi teljesitmenyet/kepessegeit a "stabil kormanyzas" kifejezes nem szerepel a lehetseges kimenetelek kozott."
Nem egyezik a véleményünk.

"Ezek tul elvont problemak ahhoz, hogy ezzel szelesebb reteget meg lehessen fogni."
Ezt válasznak szántad?

" Magyarorszag kivandorlasi egyenlege pozitiv, egy kb. a nemet ertekkel van egy szinten."
Pozitív? Vagyis többen vándorolnak ki a munkaerő piacról, mint ahány letelepedési kötvényt ad ki a kormány? Vagy ezt hogy kell értenem?

"azt se feledd el, hogy az EU egyik alajoga, a szemelyek szabad aramlasa"
Nem felejtettem el. De ez hogy jön ahhoz a kérdésemhez, hogy érdekelne, te mit látsz VALÓS problémának Magyarországon.

" bocsasd meg nekem, ha nem fogok ezzel egyet erteni, ugyanis nincs mivel."
Mivel? A kivándorlással?

Attilajukkaja 2019.01.16. 17:56:41

@GyMasa:
"En egesz karrierem alatt rugalmas munkaidokerettel rendelkezo helyen dolgoztam, immaron 10+ eve.
Az en munkakorulmenyeimnek semmi koze nincs ahhoz a peldahoz, amit az ellenzei allaspont kepvisel."
Akkor már érthető, miért vagy ennyire naiv és érdektelen mások problémái iránt. A gond, hogy az ország jövője múlik azokon, akiket te most ilyen lekezelően kezelsz.

"- A rugalmas munkaidokeret nem azonos a tuloraval. (pedig ugye az a "pelda", hogy szegeny melost rakenyszeritika 400 ora tulorara, amit majd csak 3 ev mulva fizetnek ki neki)"
Valóban. A törvény viszont megadja rá a lehetőséget.

"- A tulorat elore el kell rendelni, a torveny szepen leirja, hogyan, es mennyit lehet."
Megint ez a naiv hozzáállás! :o))))

"- A tulora szabadon valaszthato. "
Na ne! Ne röhögtess már! :o))))

"az armageddon, amitol az ellenzek eppen retteg be sem kovetkezhet."
Na ja! A szakszervezetek is meg vannak vezetve, mi? Mindenki hülye, csak te vagy villanykörte. Jól bevetted a kormánypropagandát!!!!

"ahol nem tartjak be a torvenyeket, teljesen mindegy, hogy mi az aktualis torveny, mert ugyanugy raeroltetik e melosra a 800 ora tulorat, ha a torvenyi maximum 50 lenne akkor is."
És te ezt legalizálnád. Én pedig nem.

" az ilyen helyeket nem a torvenykezes dolga kezelni, hanem a vegrehajto hatalome."
Valóban.

"Ja, es az egeszsegugyet tessek gyorsan kivenni ebbol az egeszbol, mert azokra NEM ez a torveny vonatkozik."
Nem értek hozzá. Rájuk a rabszolgatörvény miért nem vonatkozik?
Én csak azt tudom, hogy ott is kritikus a helyzet és halálra hajszolják őket. Persze - szerinted - azért, mert ők ezt akarják. Szerintem meg nem.

Attilajukkaja 2019.01.16. 19:00:13

@Attilajukkaja:
Kedves GyMasa!

Szívesen vitatkozom veled tovább, de nem látom sok értelmét. Te is ugyanúgy meg vagy győződve az igazadról, ahogyan én. Ráadásul te is olyan sértő tudsz lenni, mint amilyennek engem találsz.
El tudom képzelni, hogy jelenleg nem Magyarországon élsz, ami sokat számít. Ezt persze nem tudhatom.
A lényeg, hogy a magyar társadalom nagyon megosztott, és nem szabad lefitymálnunk egymás véleményét, mert egyik tábor sincs túlsúlyban. Értelmes vitában reménykedtél. Ezért nagyon várom a konkrét válaszaidat konkrét kérdéseimre a kormány intézkedésivel kapcsolatban.