Médianapló

Médianapló - Lázár János miért horthyzott?

2019. november 19. 10:04 - Zöldi László

Kuncze Gábor és Magyar György tegnap este az ATV stúdiójában ült, és Lázár nagy visszhangot keltő megnyilvánulását latolgatták. A fideszes politikus ugyanis ellátogatott Kenderesre, és koszorút helyezett el a kormányzó nevét feltüntető márványtábla alatt, majd az őt kísérő kamerába mondta: „Hős katona volt, igaz magyar hazafi.” (Facebook.com, 2019. november 16.)

E kijelentés botránkoztatta meg a hajdani belügyminisztert és liberális pártelnököt, valamint a közismert sztárügyvédet. Egyetértettek abban, hogy „nem ilyennek ismertük” Lázár Jánost. Hát milyennek? Nem csatlakoznék azokhoz, akik most azon tűnődnek, vajon Orbán száműzte-e a helyettesét annak szűkebb pátriájába, vagy Lázár unta meg a miniszterelnök közelségét, és idestova másfél éve a választókerületéből ad hírt magáról videó-üzenetek formájában. Kisegíteném inkább a két veterán stúdióvendéget: Lázár nem először hozta szóba Magyarország néhai kormányzóját. Épp az ATV képernyőjén mondta 2017. június 22-én: „Én nagy magyar hazafinak tartom Horthy Miklóst.”

Ha hatalma csúcsán nem lett botrány a kijelentésből, miért most kapták föl sokan a fejvizet, amidőn már nem tartozik a hatalmat gyakorlók legfelső köréhez? Eddig Horthy dicsőítése azokat jellemezte, akiknek a véleménye nem számított. Például a Történelmi Vitézi Rend főkapitányát és törzskapitányát, a Horthy Miklós Társaság alelnökét. Vagy két mezei képviselőt a Fideszből, akik tájegységileg kötődtek valamelyest a nagykunsági Kenderes földesurához. A hevesi biogazdálkodó Faludi Sándor és a a kazah ügyekre szakosodott karcagi honatya, Kovács Sándor a szolnoki napilapban pedzegette, hogy milyen nagy hazafi volt a kormányzó. Elismerő jelzőkben dúskáló véleményük azonban sosem emelkedett a Fidesz hivatalos álláspontjává.

A legszűkebb elit tagjai a Horthy-szobor ürügyén szólaltak meg. Orbán Viktor nem pártolta a felállítását, a propagandista Rogán Antal visszhangozta a főnökét, L. Simon László emlékezetpolitikus pedig kifejtette, hogy az ő ízlésének ugyan nem felel meg egy Horthy-szobor, de tudja, hogy vannak olyanok, akik örülnének neki. E szövegkörnyezetből lógott ki az akkor még miniszterelnökséget irányító miniszter 2017-es kijelentése. Nem kísérletezem azzal, hogy megfejtsem, miért fogalmazott vezetőtársaitól eltérő módon Lázár János. A lényeg amúgy is az, hogy Kuncze Gábor és Magyar György alaposabban is felkészülhetett volna a tegnap esti beszélgetésre.      

33 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr9415313160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nu pagagyí 2019.11.19. 14:50:16

Lázárt és Horthyt a trafikmutyi köti össze. Van azért különbség is, Horthy tényleg invalidusoknak osztogatott trafikot, Lázár meg csak ígérte.

kiskutyauto 2019.11.19. 22:04:26

Akkora "hazafi" volt, hogy ténykedései fájdalmasan hosszú ideje alatt, belepusztult több millió magyar... még a magyarországi holokauszt mellett a nyilasterrort is neki "köszönhetjük", többek közt... több kárt okozott a nemzetnek, mint a bolsevikok...!!!

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.11.20. 05:56:14

Lázár csak aktivizálni akarta a hiszteroballib keménymagot.

