Médianapló

Médianapló - Kelemen Anna reklámfőnöke a botrány?

2018. március 02. 10:39 - Zöldi László

Közeleg az országgyűlési választás, készülődnek a képviselőjelöltek. Például Kelemen Anna, a közismert pornószínésznő is elhatározta, hogy indul a parlamenti helyért. Nem is volna baj, ha a világ egyik legősibb mesterségét képviselné valaki az ország házában. A bulvársajtó be is harangozta, hogy a feltűnő külsejű hölgy már óriásplakátokon töri a fejét. Épp elképzeltem, hogy Ciccolina magyar származású olasz honanya itthoni megfelelője békésen szendereg a független képviselők padsorában, amidőn érkezett a hír, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester-választás a szőke celebet színvallásra kényszerítette. Azt szűrte le Márki-Zay Péter független jelölt meglepő győzelméből, hogy „Aki esélytelen, és nem lép vissza, az a valódi prostituált.”

Idestova negyedszázada még gyerekcipőben járt nálunk a marketingnek nevezett termékértékesítés. Akkoriban viharzottak a kedélyek egy sport témájú könyv körül, és az egyik értelmező, Bodor Pál közíró azt találta mondani a szerzőről, hogy „Végh Antal reklámfőnöke a botrány.” Az a benyomásom, hogy Kelemen Anna is botrányról botrányra evickél, ficánkol, kecmereg, mindazonáltal becsületére válik, hogy jelentkezésről jelentkezésre fejlődik. Amikor még igényt tartott a politikusi szerepkörre, a közösségi üzenőfalán megjelent közleményben akadtak helyesírási és gépelési hibák. Most azonban, hogy lemondott az országgyűlési szendergésről, rövid szövege hibátlanra sikeredett. (Bár az egyik vessző után betűegységnyi helyet kellett volna kihagyni.)

A jelek arra utalnak, hogy ezt a közleményt már nem ő fogalmazta meg. Vagy ha ő fogalmazta is, gondos kezek pötyögtették a digitális felületre. Úgy rémlik, hogy csatlakoztak hozzá termékértékesítési szakemberek. Például van már reklámfőnöke, aki végiggondolta a feltűnési folyamatot. Mintha a botoxozott ajkú és dús keblű hölgy nem azért lengette volna be a honanyaságot, hogy csakugyan helyet foglaljon az ország házában, hanem hogy néhány napig szerepelhessen a nyilvánosság fórumain. Majd mint aki jól végezte a dolgát, a vasárnapi szavazás nyomán hétfőn reggel vissza is lépett. Neki ennyi elég ahhoz, hogy újra beszéljenek róla.

Az előttünk kirajzolódó folyamat azt sejteti, hogy még egy hírnévből élő celebnek is érdemes figyelemmel kísérni a közélet eseményeit. Elgondolkoztató, hogy ő és a bájait értékesítő stáb azt a következtetést vonta le a hódmezővásárhelyi előválasztásból, amelyre nem minden ellenzéki politikus volt képes.

5 komment
süti beállítások módosítása