Médianapló

Médianapló - Hú, pont a Heves?

2015. augusztus 09. 09:41 - Zöldi László

Porcsin Zsolt sokáig szerkesztette a Hajdú-bihari Naplót. Jó lapot csinált, amely nem tetszett hajdani osztálytársának a gimnáziumból, Kósa Lajos debreceni polgármesternek. Kirúgása után is maradt kettejük városában, és alapított egy kritikai hangvételű portált Vagy.hu címmel. Manapság azonban nehéz véleményt is formálónak lenni a közismert Fidesz-politikus szűkebb pátriájában, ezért a debreceni újságíró nemrégiben áttette székhelyét Egerbe. Immár a Heol.hu felelős szerkesztője. A keze nyoma meglátszik az online újságon, bár éppen most van vele némi gondom.

Tegnap Felsőtárkányban, az LMP Ökopolisz nevű alapítványa Hogyan tovább Magyarország? címmel összejövetelt szervezett, a pártelnök Schiffer András vitapartnere Kövér László, az országgyűlés elnöke volt. A beszélgetésről még aznap, késő este beszámolt a Heves Online, bő kivonatban közölte a Magyar Távirati Iroda tudósítását. Felsőtárkány egy ugrásnyira van Egertől, és azt gondolná az ember, hogy a megyei napilap digitális szerkesztősége kiküld egy munkatársat, hogy exkluzív anyagban számolhasson be az érdekesnek ígérkező párbeszédről. Ezer oka lehet a távolságtartásnak. Például a felelős szerkesztő hazament a hét végén Debrecenbe, és aki helyettesítette, nem tartotta fontosnak a saját tudósítást. Az is elképzelhető, hogy az egri szerkesztőségben úgy gondolták, abból nem lehet baj, ha az állami hírügynökség beszámolóját közlik.

Ezt a lehetőséget azért nem hagynám figyelmen kívül, mert a megyei napilapok gyakran akkor is beérik MTI-közleménnyel, ha munkatársuknak a megyeszékhelyről ki sem kéne tenni a lábát. A VS.hu és a 444.hu viszont Budapestről küldött munkatársakat Felsőtárkányba, akik személyesebbre hangszerelték a tudósításukat, és egyénítve, szó szerint idézték a legérdekesebb mondatokat. Kövér László például ezzel lepett meg bennünket: „Engem már nem érdekel a Fidesz. Engem a gyerekeim sorsa érdekel.” Azt már körülménysebben adta elő, hogy örülne, ha az utódai élhetőbb országban élnének. (Én is így vagyok ezzel.)

Egyszóval kedves Porcsin Zsolt, látom kezed nyomát a Heol.hu-n, de talán nem bántódsz meg, ha megpendítem, hogy néha a hét végén is érdemes volna kikukkantani a festői szépségű Felsőtárkányba, ahol különböző pártok, alapítványok és civil szervezetek szoktak figyelmetekre méltó vitákat rendezni. Egyébként mi lett a Vagy.hu-val, a vidéki Magyarország egyik legjobb portáljával?            

komment
süti beállítások módosítása