Kampfer 2019.11.20. 06:16:59

Önmagában az beszédes, hogy ezt a semmirevaló és hiteltelen kuncemedvét és a már minden (is) lenni akaró, de semmire se jó ún. 'magyar'györgyöt faggatja a simonandrás Horthyról. Három igazi hungarofób próbál ítélkezni egy általuk még csak nem is felfogható kor egyik történelmi személyéről. Nem mellesleg azokról beszélek, akiknek a csatlósai a horthyzmus írmagjának a kiirtásáról értekeztek alig pár napja. Persze, alig várom a szabótimikét, hogy jöjjön és próbáljon kiirtani minden utolsó 'írmagot' is...
Hiteltelen egy nyomorult csatorna, a gyenge képességű és ostoba simonandrással és ezzel a két levitézlett hungarofób ballibával. Ebbe a képbe csak két dolog nem illett bele. A magyarság és Horthy.
Kamp.

n3spr3ss0 2019.11.20. 07:44:15

@Kampfer: Horthyra, erre a fasizmust teljes mértékben kiszolgáló rohadékra, meg rád aki ezt élteti semmi szükség.Egyre lenne szükség, Recsket újra nyitni, hogy a hozzád hasonlók megtanulják mi a tisztesség.

chrisred 2019.11.20. 08:25:48

Hős katona volt, Ferenc József igaz alattvalója. Hogy mit is tekintett a hazájának, az elég homályos kérdés.

Kampfer 2019.11.20. 09:22:33

@n3spr3ss0: Érdekes... Recsket épp a fajtád nyitotta meg. Korrekt, hogy erre hivatkozol. De ismerve a fajtádat, szerintem a nácik (nem a fasiszták, te szerencsétlen idióta) és a Horthyra tisztelettel emlékezők döntő részét jó eséllyel ti jönnétek ki szarul! Tudod, a 45 kilós szabótimike nagyon akar kiirtani, nem is beszélve a kígyóvállú momentumos csürhéről, de sanszos, hogy pofáraesés volna belőle. '14-ben is kussolt, mikor leüvöltöttem a térről az eszetlen libát!
Ha valamire nincs szükség, akkor az a fajtád és a rátok jellemző hazátlan, jellemtelen senkiházi balliba hordára! És elhiheted, miattatok nem nyitnám újra Recsket! És nem érdekelne, hogy megtanuljátok-e mi a tisztesség...!!! Mert lényegtelen. ;-)

@chrisred: "Hős katona volt, Ferenc József igaz alattvalója. Hogy mit is tekintett a hazájának, az elég homályos kérdés."

Hogy számodra az, az nem is meglepő.
Kamp.

Európai téridő 2019.11.20. 09:31:03

@MAXVAL bircaman közíró: Nagy hülyék azok a balfék "kömánymag" elvtáruracsok és kékharisok.
@kiskutyauto: Okostojat, hát a Trianonban és azután Magyarországnak ártó csehszlovákok, románok, jugók, Kisantant és a többiek lazsáltak, ugye? És aztán a megszálló németek miért maradtak ki eme "bolsielvtársszerű" képletből? Vétlen vagy-e abban, hogy nagy kényelmesen még mindig azt a "mantrát" nyomatod, amit a suliban, még az "elvtársvilágban" töltöttek tölcsérrel a fejedbe?
@chrisred: Hát az Osztrák-Magyar Monarchia, amelynek a szétzúzására spekuláltak a csehek, legkésőbb 1848 után, mivel akkor a Metternichet követő Kolowrat (csehesen: Kolovrát) kérészéletű kormánya is befuccsolt a forradalmi események miatt. Edvard Benes 1916-ban könyv alakban is kiadott pamfletjének az a címe, hogy: "Zúzzátok szét Ausztria-Magyarországot!"

