Médianapló

Média - Parragh doktor botrányos kijelentését agyonhallgatták-e a kormánypárti sajtóban?

2021. szeptember 07. 10:19 - Zöldi László

Aki az ellenzéki sajtóból tájékozódik, alighanem félreérti a nyilvánosság hazai működését. Újságíró kollégám például dohog, hogy Parragh László „nagy hírre vergődött” eszmefuttatását elhallgatták a nyilvánosság kormánypárti részében. Szerinte ama bizonyos mondatot a meleg tornatanárról és a kötélre mászó kisfiúról illett volna legalábbis értelmezni.

A kormánypárti sajtó csakugyan nem strapálta magát. Az ügyet elintézte Novák Katalin elhatárolódásával, amely a fészbukos üzenőfalán jelent meg. Ha a családügyi miniszter az MTI-nek nyilatkozott volna, akkor az állami hírügynökség szolgáltatásait ingyen használó médiumok szerkesztői talán még képesek is lettek volna utánanézni a részleteknek. Bár nem találtak volna túl sok fogódzót. A szelektív közléspolitikával magyarázható, hogy a bejegyzésem utáni dokumentációt uralják az ellenzéki értelmezések, holott a nyilvánosság egészében a kormánypárti médiumok viszik a prímet. Ami az ellenzéki fórumokon „nagy hírre vergődött”, az náluk nem számít, voltaképpen nem is létezik.  

A hírhedt mondat ugyebár Csongrádon hangzott el, az országos szakképzési tanévnyitón, amelyről a Délmagyarország című szegedi napilap online kiadása augusztus 30-án számolt be. A tudósítás főszereplője Palkovics László innovációs miniszter, akiről portréfotó is készült. A vendégeket még egy fénykép örökítette meg, lemaradt azonban róla Parragh úr. Kapott viszont egy mondatot: „Ezt követően Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke emelte ki a duális képzés előnyeit.” Ha a szegedi polgármester, Botka László holdudvarába tartozó Szeged TV kamerája nincs ott, akkor a homofób kijelentésből nem lesz botrány az országos nyilvánosság kisebbik, ellenzéki részében sem.   

A botrány kirobbanása után Parragh László Nagykanizsára látogatott. Részt vett a dél-zalai, nyugat-somogyi, horvátországi és szlovéniai kamarák közös összejövetelén. Szeptember 3-án a Zalai Hírlap online kiadásában egyetlen mondatot kapott: „Ezt követően dr. Parragh László méltatta a kanizsai kamara munkáját, az országos kamara és a kormány együttműködéséről beszélt”. Egy fényképen kilenc férfi látható, a negyedik „dr. Parragh László”. Már nem zsinóros bocskaiban feszít, mint Csongrádon, hanem gombbal ellátott zakóban. Öltözékén egyedül a buggyos nadrág sejteti a miniszterelnökhöz fűződő szolgálatkészségét.

Vajon a tudósító megkérdezte-e tőle, hogy mit szól a csongrádi kijelentés visszhangjához? Ha firtatta is, nem látott napvilágot.

 

Tíz mondat Parragh Lászlóról

 

Miféle szörnyagyú ember mesél egy évnyitón saját gyermeke elképzelt iskolai zaklatásáról? (Ceglédi Zoltán politológus, Facebook.com, 2021. augusztus 30.)

Nem megengedhető, hogy valaki ilyen kijelentést tegyen. (Novák Katalin családügyi miniszter, Facebook.com, 2021. augusztus 31.)

Erre a kijelentésre már nincsenek szavaim. (Lilu celeb, Instagram.com, 2021. augusztus 31.)

Én meg nehezen viselem a bocskai díszmagyarban hülyeséget beszélőket. (Kálmán Olga DK-politikus, Facebook.com, 2021. augusztus 31.)

Most leszúrták, pedig csak túl feltűnően mondta ugyanazt a gonosz hülyeséget, mint feljebbvalói. (Lendvai Ildikó szocialista politikus, Facebook.com, 2021. augusztus 31.)

Túllihegte a témát. (Szerető Szabolcs újságíró, ATV, 2021. augusztus 31.)

Ez a mondat így még egy magánbeszélgetésben is „gáz”. (Gosztonyi Gábor, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke, HírKlikk.hu, 2021. szeptember 1.)

Ahhoz, hogy Parragh ne okozhasson több kárt, nem őt kell elhallgattatni, hanem az őt helyzetbe hozó rezsimet kell eltávolítani a hatalomból. (Békesi László volt pénzügyminiszter, Újnépszabadság.com, 2021. szeptember 1.)

Tűpontosan értelmezte az üzenetet, és ezzel a kiszólással is szeretné bizonyítani a lojalitását. (Árpási Bence újságíró, Népszava, 2021. szeptember 2.)

A valóság olyan, hogy ha egy apa azt érzi, hogy zavarja, ha egy meleg tornatanár segíti fel a gyerekét a kötélre, és ezt ki is mondja, akkor nem fogják nyilvánosan kivégezni. (Apáti Bence publicista, Magyar Nemzet, 2021. szeptember 2.)

süti beállítások módosítása