Médianapló

Médianapló - Botkának hány százezer érve van Gyurcsány ellen?

2018. november 22. 10:21 - Zöldi László

A Heti Világgazdaság mai számának érdekessége a Botka Lászlóval készített interjú. A szegedi polgármester tavaly, október 2-án lemondott az MSZP miniszterelnök-jelöltségéről, és visszavonult a városházára. Azóta inkább csak a helyi sajtóban szólalt meg. Most pedig ismét az országos nyilvánosság elé állt a HVG papír alapú változatában.

Beszélt az ellene irányuló karaktergyilkosságról, amelyet a Fidesz szervezett. „Őfelsége ellenzékét”, az Orbán Viktor rendszerével kiegyező pártokat is szóba hozta. Saját pártját, az MSZP-t sem kímélte, ám legélesebb nyilát a Demokratikus Koalíciónak szánta. Szerinte ugyanis „Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy neki 500-600 ezer szavazata van, alig kapott 300 ezret.” Gyurcsány közéleti megnyilvánulásait 1988 novembere óta figyelem, össze is gyűlt tőle vagy 2500 idézet. Nyilván nem teljes a 350 oldalnyi válogatás, az említett számokkal azonban nem találkoztam.

A DK elnöke beszélt viszont arról, hogy mögötte áll „pár százezer ember”. Arról is, hogy a DK-nak van „3-400 ezer szimpatizánsa”. A 600 ezret ki sem ejtette a száján, az 500 ezer pedig sajátos karriert futott be a hazai nyilvánosságban. Mintha összebeszéltek volna a Demokratikus Koalíció politikusai, mert a legutóbbi országgyűlési választás kampányában egyöntetűen a félmilliós számmal házaltak. Ehhez képest kétségkívül csalódás az április 8-án elért 300 ezer szavazat. Gyurcsány kilógott közülük, az ő tragikai vétsége más. Még nagyobbat mondott.

A Hír TV egyik műsorában kifejtette: „Amit gondolok erről a világról, az 700 ezer embernek fontos.” (2018. március 17.) Nem tudok arról, hogy ezért a blöffért felelősségre vonták volna a pártjában. Vagy megtették, de volt annyi eszük, hogy eltitkolják a nyilvánosság elől, vagy a javára írták. Nem lepődnék meg, ha az derülne ki, hogy emelte a tétet. Az MSZP-vel folytatott együttműködési tárgyaláson ugyanis legalább 700 ezer szimpatizánsra volt szüksége, máskülönben a másik fél nehezebben mondott volna le csaknem a fél országról. (A két ellenzéki párt, immár Botka László miniszterelnök-jelölt nélkül, 60-40 arányban osztotta meg a választókörzeteket.)

Ha Botka a 700 ezer képzeletbeli támogatóval állította volna szembe a Demokratikus Koalíció 308068 szavazóját, még inkább kidomboríthatta volna Gyurcsány Ferenc „kreatív” megnyilvánulását. Rejtély, hogy miközben az interjú tanúsága szerint leginkább a DK elnökét utálja a magyar politikusok közül, miért nem élt a legerősebb érvvel.    

34 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr5514386610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azigaziraptor 2018.11.22. 11:12:03

A szép reményű, nagy ígéretnek tartott Botka csúnyán leszerepelt a szimpatizánsok körében!
Lesz még (sajnos) lejjebb is!
Kár érte!

Bryan élete 2018.11.22. 11:29:15

kisfiúk a homokozóban, ez a méricskélés annyira dedós. Jó lenne, ha szigorú nézésen és Szeged rutinszerű elvezetésén kívül 20 év politikai részvétel után Botka valami országosat is tudna villantani.
Ja, hogy megvolt rá a lehetősége és belebukott, mert a gyurcsányozáson kívül más ötlet nem jutott eszébe?
A DK éppen a szociknak adta át a 60 %-át, amivel az nem tudott élni, Lacika.

Zöldi László 2018.11.22. 11:48:20

@Bryan élete: Kedves ismeretlen ismerős! Ha jól értem, csak ahhoz van mersze, hogy álnéven fölényeskedjen. Kínos lehet.

Drizari 2018.11.22. 15:40:19

Erről eszembe jutott a gyári zuhanyzó. A melósok méregették egymás hímtagjának a hosszát. A leghosszabb p*csű kivívta magának a tiszteletet. Ez a "ki mögött áll több szimpatizáns" is hasonló színvonalú.