Pillangószelep 2019.11.20. 10:08:45

Kampfer-nek igaza van mind a kétszer. Utolsó betűi egyetértek vele.

apro_marosan_petergabor 2019.11.20. 11:13:31

Miért:
- Kitűnő MAGYAR (hadi)tengerész volt - tengernagy
- Rendet tett a kommunista diktatúra utáni káoszban
- helyére tette a bolsi és nyilas söpredéket is (mentek a kaptárba, ahová valók)
- A Trianonnal szétzilált Mo-t működővé tette
- Sikerrel korrigálta részben Trianont (sajnos csak átmenetileg)
- Százezernyi menekültnek (lengyel, franci, zsidó stb.) adott menedéket, amiíg MO önálló volt
- Még a német megszállás alatt is tudott lépni - megmentette a zsidó gettót
- azon kevesek közé tartozott, aki mert Hitlernek nemet mondani
- Hazafi volt
(Voltak hibái is, pl. rosszul szervezte a kiugrást - részben, mert ő még hazafiakhoz szokott, nem árulókhoz)

Ezért Kuncze-Magyar urak(? - inkább elvtársak...) nyugodtan beiratkozhatnak egy történelem évfolyamba...

István Tamasi 2019.11.20. 11:13:54

@Kampfer: A magyarság 1 millió halottat és az ország vagyona 70%-ának pusztulását köszönheti a rohadék horthynak.

István Tamasi 2019.11.20. 11:16:50

@apro_marosan_petergabor:
Viharos történelmünknek nincs még egy olyan ocsmány figurája mint a rohadék horthy akinek a nevéhez 1 millió magyar halála köthető.

Kampfer 2019.11.20. 11:23:29

@István Tamasi: Kb. 800-850 ezer embert vesztett az ország és a vagyoni kárt most is csak becsülgetik. Pontos mérleg talán sohasem lesz. Nem Horthynak volt köszönhető, te agyamputált idióta balliba söpredék! Hanem az első vh-t lezáró antant söpredék politikájának, a 20-as, 30-as évek angolszász és francia politikájának, a sunyi kis 'különmegállapodásoknak', valamint a HÁBORÚNAK köszönhetően! Mivel egy idióta vagy, nyilván fogalmad nincs róla, hogy mit jelentett az adott kor katonai, gazdasági és politikai körülményei között vezetni egy vesztes országot a két világháború között! Innen, 90 évvel későbbről a belvárosi fotelodból könnyen tudsz okos lenni, te kis balliba, de ehhez ugye nem kell sem tehetség, sem bátorság. Ha az ország veszteséget, pusztulást köszönhet bárkinek is, akkor az a fajtád és a rohadék komcsik és a mai patkány örököseik a libsik és a szocdem retkek! Na, nektek köszönhet pusztulást a magyarság, te nyomorult!
Kamp.

Zöldi László 2019.11.20. 11:27:08

@Kampfer: "Recsk", "rohadék", "fajtád" - nemcsak Önnek, hanem a másik oldalon álló kommentelőknek is üzenem, hogy kezdenek túllépni a tűréshatáromon. Jobban járnak, ha helyettem moderálják magukat. A véleményüket kulturáltabban is kifejezhetik - ez az intelligencia fokmérője.

Kampfer 2019.11.20. 11:45:14

@Zöldi László: "A véleményüket kulturáltabban is kifejezhetik - ez az intelligencia fokmérője."

Félek, nem az. Az indulat fokmérője és a gyűlöleté. Annak az indikátora, hogy a két oldal között nincs közös halmaz, nincs közös nevező. A vélemények összeegyeztethetetlenek, az ellentétek kibékíthetetlenek. Egy országban sosem fog békében megférni a két gondolatkör. Szerintem...
Kamp.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.20. 12:48:09

Kuncze ott volt a VIP páholyban az új Puskás stadion megnyitóján..Hmmm..

