Médianapló

Médianapló - A Klik miért fűtött be a fűtetlen gyöngyöstarjáni iskolának?

2016. február 09. 09:56 - Zöldi László

Lám, milyen hasznos, ha egy újságnak van tudósítói hálózata. A Népszabadság mai számában az egyik legérdekesebb cikk az észak- és közép-magyarországi témákért felelős Doros Judit élménybeszámolója. A szerkesztőség fényképet is mellékelt hozzá: Gyöngyöstarján polgármestere mosolyogva, de nagykabátban mutat papírt arról, hogy tegnap, hétfőn délben a szolgáltató cég visszakapcsolta a gázt. Egynapos kényszerszünet után ma reggel száznegyvenhét gyerek ülhetett be újra az általános iskola péntek óta kihűlt termeibe.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ többszöri figyelmeztetés ellenére sem fizette a gázszolgáltatást, ezért a cég lekapcsolta a hálózatot. Az újságírók felkapták a hírt, mert a szerdai tantüntetéseket a Klik tehetetlenségét bizonyító esettel koronázhatták meg. Doros kollegina vette magának a fáradságot, és el is ment a Gyöngyöstől hat kilométernyire lévő, kétezer-háromszáz lakosú faluba. Azért fogadta nagykabátban Nagy Károly elöljáró, mert nemcsak az iskolában kapcsolták ki a fűtést, hanem a polgármesteri hivatalban és a községi könyvtárban is. Ugyanahhoz az elosztó-rendszerhez tartoznak, bár az önkormányzat utalta a havi nyolcvanezer forintot a főszámlát vezető Kliknek.

Álomszuszék, kényelmes, lusta, rest, tunya szakmánk becsületét még egy újságíró mentette meg. Tóth Balázs, a Heves Megyei Hírlap munkatársa is járt a mátrai faluban, cikkét vasárnap este tette föl a Heol.hu digitális felületére. Riportjából kiderül, hogy péntektől a közösségi ház is fűtetlen maradt, holott a Népszabadság szerint a polgármester épp annak fűtött helyiségeibe invitálta a didergő kisdiákokat és tanárokat. Az ellentmondást innen, egy fűtött újlipótvárosi lakásból lehetetlen feloldani. Ezért inkább azon tűnődöm, hogy Nagy Károly a megyei napilap online kiadásában is kifejti: az önkormányzatnak nincs tartozása, azt azonban nem részletezi, hogy mi történt az átutalt pénzzel.

Ha a gyöngyöstarjáni iskola állami gazdája tovább utalta a tőle független önkormányzat fűtési díját a szolgáltatónak, vajon az utóbbi miért kapcsolta ki a gázt a polgármesteri hivatalból, a községi könyvtárból és talán a közösségi házból is? Ha viszont a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ tankerületi részlege nem utalta tovább az önkormányzati helyiségek fűtési díját, akkor bizony bűncselekményt követett el. Ezt nevezik hűtlen kezelésnek.           

7 komment
süti beállítások módosítása