Médianapló

Médianapló - Karácsony Gergely: "Túlélünk, ha beledöglünk is"

2022. szeptember 11. 19:02 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán Viktor nélkülözött, Schmidt Mária orbánozott, Schmitt Pál spórolt, Gyurcsány Ferenc elrontott, Gelencsér Ferenc kitartott, Farkasházy Tivadar pedig tükrözött. Lefülelt mondatok.

 

Gyurcsány tehetséges, de nem volt jó miniszterelnök. (Kardos András filozófus, Facebook.com, szeptember 5.)

Orbán Viktor, az antikommunista szabadságharcos. (Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, Látószög.blog, szeptember 5.)

Márki-Zay egy fideszes, aki Orbán helyére vágyik. (Bartus László újságíró, Amerikai Népszava, szeptember 5.)

Ez a rendszer a beletörődésre épül. (Hajnal Miklós Momentum-politikus, ATV, szeptember 5.)

A rezsim következetesen és tudatosan a társadalom lebutításán dolgozik. (Síklaki István szociálpszichológus, HírKlikk.hu, szeptember 5.)

A kormány most hason csúszik Brüsszelben, hogy a pénzeket kikunyerálja. (Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, Újnépszabadság.com, szeptember 6.)

Nem Orbán utazik. Szegedet hozzák fel Pestre. (Berkó Pál újságíró a határvadászok esküjéről, Facebook.com, szeptember 6.)

Mára a pedellus és az iskolaőr is órát tart. (Fábri Ferenc sajtólevelező, Népszava, szeptember 7.)

Ebben az országban nagyon komoly ellenzék él, amit az ellenzéki pártok nem tükröznek vissza. (Farkasházy Tivadar újságíró, HírKlikk.hu, szeptember 7.)

Kitartás. (Gelencsér Ferenc, a Momentum újdonsült elnöke, Facebook.com, szeptember 7.)

Kedves Gelencsér testvér! (Trencséni Dávid újságíró, 168.hu, szeptember 8.)

Intellektuálisan nem áll azon a színvonalon, ahol egy pártelnöknek kellene. (Hígvéghi Balázs Fidesz-politikus Gelencsér Ferencről, M1, szeptember 8.)

Akkor nem sikerült. Elrontottam. Most sikerülni fog. (Gyurcsány Ferenc DK-politikus, volt miniszterelnök, Facebook.com, szeptember 8.)

Az ellenzéki oldalon sokadjára tesznek pontot az Orbán-rendszer végére. (Baka F. Zoltán újságíró, ATV, szeptember 8.)

Színre lépett a tökéletes fideszes állampárt a maga tökéletlen ellenzékével. (Ágh Attila politológus, Népszava, szeptember 8.)

A Fidesz jórészt azzal győzött, hogy Pétert „összegyurcsányozták”. (Berényi Károly hódmezővásárhelyi gyermekorvos Márki-Zayról, Magyar Narancs, szeptember 8.)

Egy ország határ nélkül olyan, mint a tojás héj nélkül. (Orbán Viktor miniszterelnök a határvadászok esküjén, Miniszterelnök.hu, szeptember 9.)

A magyar társadalom elszokott már attól, hogy ennyi gondja legyen. (Kéri László politológus, Magyar Hang, szeptember 9.)

Túlélünk, ha beledöglünk is. (Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, Népszava, szeptember 10.)

Oltsa el a csapokat! (Schmitt Pál volt köztársasági elnök az energiatakarékosságról, 24.hu, szeptember 10.)

Egyre több politikus jelenti be, hogy nem tartja kizártnak az atomfegyver bevetését. (Krebsz János publicista, ÚjHét.com, szeptember 11.)

süti beállítások módosítása