Szabó A. Imre · magyarido.blog.hu 2019.11.20. 13:40:24

@Kampfer:

Ezeknek a vitáknak nem tárgya, csupán ürügye Horthy. Horthy személyének fölemlítése csak apropóul szolgál sokak számára, hogy náczifásisztázhasson egyet, így adja ki magából a ki tudja mitől és mióta gyülemlő feszültséget. Aki csak annyi történelmi ismerettel is rendelkezik, mint egy érdeklődő nyolcadikos általános iskolás már nem kezdi el differenciálatlanul gyalázni Horthyt, részint mivel tisztában van személyének hatásával és jelentőségével, részint mert fölfogja, hogy csak magából csinál hülyét.

uni-cum-laude 2019.11.20. 14:04:45

@Szabó A. Imre: Maximálisan egyetértek Önnel! Üdvözlöm.

Kuglóf. Az 2019.11.20. 14:06:20

Igen, Horthyt ezért a Nürnbergi Törvényszék is halálra ítélte, asszem legalább kétszer, ez alól csak az mentette meg, hogy nem is vitték el Nürnbergbe elítélni. Affenébe, mi?

Az a társaság horthyzik most véres szájjal, aki anno megalkotta a MINDENRE felmentést adó "megélhetési bűnözés" fogalmat illetve akik EGYÜTT menetelnek azzal a párttal, aki "nemrég" még zsidókat akart listázni a magyar Parlamentben.

Ez van, szeretni nem kell, de akkor is ez van.

Muhammad Balfas 2019.11.20. 15:56:58

Én csak azt nem értem,hogyha Horthynak valóban érdekében állt az ország zsidótlanítása,akkor miért nem tette ezt meg az ország német megszállása előtt..?

Kampfer 2019.11.20. 16:04:15

@Szabó A. Imre: Üdvözlet!

Azt hiszem, megfogta a lényeget. Több hasonló témakör is létezik, de mind azt bizonyítja szerintem, hogy nincs közös gondolat, nincs közös nyelv. A két oldal kibékíthetetlen, a nézetkülönbség nem oldható föl. Ez ok, de ami zavar az az, hogy miért nem mondják a szemünkbe a valót? Miért jönnek a ballibsik hazug 'horthyzással', valótlanságokkal??? Miért nem mondta ki az a szabótimike nevű is azt, amit gondolt? Ki akarja irtani a 'horthyzmust'? Hm... És azt ugyan hogy képzelte? Pontosan tisztában van vele, hogy ez esélytelen. Esetleg a Horthyt tisztelők érzéseit, gondolatait akarja kiirtani? Vagy minket, magunkat? Mert ok, de akkor mondja azt! És akkor egyik fél sem hazudik. Isten erre találta ki a polgárháborút és akkor a timike is kijöhet az utcára irtani. És mi is. Tényekkel állnak neki vitatkozni, csak hogy 'fasisztázhassanak' és/vagy 'magyarozhassanak' egyet. Ettől nem lesz igazuk, sőt, ettől még csak értelmesnek sem fognak tűnni! A teljes ellenzékre értem mindezeket.
Kamp.

mgdé 2019.11.23. 22:34:15

"Isten erre találta ki a polgárháborút"

Na, ezért nem lesz neked soha igazad.
Gondolom, a Tiszáig tartó román határért is imádkozol ...

Boycie 2019.11.25. 16:43:55

@István Tamasi: Te nagyon okos, magyarázd el hogy a lengyelek kinek és minek köszönhetik a sokkal több halottat, az ország elpusztítását és megcsonkítását?? Egy embernek? Vagy netán több minden is közrejátszott ezekben? Hol lett volna Horthy ha nincsen Trianon?? Vagy ha nem a nácizmus/Hitler lesz az ellenség hanem a kommunizmus/Sztálin a maga rengeteg áldozatával?? Ugye a világháború úgy kezdődött hogy a németek és szovjetek megfelezték Lenygelországot és erre a "nyugati" szövetségesek megtámadták Németországot, a Szovjet nyomulás az nyilván teljesen rendben volt. Eredmény: a szovjet meg is tartotta amit elfoglalt a lengyelektől, miután ugyanúgy mészárolta lengyelekt mint a németek. Roppant igazságos vége volt ez a 2. vh-nak

