Médianapló

Médianapló - Viccpárt a nyilvánosság fórumain

2018. június 27. 09:40 - Zöldi László

Tegnap este a magyar viccpárt beült a tévéstúdióba. Felnyírt hajú, pólóján tréfás felirat, hetyke rövidnadrágban rakta keresztbe a szőrös lábait, és talán pacsker volt rajtuk. Kovács Gergely látszólag nem tisztelte meg a nyilvánosság fórumát, valójában mégis stílusosan öltözött. Ki akart ríni a nyakkendős, fekete zakós és a magyar nemzet sorsáról ágáló politikusok közül. Még tavaly figyeltem föl rá, amidőn a műsorvezető két ellenzéki honatya közé ültette.

Csak azután adott szót neki, amikor a másik kettő ráncolt homlokkal fejtette ki, miért kell leváltani a kormányt. Azért, mert „eltüntette a fékeket és az ellensúlyokat”, mert „megszüntette a jogállamot”, mert „összevonta a hatalmi ágakat”, mert „illiberális demokráciát csinált a liberális demokráciából”, mert satöbbi. Ekkor szólalt meg a somolygó pártelnök, és ingyen sört meg örök életet ígért a választóknak, Felcsút lakóinak pedig űrközpontot. A másik két politikus arcán a zavar jelei. Nem hittek a fülüknek, kétségbeesetten keresték egymás pillantását. Mihez kezdjenek ebben a helyzetben, amikor ez a marha tönkreteszi a műsorukat?

Holott a szellemes marha csupán csipkelődött. Visszájára fordította az ellenzéki elvontságokat és a kormányzati ígéreteket. Komolyan vette azt, amivel a talpuktól a fejük búbjáig mesterkélt politikusok a maguk oldalára akarták állítani a választópolgárokat. Ha a miniszterelnök stadiont építtet a kertje végébe, akkor ő űrközpontot láttat Orbán Viktor falujában. Ha a miniszterelnök kisvasúttal köti össze választott faluját a szülőfalujával, akkor ő ráülteti Orbánt egy Thomas-gőzmozdonyra, és fölfesteti a falra.

A Magyar Kétfarkú Kutya Pártja kifesti a kátyúkat, bedeszkázza a villamos- és buszmegállók lyukas tetejét. Leleplezi a kormányzati manipulációkat és az ellenzéki ötlettelenségeket. Hülyére veszi azokat, akik hülyére vesznek bennünket. Benne testesül meg mindaz, amit úgy fogalmaznék meg, hogy olyan pártot választottam, amelyben nincsenek politikusok. Bár sejthető volt, hogy harci fegyvere, az irónia értelmiségi műfaj, és nem mindenki érti, vagy ha érti is, azonnal lefagy, és vérig sértődik. A kétfarkúak 1,73 százalékot értek el az országgyűlési választáson, és 99410-en szavaztunk rájuk. Súlyukra mégis jellemző, hogy pólós, rövidnadrágos vezetőjüket már csak önmagában hívják meg a tévéstúdiókba. Még képes volna elrontani a hóttkomoly megélhetési politikusok üzletét.      

29 komment
süti beállítások módosítása