Médianapló

Médianapló - Gréczy mire számíthat?

2019. december 24. 09:47 - Zöldi László

Tegnap este az ATV-ben Vadai Ágnes még annyira sem volt hajlandó elhatárolódni Gréczy Zsolttól, mint a DK elnöke. Gyurcsány „hülyeségnek” nevezte az önmagáról meztelen képeket készítő szóvivő produkcióját, Vadai szerint a fotókat „Valakik ártó szándékkal kiadták, kiszivárogtatták, ellopták.” Gréczy nem válaszolt arra, hogy ő küldte-e valakiknek a fényképeket. Áldozatnak véli magát, és amíg nem bizonyosodik be ennek ellenkezője, ez az egyik lehetőség. A másikat (a zaklatást) se felejtsük el, egyelőre azonban induljunk ki abból, hogy a felvételeket nem ő osztotta meg hölgyismerőseivel és a kormánypárti sajtóval.

Nora Mörk csinosabb Gréczy Zsoltnál, és a pályafutása nem akkor tört meg, amikor 2018 februárjában sérült térddel vitték le a pályáról. A korábbi heteket is ingadozó formában élte meg a győri „világválogatott” jobbátlövője. 2017 novemberében sírta el magát egy norvég tévéstúdióban, mert a norvég Kézilabda válogatott edzőtáborában valaki letöltötte mobiltelefonjáról a fehérneműs és ruha nélküli fotóit. Illetéktelen kezekbe kerültek, a férfiválogatott tagjai is csámcsogtak rajtuk. Nora le akart mondani a válogatottságról, aztán mégis ezt nyilatkozta: „Néhány hülye nem ronthatja el az álmom, hogy a világ legjobb játékosa legyek.”

Azóta túl van még két műtéten, és új csapatánál, Bukarestben lábadozik. Figyelemre méltó, hogy mi történt a fényképek dolgában. „Megnyugtató - fejtegette -, hogy a rendőrség komolyan vette az ügyet.” 15 megosztót magántitok megsértése miatt eljárás alá vontak, 9-et pénzbüntetésre ítélték, forintra átszámítva 325 és 485 ezer közötti összegekre. Mörköt fogadta a norvég parlament kulturális bizottságának elnöke, és törvényt készítettek elő, amely szigorúbban büntetné a privát fényképek illegális terjesztését. Ez megalapozhatja a kártérítési igényt, amely a 15 megosztó esetében mintegy 70 millió forintra rúgna. Ez még akkor is tetemes összeg, ha a hírbe hozott jobbátlövő nyolcadszor operált térde nem bírná a terhelést.

Vajon a mi rendőrségünk komolyan veszi-e a Gréczy-ügyet? Vajon a magyar képviselőt fogadja-e az országgyűlés kulturális bizottságának elnöke? Vajon a mi törvényhozóink megszigorítják-e a privát fényképek terjesztése után járó büntetési tételeket? S ha kiderül, hogy a DK-politikus magáról készített fényképeit a mobiltelefonjáról töltötte le valaki, vajon a fotókat megosztó kormánypárti orgánumok fizetnek-é annyi sérelemdíjat, hogy a közéleti pályafutását december 31-én befejező Gréczy Zsolt néhány évig megéljen belőle?                

97 komment
süti beállítások módosítása