István Tamasi 2019.11.25. 17:53:51

@Zöldi László: Bajos dolog másként jellemezni horthyt mint rohadék amikor a nevéhez kapcsolódik
- mintegy 1 millió magyar halála, ezen belül félmillió magyar állampolgár összegyűjtése, bevagonírozása és úgy átadva a náciknak megsemmisítésre
- a nemzeti vagyon kb 70 %-nak pusztulása
- a feudalizmus fenntartása hazánkban a XX. sz. közepéig
- a rasszizmus felszítása annyira, hogy az még a mai napig mérgezi a lelkeket
hogy csak a jelentősebb dolgokat említsem. Önnek van erre finomabb jelzője? Ha van, kérem ossza meg velünk.

István Tamasi 2019.11.25. 18:00:36

@Kampfer: Számos nácik által megszállt ország nem lépett be a háborúba és például Dánia egy emberként összefogva megmentette a nácik elől a polgártársait akiket a nácik el akartak vinni. A nácik nem kérték, hogy lépjünk be a háborúba. Viszont a szovjet külügyminiszter közölte a moszkvai nagykövetünkkel - ennek hazaküldött távirata tanusítja - hogy ők a háború után nem akarják megváltoztatni a bécsi döntést ha nem lépünk be a háborúba és akkor nem pusztul el a fronton és hadifogságban mintegy 200 ezer magyar katona.

István Tamasi 2019.11.25. 18:09:05

@Boycie: Csak azután került sor a Molotov-Ribbentop paktumra - időhúzás céljából - , hogy N.Britannia és Franciaország nem volt hajlandó a Sztálinnal náci ellenes szövetséget kötni.
A Trianon diktátum - Vyx jegyzék - ellen a Tanácsköztársaság fegyverrel harcolt, míg horthy delegációt küldött annak elfogadására.
Igen. a Vörös Hadsereg eljött ide, hogy visszaadja a hívatlan látogatást. Viszont nem tett olyan dolgokat mint a megszálló magyar hadsereg: templomba terelt idősekre, nőkre gyerekekre és rágyújtotta,. Azután a Churchill által meghirdetett hidegháború keretei között itt felejtette magát.
A többit elolvashatja kamfernek írt válaszomban.

Zöldi László 2019.11.25. 18:14:43

@István Tamasi: Úgy látom, Ön olvasott ember, aki képes némi erőfeszítéssel kulturáltan is kiffejezni magát.

Boycie 2019.11.25. 20:49:15

@István Tamasi: Köszönöm, de az én "pointom" az volt hogy alakulhatott volna úgy is hogy a nyugati hatalmak "felismerik" a kommunizmus veszélyességét és Hitlerrel kötnek paktumot a szovket ellen :) Akkor még nem voltak gázkamrák és voltak Bécsi döntések, nyilván tisztán hatalmi játszma volt a Nyugat részéröl. Az oroszok messze voltak, a németek meg közel... Ha a másik eset következik be akkor Horthy és Magyaro szerepe teljesen máshogy alakult volna. Vagyis csak a "Horthy szerep" történelmi környezetére szerettem volna felhívni a figyelmet.
Vagy ha a Szovjet igéri meg Trianon legalább részleges korrekcióját és nem Hitler, akkor megint máshogy alakult volna az egész. (vagy ha a tanácsköztársaság vezetői nem mind zsidók lettek volna pl, az akkor elég friss trauma volt szintén)