GyMasa 2018.11.22. 16:27:23

@Bryan élete:
"...gyurcsányozáson kívül más ötlet nem jutott eszébe?"
Dehogynem!
Le akarta bontani a keritest, es ismet elojott a "fizessenek a gazdagok" kampanyigerettel.

Lívia Fenyves 2018.11.22. 17:15:44

Ha jól emlékszem és jól emlékszem, volt olyan közvélemény kutató cég, amely 1o %-ra mérte a DK-t és volr 3- 5- 7%-s mérés is. Egy nem minden lyukban lévő párt, mint a fidesz, honnan máshonnan tudná, hogy éppen mennyien kedvelik. A 7oo ezres bele illik a 1o / -s mérésbe. Ennyi, kis rosszindulatú szerző!

Duplaxiii 2018.11.22. 18:07:00

A klasszikus cicaharc, ami csak sokadszorra igazolja, az ellenzéknek nem az ország a fontos, hanem kizárólag a kasszától való távolság csökkentése.
Önmagában is probléma, hogy Botka miért ilyen nyiltan teszi ezt, hiszen mindenki tudja az mszp és a gyijkcsány szakításának okait. Azaz ez a sokadik fröcsögés kizárólag az "áruló" támadása, pedig a dk szavazóit elkőbb kapja meg a jobbik vagy a fidesz, mint a dk.
De azt sem olvason soha egyetlen posztban sem, hogy vajob mi is Botka lényege? 18 évesen egy érettségivel képviselő, majd a büdös életben egy percet sem dolgozott a politikán kívül! Mint Orbán...
Egy full mszmp-s családból szalajtották, szerencséje vilt, mert a gengszterváltással megúszta a KISZ-es időszakot, hogy befutott pártpolitkus legyen. Egyből az lehetett, gyakorlatilag "uttörőből" lépett az ingyenáélés talajára. (Kunhalmi detto...)
Nekem soha nem lesz hiteles senki, aki nem bizonyított - a civil térben.
Nem az kell, hogy zseni legyen, de lássam, megmérette magát a valódi életben is.
Azok, akik ezt nem tették meg, azok nem alkalmasak egy ország irányítására, hiszen semmi kapcsolatuk sincs az emberekkel, a társadalommal.
Pártgyűléseken csak a hívők szeretik őket, a nem hívők szava meg ugye már nem ér el az ő "magasságukba".
De ez igaz orvbánra és sok balos fiatal propaganda-politikusra is.
Gyujcsány nem jó ember, de legalább tudjuk, pártvagyonból képes volt üzleti sikereket elérni. Ahogy a libapásztorunk is.
Szóval itt egy rossz politikusra köp egy még rosszabb, aki eddig csak ingyenélő politikus volt. (a polgármesterség is politikusi munka, ha pártszínekben csinálja)

Duplaxiii 2018.11.22. 18:08:17

@Duplaxiii:
"pedig a dk szavazóit elkőbb kapja meg a jobbik vagy a fidesz, mint a dk."
helyett
"pedig a dk szavazóit előbb kapja meg a jobbik vagy a fidesz, mint az mszp."
...Freud...

morph on deer 2018.11.22. 18:22:47

„Amit gondolok erről a világról, az 700 ezer embernek fontos.” (2018. március 17.)

Hmmm.... Ez szerintem magyarul NEM azt jelenti, hogy a DK-nak, vagy személy szerint Gyurcsánynak 700 ezer támogatója lenne, hanem hogy szerinte ennyien osztják az értékrendjét, világnézetét.
Ez vonatkozhat ugyanúgy a DK és az MSZP tagjaira, szavazóinak egy részére, de legalább ennyire az európai gombvarrószakkörök taglétszámára is, - a lényeg a közös szemléleten van.

Tehát indokoltnak látszik, hogy Botka nem hivatkozott pont erre, bár tapasztalatom szerint nem túlságosan zavarja a valóságtól történő eltávolodás, különösen ha Gyurcsányról van szó.

Az pedig valóban szegénységi bizonyítvány Botka részéről, hogy a legnagyobb ellenzéki párt önjelölt miniszterelnökjelöltjeként előszőr egy vele azonos oldalon levő párt elnökére támad, aztán másodszor és harmadszor is, eközben a regnáló miniszterelnökkel szemben - a név orbán - még csak egy halvány kritikai megjegyzést sem sikerült megfogalmaznia!

Ez a fajta bárdolatlan megközelítés - egyesek szerint az “erő” felmutatása - természetesen nem vált be, de Botka ezt a mai napig nem fogja fel, őt “megfúrták”!

