Médianapló

Médianapló - Kunhalmi Ágnes megint elszólta magát?

2020. február 13. 09:44 - Zöldi László

Tizenkilenc éve naponta írok egy 2500 karakternyi bejegyzést. Kezdetben az újságírói szemináriumra jelentkezett főiskolásoknak és egyetemistáknak, 2013. január 25-én azonban csatlakoztam az egyik közösségi oldalhoz. Az első glosszát 13-an olvasták, most 4822659 letöltésnél tartok, a látogatók száma hét év alatt 3963510-re gyarapodott. Tavaly 1262456-an böngészték a Médianaplót. E számok csupán azért tartoznak a nyilvánosságra, mert a médiáról való tűnődés közben megismertem az úgynevezett fikakultúrát. A digitális kocsma törzsközönségét.

Szomorúan vettem észre, hogy nemcsak jobboldali trollok vannak, hanem baloldaliak is. Elkeseredett, alpári, durva, otromba, útszéli hangvételű hozzászólásaikból kirajzolódik, hogy a legutóbbi évtizedük nem úgy sikerült, ahogy szerették volna. Ezt mentálisan is megsínylették. Például egy álneves kommentelő néhány napja megtámadott, írván, hogy ő is megnézte ama interjút, amelyben az MSZP elnökének bejelentkezett Kunhalmi Ágnes a Nemzeti Alaptanterv módosításáról beszélt. A troll szerint állításommal ellentétben a politikusnő nem Nyírő Gyula beválogatását nehezményezte, hanem igenis Nyírő Józsefét. Mindezt persze kocsmai stílusban, átkozódva adta közre.

Némi keresgélés után kiderült, hogy közös ismerőseink között található Baja Ferenc, Baráth Etele, Kökény Mihály és Lendvai Ildikó. Azt is fölfedeztem, hogy sokan köszöntötték a névnapján. Jókívánságukhoz 14-féle palackozott rövidital fényképét mellékelték, leginkább Unicumot. Nem csoda, ha a címzett reggeli ATV-műsor helyett - amelynek sugárzási adatait közöltem a bejegyzésben -, egy estit nézett meg. Ott Kunhalmi Ágnes már nem tévesztette össze a nyilasokhoz szegődött írót az ideggyógyásszal, akiről Angyalföldön kórházat neveztek el. A kommentelőt felszólítottam, hogy nyilvánosan kérjen elnézést. Nem fogadott szót. Sokadszor kerültem abba a helyzetbe, hogy a hozzászóló eltűnt az álnév rejtekében. Troll mindössze egyszer kért bocsánatot, idézem: „Igazad van, de azért a qrva anyádat.”

Mindezt nem írtam volna meg, ha kedden este Kunhalmi Ágnes A nap híre című műsorban békén hagyja Orbán Viktor és Angela Merkel hétfői találkozóját. Ő azonban így kommentálta a berlini fejleményt: „A német tőkének lényegében ki van nyalva a valaga.” (ATV, 2020. február 11.) Kedves kongresszusra készülő szocialista barátaim! Vajon csakugyan bántani akarlak benneteket. ha úgy vélem, hogy nem a kocsmából kéne elnököt szerződtetni?  

             

10 komment
süti beállítások módosítása