Boycie 2019.11.25. 20:59:49

@István Tamasi: A dánoknak könnyű volt a kb 5000 zsidóval szimpatizálni és megmenteni őket. Magyarországon kb a "feudalizmuson" kívül minden a zsidók kezében volt (mert egyszerűen ők hozták létre) és ez egyéb dolgokkal együtt a társadalomban mély ellenérzéseket és törésvonalakat hozott létre. Az nem úgy volt hogy a Kormányzó Úr egyszemélyben kitalálta hogy ezentúl zsidókat gyűjtünk, vagy most jól megtámadjuk a Szovjetúniót. Voltak a táradalmi érdekcsoportok, kormány, parlament, stb Kis túlzással olyan mintha a Brexitet ráfognád a királynőre :))) Dániában nyilván semmi értelme nem lett volna a Numerus Claususnak.
Több helyen olvastam hogy a kiugrási kisérlet nem igazán a fia elrablásán bukott meg hanem már az első pillanattól halott volt amiatt hogy a teljes magyar tisztikar évszázadosan (?) németbarátként lett szocializálva és egyszerűen képtelenek voltak lelkileg az áttállásra (a SZOVJET-hez!! )

Kampfer 2019.11.25. 21:37:52

@István Tamasi: Nos, ha már ennyire meg lettél dicsérve, akkor lássuk néhány gondolatod konkrétabban is.

"Számos nácik által megszállt ország nem lépett be a háborúba és például Dánia egy emberként összefogva megmentette a nácik elől a polgártársait akiket a nácik el akartak vinni."

Dánia... Ok. És itt nagyjából vége. Lássuk a többit:

Ausztria - '38-ban, ahogy ledobták a 'civilt' az SS egyenruhákról, szinte azonnal elkezdték összeszedni a saját zsidóikat.
Lengyelország - gyakorlatilag megszűntek államként létezni '39-ben, de az első hetekben már lengyelek is rendeztek pogromokat. '45-ben a fegyverszünetet követően, majd már '46-ban is voltak halálos áldozatokkal járó pogromok.
Szlovákia - Tiso Szlovákiája '42-őt megelőzően fejpénzt fizetett az SS-nek, hogy a munkaképtelennek ítélt öregetek, nőket, gyerekeket is deportálják tőlük, mivel ezek transzportja extra költségekkel járt. Erre végül '42-ben került sor, amikor az 'infrastruktúra' már adott volt.
Románia - Gyakorlatilat önmaguk elvégezték az SS munkáját. Elejétől a végéig! Az 'x'-edik árulásukat követően pedig folytatták a magyarokkal és a szászokkal.
Franciaország - Készséggel és örömmel szolgálták ki a németeket és működtek együtt az SS-szel a deportálásokban.
Nagy-Britannia - A megszállt Csatorna - szigeteken a 'bobby'-k készséggel együttműködtek és az oda menekült néhány osztrák zsidót is szépen kiadták a Birodalomnak. Egyikükről pár éve ment egy dokumentumfilm a NatGeo-n. Nem közismert tény, de valóban még a brit hatóságok is közreműködtek az összeírásban és a deportálásokban.
Ukrajna - A megszállást követően gyakorlatilag önmaguk végezték el az SS munkáját, majd hathatós támogatást adtak a további atrocitások során (Krím, Kijev) a népirtásokhoz.
Balti államok - Gyakorlatilag hasonlóan az ukránokhoz, tevékenyen részt vettek helyben a 'végső megoldásban'.
Belorusszia - Ugyanaz a helyzet, mint a balti államok és Ukrajna esetében.
Szerbia - A katonai vereséget követően a csetnikek a megszállás ideje alatt hathatós segítséget adtak mind a népirtások, mind pedig a deportálások végrehajtásához.
Horvátország - Az usztasák a csetnikekhez hasonlóan tevékenykedtek mindaddig, amíg a megszállás megszűntével egymásnak estek és már egymást irtották.
Na, ennyit a te kis 'magyarozásodról'!

"A nácik nem kérték, hogy lépjünk be a háborúba."

