Médianapló

Médianapló - Kövér szállóigéje hiteles-é Semjén szájából?

2020. október 28. 10:32 - Zöldi László

A PestiSrácok.hu figyelemre méltó beszélgetést közölt. A Budavári Fórumon megszólalt a KDNP elnöke és Bayer Zsolt publicista. A tudósítás szerint a kereszténydemokrata politikus kifejtette, hogy három orvosi értelemben vett pszichopata van az országgyűlésben. S mert ellenzéki politikusakat nevezett meg, kijelentése elvitte a show-t egy érdekesebb mondat elől.  

A beszélgetés résztvevői részletezték álláspontjukat a „genderőrületről” is, és Semjén Zsolt szerint „Kövér László mondta a legjobb és legtökéletesebb mondatot, miszerint én is férfi voltam egy női testbe zárva, de aztán megszült az anyám”. Ritkán szoktam egyetérteni az Orbán-kormány miniszterelnök-helyettesével, most azonban fején találta a szöget. Az országgyűlés elnökének tulajdonított gondolat kielégíti a szállóige legkényesebb követelményeit. Aki állítólag mondta, szellemi ereje teljében van. A Fidesz smirglis modorú tudatalattija, aki nemcsak gondolja, hanem ki is mondja, hogy mennyire utálja a másik politikai táborban lévőket.

De vajon az idézett gondolatot bevehetem-é a rendszerváltás utáni szállóigék gyűjteményébe? Csakugyan azt mondta-e Kövér László, amit Semjén Zsolt tulajdonított neki? És hol mondta? Munkahelyén, a Parlamentben? A kijelentését megörökítette-é az országgyűlési jegyzőkönyv? Esetleg párttanácskozáson, titkos összejövetelen hangzott el, és nincs róla jegyzőkönyv? Kövér járja az országot, és interjút ad megyei lapoknak, amelyeket olvasok. Tudnék róla, ha ilyen tömören és szellemesen foglalta volna össze álláspontját kedvenc ellenfeleiről: a nemváltással kacérkodó kozmopolitákról és libernyákokról.

Amúgy sem először tűnődött a testben zajló folyamatokról. A Zalai Hírlapban ezt találta mondani: „A kis nemzeteknek meg kell őrizniük a kis testben lakozó nagy okosságot.” (2013. 01.07.) A neki tulajdonított és általa kétségkívül mondott gondolatokból kirajzolódik két rögeszméje: a természet rendjének változhatatlansága és a kis ország fölemelkedése. Amíg tehát valaki nem bizonyítja az ellenkezőjét, Semjén Zsolt szíves közlését tudomásul veszem, és Kövér László eszmefuttatását beveszem a szállóigék örvendetesen gyarapodó gyűjteményébe.

Már csak az a kérdés, vajon milyen dátummal. Elvégre a Pesti Srácok tegnapi számában látott ugyan napvilágot, de eredetileg korábban hangozhatott el. És a hitelesség kedvéért az sem ártana, ha meghallgathatnánk a T. Ház-elnök jellegzetes hangjával is.

 

Tíz mondat Kövér Lászlótól

 

A hülyeséget abbahagyni sohasem késő. (Magyar Narancs, 1994. június 9.)

Azt utálom az újságírókban, hogy a legrosszabb énemet hozzák ki belőlem. (168 Óra, 2002. január 31.)

/Az Európai Unióról/ Ekkora területet még sosem csatoltak Magyarországhoz. (168 Óra, 2004. május 6.)

Szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülhetnének nekünk. (Magyar Távirati Iroda, 2015. december 15.)

Marx álma úgy valósult meg, hogy nem a világ proletárjai egyesültek, hanem a világ tőkései. (Vas Népe, 2016. november 10.)

A gyerekvállalás a legszemélyesebb közügy. (Mandiner.hu, 2019. szeptember 5.)

Állítólag mi tartjuk fenn a diktatúrát, mégis mi húzzuk a rövidebbet. (Magyar Hírlap Online, 2019. december 21.)

/Az Európai Unióról/ Nem engedjük meg, hogy újrafonják azt a kötelet, amitől sikerült megszabadulnunk. (Szabolcs Online, 2020. október 22.)

Én is férfi voltam egy női testbe zárva, de aztán megszült az anyám. (PestiSrácok.hu, 2020. október 27.)

A világ azoké, akik teleszülik. (Szabolcs Online, 2020. október 27.)

 

komment
süti beállítások módosítása