Médianapló

Médianapló - Az Index-dosszié

2020. június 25. 10:40 - Zöldi László

Mára az egész magyar internetes újságírás elindexesedett. (Szentesi Zöldi László újságíró, Demokrata.hu, 2015. április 3.)

Ez a portál semmit sem tesz hátsó politikai gondolat nélkül. (Csontos János újságíró, Magyar Idők Online, 2016. október 16.)

Elegem van abból, hogy a mi hitelességünket kezdi ki a hirdetői befolyásolás, és minket sároz be a tulajdonosi háttér. (Dudás Gergely, az Index volt főszerkesztője, Médiapiac.com, 2017. november 19.)

Nem kerül a NER befolyása alá az Index. (Bodolai László ügyvéd, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Magyar Narancs, 2018. szeptember 20.)

Az Index függetlenségre törekvő újság. (Tóth-Szenes Attila főszerkesztő, Index.hu, 2018. október 16.)

Az, hogy na, akkor lássuk, hogy mi van a világban, nekem leginkább az Index. (Hajós András tévészemélyiség, Index.hu, 2018. november 16.)

Ha a reklámpiac úgy működne, ahogy annak kell, az Index el is tudná tartani magát. (Parti Nagy Lajos író, Index.hu, 2018. november 19.)

A megkopott Index valószínűleg még mindig a legolvasottabb médium Magyarországon. (Bálint Botond újságíró, PestiSrácok.hu, 2018. november 20.)

Hogy valóban mi van, az az Index. (Alföldi Róbert rendező, Index.hu, 2018. december 7.)

Hallom az indexes kollégák aggodalmait is. Szerintem ők sem gondolják, hogy egy év múlva szabadabban, függetlenebbül dolgozhatnak. (Uj Péter, az Index alapító főszerkesztője, Népszava, 2019. február 9.)

Az Index főoldaláról kiszórták az ellenzéki közéleti tartalmú írásokat. Ott immár csupán csacskaságokat, jobbára szórakoztató, legföljebb ismeretterjesztő írásokat közölnek. (Kabai Domokos Lajos újságíró, Bekiáltás.blog, 2019. augusztus 22.)

/Vaszily Miklós megvásárolta az Indamedia Sales Kft-t/ Nem az Indexnél történt változás, hanem az egyik legfontosabb partnerünk tulajdonosi szerkezetében. (Dull Szabolcs, az Index főszerkesztője, Média1.hu, 2020. március 31.)

Kívülről olyan befolyás ért minket, amelynek vége a szerkesztőség megszűnése lehet. (Dull Szabolcs, az Index főszerkesztője, Index.hu, 2020. június 21.)

Az Index gyakorlatilag egy címlapszerkesztő maradna, amely beszállítóktól rendel médiatartalmakat. (Rényi Pál Dániel újságíró, 444.hu, 2020. június 21.)

Az Index maga pusztán egy névvé silányulna, ami kis, alvállalkozói, beszállító cégek bonyolult hálózatát takarja, és ezeket egy vezetőség koordinálná. (Szele Tamás újságíró, Forgókínpad.blog, 2020. június 22.)

Az Index olyan a hírekben, mint az összeadás a matematikában. (Jámbor András publicista, Facebook.com, 2020. június 22.)

Semmiféle politika nincs a cirkusz mögött, egyszerűen gazdaságtalanul, magyarul: rosszul működik az Index. (Aláírás nélküli cikk, Origo.hu, 2020. június 22.)

Az Indexszel együtt az emancipált, hírfogyasztó, városi értelmiséget vették célba. (Batka Zoltán újságíró, Újnépszabadság.com, 2020. június 22.)

A hatalom már régóta feni a fogát az Indexre. (Föld S. Péter újságíró, Facebook.com, 2020. június 22.)

Amire már régen fente a fogát a hatalom, az az Index volt. (Vásárhelyi Mária szociológus, HírKlikk.hu, 2020. június 23.)

Hosszú évek óta megy a harc, egyelőre az Indexet se lenyelni, se kiköpni nem tudja senki. (Urbán Ágnes médiakutató, Átlátszó.hu, 2020. június 23.)

Az Index nem vasárnap és nem is az elmúlt héten került nyomás alá - hosszú hónapok óta nyomás alatt készül. (Hargitai Miklós újságíró, a MÚOSZ elnöke, Népszava, 2020. június 23.)

Az Index két éve ellenőrizhetően a Fidesz kezében van. (Hont András újságíró, Facebook.com, 2020. június 23.)

Elesik-e az Index, vagy megmarad újságnak? (Tóta W. Árpád publicista, hvg.hu, 2020. június 23.)

Nagyon sok szereplője van az Index működésének, ezeket a jelenlegi feszült helyzetben nehéz összehangolni. (Bodolai László ügyvéd, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Népszava, 2020. június 23.)

Célom az, hogy az Index megőrizze minden eddigi értékét és piacvezetői pozícióját, amitől Index az Index. (Ződi Zsolt, az Index.hu Zrt új vezérigazgatója. Kreatív Online, 2020. június 23.)

Továbbra is ragaszkodunk a tartalmi függetlenséghez és a szerkesztőség érinthetetlenségéhez. (Dull Szabolcs, az Index főszerkesztője, Index.hu, 2020. június 23.)

Az Index valóban a magyar internet legsikeresebb vállalkozása volt sokáig, amelynek gazdag tartalmát a nyilvánvaló nihilista-vadliberális irányvonal ellenére a másik oldalról is sokan fogyasztottak-fogyasztják, de az utóbbi években már bántóan, szemet kiverően lógott ki a lóláb, és lepleződött le a szerkesztőség sunyi részvétele a nemzetközi szervezetek és a hazai ellenzéki körök machinációiban. (Huth Gergely újságíró, PestiSrácok.hu, 2020. június 24.)

Az Index a mikrofon. Van saját hangja is persze, de legalább ilyen fontos, hogy kihangosítja másokét. (Stumpf András újságíró, Válaszonline.hu, 2020. június 24.)

Az Index lehetőségem arra, hogy kérdezzek. (Bíró Marianna újságíró, Index.hu, 2020. június 24.)

Hírforrást jelent. (Zsuppán András újságíró, Index.hu, 2020. június 24.)

Nem lehet mellőzni mint hírforrást. (Szalay Dániel újságíró, Index.hu, 2020. június 24.)

Az Index az az újság, amit azonnal megnyitok, ha történik valami. (Ónodi Eszter színésznő, Index.hu, 2020. június 24.)

Semmi különös, csak nélkülözhetetlen, mint a víz vagy a levegő. (Nádasdy Ádám műfordító, Index.hu, 2020. június 24.)

Az Index a mi józan eszünk. (Grecsó Krisztián író, Index.hu, 2020. június 24.)

Az Indexet azért érte támadás, mert van, mert nagy, mert olvasott, és sokaknak fog hiányozni, ha nem lesz. (Szele Tamás újságíró, Zónapörkölt.blog, 2020. június 24.)

 

Az összeállítás eredetileg az Újnépszabadság.com-on jelent meg.

 

1 komment
süti beállítások módosítása