Médianapló

Médianapló - "Nincsen pénz lóvéra"

2022. augusztus 28. 17:28 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Novák Katalin kovászolt, Nagy Márton és Orbán Balázs államosított, Márki-Zay Péter időjárásozott, Jakab Péter márkizayzott, Ujhelyi István gatyázott. Sós Csaba pedig katinkázott. Lefülelt mondatok.

 

Minden le nem írt, ki nem mondott mondat ellenünk dolgozik. (Parászka Boróka publicista, Mozgó Világ, 2022/7-8.)

A tehetsége nem szállt el, de az edzettsége és az állóképessége igen. (Sós Csaba, az úszóválogatott szövetségi kapitánya Hosszú Katinkáról, InfoRádió, augusztus 19.)

Nincsen pénz lóvéra. (Molnár Bálint publicista, KolozsváriSzalonna.blog, augusztus 20.)

A család pedig a nemzet kovásza. (Novák Katalin köztársasági elnök, Facebook.com, augusztus 21.)

Az áram én vagyok - mondta a rezsikirály. (Dési János újságíró, Klubrádió, augusztus 22.)

A tranzakció közérdekből nemzetstratégiai jelentőségűvé minősíthető. (Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Vodafone-ról, Mandiner.hu, augusztus 22.)

Ma már odaállnék Márki-Zay mögé a választási vereség estéjén. (Jakab Péter volt Jobbik-politikus, 24.hu, augusztus 22.)

Recsegő, berozsdásodott szócső. (Gábor György vallástörténész Bayer Zsoltról, Facebook.com, augusztus 23.)

Át kell állni a megújuló energiaforrásokra. (Palkovics László innovációs miniszter, Mandiner.hu, augusztus 24.)

Az MTA rendetlen tagja. (Sulyok Gábor kommentelő Palkovics László akadémikusról, Facebook.com, augusztus 24.)

Bár elcsalják őket, de legalább vannak. (Horn Gábor liberális politikus az országgyűlési választásról, HírKlikk.hu, augusztus 24.)

Nem kell megijedni a politikusoktól, mert úgy képzelték, szakmai szinten is ők osztják a lapokat. (Hamran István, Szlovákia magyar származású rendőr-főkapitánya, Napunk.sk. augusztus 24.)

Sokszor úgy jósoltak, mintha kávézaccból próbálták volna kiolvasni a várható időjárást. (Apáti Bence publicista az Országos Meteorológiai Szolgálatról, Origo.hu, augusztus 25.)

Meteorológusaink nem a politikusok szájíze szerint formáltak véleményt. (Márki-Zay Péter volt ellenzéki miniszterelnök-jelölt az augusztus 20-i tűzijátékról, Facebook.com, augusztus 25.)

A telekommunikációs szektorban legyen magyar szereplő, amely magyar logikával, magyar üzleti központtal dolgozik. (Orbán Balázs, a miniszterelnökség stratégiai államtitkára a Vodafone-ról, tv2, augusztus 25.)

Eljelentéktelenedő törpepártok versenyévé vált a baloldali blokk. (Szentpéteri Nagy Richárd alkotmányjogász, hvg.hu, augusztus 25.)

A kedvesemnek nagyon jó dolga van mellettem, mert ha úgy vesszük, akkor bárkit megkaphat. (Somogyi András parodista, Magyar Hang, augusztus 26.)

Magyarország államformája a rezsicsökkentés volt. (Heiszler Ákos kommunikációs szakértő, ATV, augusztus 26.)

Jelentősen csökkent az adásokban szereplő ellenzéki politikusok aránya. (Forgács Iván kritikus az ATV-ről, Népszava, augusztus 27.)

Gatya állapotban van most a magyar ellenzék. (Ujhelyi István szocialista politikus, Telex.hu, augusztus 27.)

Azoknak az intézményeknek, művészeknek adunk lehetőséget, akiket világ életükben lebecsültek csak azért, mert a nemzeti oldalon voltak. (Csák János kulturális miniszter, Mandiner.hu, augusztus 28.)

komment
süti beállítások módosítása