'41-ben nem. '42-ben ellenben már a TELJES magyar haderő kiküldését kérték, amit Horthy megtagadott. '41-ben pedig sokkal összetettebb volt a helyzet. Korábban Szlovákiával és Romániával is háborút vívtunk, a politikai egyensúlyozás része volt a hadbalépés. Te a mai meleg szobádból a fotelből egyáltalán nem tudod megítélni, hogy akkor és ott mit tehetett és mit nem tehetett meg Horthy vagy Bárdossy.

Talán az is beszédes lehet számodra, hogy a már a Szovjetunió területén állomásozó magyar csapatok nem egy esetben ütköztek meg a szintén megszálló románokkal és légiharcokat is vívtak a magyarok a(z elvileg szövetséges) szlovákokkal! A németek végülis ezek elkülönítésével kellett megoldják ezt a problémát. Ha nem egymásra lőttek, akkor garantált volt, hogy a közös használatú reptéren a legénység a földön ütötte egymást. Vagyis sokkal bonyolultabb és összetettebb volt a helyzet annál, ahogy azt te a magad egyszerűségében próbálod elképzelni. Gőzöd sincs róla, ember! Ahogy annak a hungarofób ungvárinak sincs, pedig ő (elvileg) történész!

"Viszont a szovjet külügyminiszter közölte a moszkvai nagykövetünkkel - ennek hazaküldött távirata tanusítja - hogy ők a háború után nem akarják megváltoztatni a bécsi döntést..."

Tudod, veled ellentétben az akkori magyar vezetés teljesen tisztában volt a szovjet külügy hitelességével és megbízhatóságával. Az gyakorlatilag konvergált a nullához. Az is hiteltelenítette szegény Molotov bácsit, hogy két nappal a hadbalépés előtt sz@rrágéppuskáztak a vadászaik egy magyar gyorsvonatot Kárpátalján a határtól nem messze (ami korábban ugye a lengyelekkel közös határunk volt)! Ez az álmoskönyvek szerint sem túl meggyőző hitegetés...
Nos, ezért is butaság, amit idevetettél.

@Zöldi László: Elég 'vadul' kilóg a lóláb... Miért nem meglepő ez immár itt, kishazánkban? Szánalmas... (Szerintem)
Kamp.

Kampfer 2019.11.25. 21:43:15

@István Tamasi: Pofátlan hazudozásod! Egyrészt az általad leírt atrocitások túlynomórészt a német, a román illetve az ukrán önkéntes alakulatokra voltak jellemzőek. A magyar csapatokat '41-ben a megszállt területek pacifikálására vetették be leginkább Ukrajnában, ahol a partizántevékenység okán ők szenvedtek el olyan támadásokat, amelyeket aztán maga a Wehrmacht és/vagy az ukrán partizánellenes alakulatok toroltak meg. Akikről te beszélsz, őket '42-ben már egy frontszakasz elreteszelésére vetették be.
Az, hogy elhallgatod a szovjetek itt (is) elkövetett barbár bűneit, nem más, mint a te arcátlan hazudozásod és a már évek óta folyamatosan nyomott undorító 'magyarozásod'! Egy nagyon ocsmány, megvetendő teremtmény vagy. Szerintem...
Kamp.

Kampfer 2019.11.25. 21:53:25

@mgdé: Ha már így 'idesunnyogtál'... Látod? Gőzöd sincs róla, hogy miről írtam és hogy az a VALÓSÁGBAN mit jelent. Biztos sokkal 'ajrópéerebb' dolog hazudozni és elkenni az igazságot, csak ne tűnjön durvának és emészthetetlennek, igaz?! Nem meglepő. És nem rám nézve kellemetlen.
Kamp.

Zöldi László 2019.11.26. 08:30:15

@Kampfer: Hét nap telt el azóta, hogy föltettem a bejegyzést. Itt az ideje, hogy befejezettnek nyilvánítsam a vitát. Köszönöm a hozzászólásokat.