Médianapló

Médianapló - Elszabadult az egyik hajóágyú?

2014. május 13. 10:51 - Zöldi László

Bejegyzésemhez furcsa csatolmány érkezett. Először a keretbe zárt fej-rajzolat tűnt föl, aztán az álnév. S bár a közösségi oldalon elvből nem állok szóba fénykép nélküli nickerekkel, mégis furdalt a kíváncsiság, a levélíró ugyanis elárulta magáról, hogy Török Zsolt ismerőse. Vajon mi a csudát akarhat tőlem a volt MSZP-szóvivő körül sertepertélő ismeretlen?

Hát kérem Kósa Lajos házassági válságáról számolt be. A debreceni polgármester felesége állítólag átpártolt egy olimpiai bajnoknőhöz, és a hoppon maradt fideszes macsó állítólag évtizedekkel fiatalabb hölggyel vigasztalja magát. Minő erkölcsi fertő. Igazán kár, hogy engem a politikusok kizárólag deréktól fölfelé érdekelnek. S noha szárnyaló képzelettel áldott meg a sors, bárhogy törtem a fejem, a merőben más témájú bejegyzéshez sehogy sem illeszkedett a szaftos élménybeszámoló. El is tüntettem a közösségi oldal üzenőfaláról, nehogy elterelje az érdeklődők figyelmét.

Adott egy hajdani pártszóvivő, aki belebukott ugyan a bajai kamu videóba, de annyira megszokta a nyilvánosságot, hogy egyre kétségbeesettebb akciókkal véteti észre magát? Ha így van, hasonlít egy köpcös, tömzsi hajóágyúra, melynek elszakadtak a kötelékei, és a fedélzeten már majdnem mindent letarolt. Nem lepődnék meg, ha kiderülne, hogy a portré-grafika és az álnév mögött is ő rejtőzik, és ahová csak lehet, átlövi a valós, de érdektelen, esetleg költött információ-golyóbisokat. A bulvárosított csemegék bizonyára meggyőzik az Orbán-rendszer ellenfeleit arról, hogy még inkább utálják a miniszterelnökhöz közel álló embereket.

Vajon ezzel a módszerrel lehet szavazókat szerezni az uniós választási kampányban? Ha netán mégsem lehet, akkor pedig arra való, hogy fenntartsa a rossz közérzetű választópolgárok érzelmi-indulati koalícióját? Vajon a digitális módszer nevezhető-e szoci bulvárnak? Vagy csupán az egykori pártalkalmazott szánalmas magánkezdeményezése? Miközben sorjáznak bennem a kérdések, felötlik, hogy Lendvai Ildikó, az MSZP nagy tekintélynek örvendő politikusa nemrégiben elhatárolta magát a volt szóvivő másik kínos, antiszemitának is vélhető megnyilatkozásától, és azt fejtegette, hogy szegény megbánta, amit írt. Csakhogy a mostani csatolmányban nem látom a megbánás jeleit, ezért nemcsak Török Zsolt ismerősét töröltem, hanem őt magát is. A továbbiakban nem szeretnék a hülyeségeivel foglalkozni.           

 

komment
süti beállítások módosítása