Médianapló

Médianapló - "Ingyen senki nem hülye"

2020. június 21. 13:54 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Gulyás Gergely győzködött, Tarlós István karácsonyozott, Orbán Viktor álmodozott, Szél Bernadett orbánozott, Ungár Péter pedig ellenzékezett. Lefülelt mondatok.

 

Nem könnyű úgy lázongani, hogy négy méterre áll tőlünk a következő forradalmár. (Rab László újságíró a kötelező távolságtartásról, VárosiKurir.hu, június 14.)

A jelenünket már ellopták, a jövőnk kétséges, a múltunkat meg most viszik. (Szele Tamás újságíró, Újnépszabadság.com, június 15.)

A banki szektorban dolgoztam. (Ambrus Attila pénzügyi vállalkozó, Klubrádió, június 15.)

Minél nagyobb egy produkció, annál több a kompromisszum. (Schilling Árpád rendező, 24.hu, június 16.)

Halászati engedélye van a zavarosban. (Dalos György író Demeter Szilárd könnyűzenei kormánybiztosról, Facebook.com, június 16.)

Sminkjének elkészítés tovább tartott néha, mint szerepe a színpadon. (Sándor Erzsi író Csurka Lászlóról, Facebook.com, június 17.)

Tavaly októberben megemberelte magát az ellenzék. (Gulyás Márton civil aktivista az önkormányzati választásról, Klubrádió, június 17.)

A főváros kivételével győztünk októberben. (Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter az önkormányzati választásról, 168 Óra, június 17.)

A XIII. kerületi polgármestert, Tóth Józsefet messzemenőkig rátermettebbnek látom Karácsony Gergelynél. (Tarlós István volt budapesti főpolgármester, Azonnali.hu, június 17.)

Az álmoknak nem lehet határt szabni. (Orbán Viktor miniszterelnök, Pannon RTV, június 17.)

Orbán a járvány farvízén újabb manipulációra készül. (Szél Bernadett független országgyűlési képviselő a nemzeti konzultációról, Népszava, június 18.)

A véleményemért rúgtak ki. (Rác Gábor zeneiskolai tanár Szombathelyen, Nyugat.hu, június 18.)

A kései Kádár-rendszerben a társadalom szabadabb volt. (Szilágyi Ákos költő, hvg.hu, június 18.)

A bizonytalan, folyamatosan változó világban az is elég jó teljesítmény, ha az ember el tudja viselni az átmenetiséget. (Terék Anna író, Magyar Narancs, június 18.)

Az ifjú lázadók nem képesek színvonalasan öregedni. (Gazda Albert újságíró, Magyar Hang, június 19.)

Müller Cecília a kisszerűségével hatott, ami mindnyájunkra nézve nyugtalanító. (Kabai Domokos Lajos újságíró, Bekiáltás.blog, június 19.)

Engem elég nehéz lekoptatni. (Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, ATV, június 19.)

Sokkal kevesebbet kellene személyekről és sokkal többet programokról és politikáról beszélni. (Ungár Péter LMP-politikus az ellenzékről, Magyar Nemzet, június 19.)

A 2019 őszi választási ellenzéki egység semmivé lett. (Lengyel László politológus, Népszava, június 20.)

Ingyen senki nem hülye. (Zdeborsky György közgazdász, HírKlikk.hu, június 20.)

Nem vagyunk az ország fejőstehene. (Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, 24.hu, június 21.)

A szent helyek Isten támaszpontjai. (Fekete Károly református püspök, Magyar Rádió, június 21.)

3 komment