A gyászos valóság viszont az, hogy az alapjaiban már körvonalazott összefogást épp Botkának sikerült szétrúgnia, és az erőszakos, komisszár attitüdje sikeresen elriasztott mindenkit a vele való bármilyen együttműködéstől!

Aztán az ötvenes évek proletár szlogenjei meg már csak megerősítették azt a kényelmetlen érzést, hogy Botka leginkább Thürmer úrral lenne hivatott együttműködni, ha valakivel is, egyáltalán!

Őszintén remélem, hogy ha valóban visszatérést fontolgat Botka úr, akkor megpróbál túllépni a saját sértettségén, és inkább politikailag mérvadó lépésekkel fog próbálkozni, mert Gyurcsány vállán már megint nem fog tudni magasabbra kapaszkodni, már csak azért sem, mert nem elég jó az ilyesmihez.

Egyébként is enyhén szólva röhelyes volt, hogy az összes demokratikusnak mondott ellenzéki párt Gyurcsányhoz képest próbálta meghatározni önmagát, sőt, akadt mely egyenesen létindokként hivatkozott a Gyurcsány-ellenességére..!

Egy országban, ahol egy gátlástalan rablóbanda eltakarítása lett volna a feladat! Komolyan mondom, siralmas, hogy mennyire röhelyesek, komolyan...

exterminador 2018.11.22. 18:28:36

Gyurcsányt nagyon sürgősen el kellene felejteni, mert csak arra alkalmas a személye, hogy a Fidesz-szavazók összezárjanak. Egyszerűen nem szabad vele foglalkozni, keresztül kell nézni rajta, neki is megvan a kis szektája, ellehet velük, ha akar.

Minden ballib bérretteg 2018.11.22. 18:34:48

Teljesen lényegtelen.
Két bukott politikus méricskéli kinek nagyobb, miközben már alig mozognak, és a tetszhalott állapot mindjárt beáll.
Bár Gyurcsány szavazónak nagy előnye, hogy igen aktívak, és vérig sértve küldik melegebb égtájakra, aki bántani meri a gazdit, ahogyan azt itt is láthatjuk.

Én csak azt kívánom, hogy isten tartsa meg jó szokásuk, mert Gyurcsány indulása önmagában garancia arra, hogy ne győzhessenek a ballibek.

Minden ballib bérretteg 2018.11.22. 18:36:22

@exterminador:

Ez egyébként igaz. Csakhát aki ezt utoljára kimondta, ebbe bukott bele, és jelesül épp Botkának hívják.
Azaz Gyurcsány megkerülhetlen tényező.

És ezért hálát adunk a magasságosnak újfent. :DD

CM2131 2018.11.22. 18:47:32

A legszomorúbb, hogy Botkát valószínűleg újraválasztják Szegeden, pedig a legjobb úton halad, hogy egy jelentéktelen falut csináljon a városból.

nemecsekerno_007 2018.11.22. 19:18:13

@CM2131: Jaja, sajnos ez van. Elszomorító... :(((((

rallus 2018.11.22. 19:23:34

Botka és Gyurcsány ismerik egymást, így egyikben sem támadhat az a tévképzet, hogy a másik rendes ember...

morph on deer 2018.11.22. 19:26:33

@Minden ballib bérretteg:
“aki ezt utoljára kimondta”

Ez az, hogy nem azt mondta ki.
Ráadásul amikor egyet nem értés okán valamit is ki kellett volna mondania, akkor csenben bólogatott mindenre, pár méternyire a falurossza Gyurcsánytól, azaz nem igazán hiteles az utólagos megvilágosodása.

De leginkább nem az lett volna a dolga akkor, mint az ellenzék miniszterelnökjelöltjének, az volt a fő gond.
Az úgy egyébként sem megy, hogy “fogjunk össze: én majd megmondom a tutit, és mindenki azt csinálja, smit mondok..” Ezt még a saját pártja sem vette jó néven, a saját - MSZP - támogatói még kevésbé, egyre csökkent a támogatottságuk.
Na ebbe bukott bele Botka.

csentecsa 2018.11.22. 20:06:49

Botka volt az utolsó esély egy valódi szocdem néppárt létrehozására.A maszopon belüli gyurcsányisták nyírták ki,színnhedd zsóttival az élen..

katamara 2018.11.22. 20:07:08

@rallus: Miért orbán és vazallusai szerinted rendes "emberek " ? Ha így van akkor elgurult a gyógyszered. Botkának nem Gyurcsány, hanem orbán támadásával kellett volna foglalkoznia. Lehet hogy Ő is a pincsije ?

csentecsa 2018.11.22. 20:08:52

@morph on deer: Egy eleve vesztes meccsbe szállt be.A válastásokat követően kellett volna színre lépnie..

morph on deer 2018.11.22. 20:21:56

@csentecsa:
Ez is igaz, de kifejezetten rossz módszereket is forszírozott.
Próbált “erős” lenni, amikor inkább okos vezetőre lett volna szükség.
Elijeszteni mindig könnyebb esetleges társakat, mint megtartani őket, a parancsolgatás meg nem vonzó.

