Médianapló

Médianapló - A parlamentben viselhetnek-e szakadt farmert az ellenzéki képviselők?

2018. július 17. 10:14 - Zöldi László

A lányom azt mesélte, hogy neki bizony nem volt szabad szakadt farmerben dolgoznia. Fél évtizedet húzott le tőlünk négyezer kilométernyire, a világ egyik legforgalmasabb légikikötőjében, ahol a ruházatukat dress code (kötelező viselet) szabályozta. A divatos módi, amelyet szaggatott farmer néven tart számon a szakirodalom, nem volt a munkahelyén viselhető holmik között. A 180 centis lányom azóta is szívesen húzza fel szép hosszú lábaira - a szabadidejében.

Egyébként azért kértem tőle információt, mert néhány napja meghökkentő látvány tárult elém. Az MSZP elnöke sajtótájékoztatót tartott munkahelyén, az Ország Házában, és az operatőr kamerája bizonyára véletlenül csúszott alá; a tévés szerepléshez nélkülözhetetlen fekete zakóról a kéklő nadrágra. Kopott farmer tűnt fel, mindkét térdén csinos szakadással. A szakirodalom szerint a nadrágszáron ejtett vízszintes szakadások állva hatnak jól (érdekesen), ennek a sajátosságnak maximálisan eleget tett Tóth Bertalan. De arra is utal az a fránya szakirodalom, hogy a mesterséges öregítést sejteti, ha mindkét száron hasonló helyzetűek és alakúak a vágások.

Bezzeg a woodstocki hippik még koptatták, leginkább sajtreszelővel dörzsölték a farmernadrág masszív anyagát, és inkább tépték, mint vágták a szakadásokat. Fél évszázad alatt nagyot változott a világ. Az ifjúkori lázadás jelképéből divatos ruhadarab lett, amely lám, az Andrássy úti elitüzletek közvetítésével bejutott a magyar országgyűlés épületébe is. Olvastam egy amerikai katalógusban, hogy az iparszerűen szaggatott farmer 168 dollárba kerül (ez ugyebár 47 ezer forintnak felel meg). Az a farmer pedig, amely „a popsinál is szakadt”, vagyis a farpofák és a comb találkozásánál, már 258 dollárt (73 ezer forintot) kóstál.

Ama bizonyos sajtótájékoztatón a magyar szocialisták nemrégiben megválasztott vezetője azt jelentette be, hogy frakciótársai nem szavazzák meg az országgyűlési képviselők kormánypártilag tervezett fizetésemelését. Majd egy nap múlva, a törvényalkotási bizottságban, amelynek ő is tagja havi 200 ezer forintért, az ellenzéki politikusok mégis plénum elé engedték a megbotránkoztató törvénytervezetet. Ha nem térnek vissza eredeti álláspontjukhoz, akkor frakcióvezetőjük, Tóth Bertalan parlamenti alapfizetése a jelenlegi 1 millió 296 ezer forintról 1 millió 896 ezerre emelkedik. Telne már belőle  arra, hogy a feneke kilógjon a munkahelyi farmernadrágjából.    

5 komment
süti beállítások módosítása