Médianapló

Médianapló - Gyurcsány: "Mi vagyunk az ellenzék"

2023. január 29. 12:55 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán Viktor hungarikumozott, Ungár Péter orbánozott, Dobrev Klára átigazolt, Vona Gábor ingázott, Toroczkai László pedig égett. Lefülel mondatok.

 

Előadja a nép egyszerű gyermekét, miközben az ország egyik leggazdagabb embere. (Ungár Péter LMP-politikus Orbán Viktorról, Jelen.media.hu, január 22.)

Tudok olyat mondani, hogy egy-két embernek meginogjon a széke. (Völner Pál korrupcióval vádolt volt igazságügyi államtitkár, Blikk.hu, január 23.)

Ő volt az egyetlen kormányfő, aki nem osztogatott legalább ejnye-bejnyéket a sajtónak. (Kocsis Tamás újságíró, a Képes 7 volt főszerkesztője a 75 éves Németh Miklósról, Facebook.com, január 24.)

Nem a szó jön át, hanem az, amibe csomagolják. (Ránki Sára nyelvész, Youtube.com, január 24.)

Soros úr és üzenőfüzete, a 444. (Apáti Bence publicista, Origo.hu, január 24.)

A civilek jelentik az országot. (Fábri Ferenc sajtólevelező, Népszava, január 24.)

Aki uralja egy adott ország médiáját, az uralja annak az országnak a gondolkodását, és azon keresztül az országot. (Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, Magyar Távirati Iroda, január 25.) 

A vármegyézés a politikai B-középnek szól. (György Zsombor újságíró, Klubrádió, január 25.)

Én nagyon büszke vagyok arra, hogy jönnek az emberek. (Dobrev Klára DK-politikus, árnyék-miniszterelnök az átigazolt ellenzéki politikusokról, ATV, január 25.)

Az európai egyesült államok fedőszerve. (Bán Károly újságíró a DK-ről, Magyar Hírlap Online, január 26.)

A három ciklust már megélt rezsim újabb négy évet nyert arra, hogy örök időkre bebetonozza magát. (Várhegyi Éva közgazdász, Magyar Narancs, január 26.)

Az erő mindig lentről felfelé születik, a felelősség fentről sugárzik lefelé. (Vona Gábor volt Jobbik-politikus, Index.hu, január 26.)

Cenzúra, mikor valamit titkolnak, és propaganda, ha valamit sulykolnak. (Szele Tamás újságíró, Forgókínpad.blog, január 26.)

A nemzeti konzultáció hungarikum, nem csinálják máshol. (Orbán Viktor miniszterelnök, Magyar Rádió, január 27.)

A Fidesz minden kihívót igyekezett összegyurcsányozni, de hát Gyurcsányt nem lehet. (Tóta W. Árpád publicista, hvg.hu, január 27.)

Meddig borulnak még az állítólag legkülönbözőbb elveket valló állítólag politikusok a Demokratikus Koalíció kebelére? (Dévényi István publicista, Magyar Hang, január 27.)

Mi vagyunk az ellenzék. (Gyurcsány Ferenc DK-politikus, volt miniszterelnök, Facebook.com, január 28.)

A sorok között találom meg az igazságot. (Veres András, a katolikus püspöki kar elnöke, Népszava, január 28.)

Nem a papír hiányzik, hanem az illat. (Keleti Éva 92 éves fotóriporter a sajtóról, Klubrádió, január 28.)

Úgy ne járjunk, mint Bős-Nagymarossal: a Dunát is elterelték, és az áramtermelés hasznából sem jutott nekünk. (Krebsz János publicista a debreceni akkumulátor-gyár elleni tiltakozásról, ÚjHét.com, január 29.)

Égő fáklyaként kell mutatnunk az utat az egész világ számára. (Toroczkai László Mi Hazánk-politikus, 444.hu, január 29.)

 

komment
süti beállítások módosítása