Igen, ha a romoktól kezdte volna újjáépíteni a pártját, akkor lenne miért tisztelni.

nick papagiorgo 2018.11.22. 20:29:44

@Lívia Fenyves: a DK-t 10%-ra mérő közvéleménykutató vélhetőleg a baloldal házi közvéleménykutatója, a Republicon volt. Azok - bizonyos időpontokban - még 2/3-os ellenzéki győzelmet is vizionáltak.

Vélhetőleg ők sem hülyék, nem mértek rosszul, csupán a nekik szimpatikus szavazóbázist akarták ezzel tüzelni (van esély, stb). Más kérdés, hogy ezt még maga Gyurcsány sem hitte el, ő is ilyen 8%-okat saccolt saját magának (aztán 5-öt kapott).

Még némi matek: a 700 ezer (mint szám) is csak akkor lehetett volna 10%, ha legalább 7 millió ember elmegy szavazni (ez olyan 85%-os szavazási arányt jelentett volna). Ez elég irreális arány (5.8millióan (70%) mentek el és ez is 8%-al több, mint az előző választásé).

Ennyit a "kis szerző" rosszindulatáról :)

rallus 2018.11.22. 20:35:54

@katamara: Botkát anyuka bejuttatta a politikába és jó érzékkel Szegedet ajándékozták meg vele, hiszen ott máig hat a Komócsin klán szelleme. Úgy is mondhatjuk, hogy ő Szeged Demszkyje, hiszen mindkettőt csak egy mesterségesen kontraszelektált közösség választhatta annyiszor újra. Egyiküket sem vették volna fel ezekkel a képességekkel egy közepes TSZ-be mázsaházasnak.., de oda jók voltak, ami mindkét városon mély nyomokat hagyott.

nick papagiorgo 2018.11.22. 20:36:59

@morph on deer: lehet "erős fiút" játszani, ez olyan pártokban sikeres is lehet, mint pl. a Fidesz (Orbán az erős fiú ugyebár) ill Jobbik (ott meg Vona ...volt).

De az MSZP-ben, ami tulajdonképp egy "mocsár", egy százfejű szörny, különféle platformokkal, ahol a párttagság leginkább azzal van elfoglalva, hogy egymást fúrja - na ott nem lehet. Ezt az erősfiú-dolgot utoljára Gyurcsány próbálta meg (még MSZP-sként), ki is rúgták érte (jellemző, hogy ő volt az egyetlen miniszterelnök a rendszerváltás óta, akit a saját pártja buktatott meg). Jellemző az is, hogy a párt élére azóta is folyamatosan nímandokat választanak, hogy nehogy még egyszer megismétlődjön a Gyurcsány-effektus.

Ezt egy olyan régi motorosnak mint Botka, legalábbis illett volna tudnia. Most vagy nem tudta (és azért hülye) vagy tudta, csak lesz*rta (akkor meg azért). A végeredmény ugyanaz.

nick papagiorgo 2018.11.22. 20:54:06

Itt idézném még amúgy Puzsért, aki megállapította (szerintem jogosan), hogy az MSZP folyamatosan úgy tesz, mintha neki Istentől (vagy mittudoménkitől) való joga lenne "az ellenzék vezetőjének" szerepére. Mindig csak ők, majd ők vezetnek, a többiek meg szépen tagozódjanak be alájuk.

Ezt vallotta Botka is. Mondjuk Gyurcsány is ugyanezt vallja. Holott - ha jobban megnézzük - mindkettő úgy tolta be a biciklit a célba, pár szavazattal kevesebb, és mindkettő kiesik (a DK 5,37%-ot kapott, az MSZP 11,9-et párban). Azért én nem lennék erre annyira büszke, főleg nem hirdetném, hogy én vagyok az ellenzék vezető ereje (a Jobbik többet kapott mint ezek ketten együtt). Az ám a nagy büdös helyzet, hogy ha megnézzük, ellenzék sincs, nem hogy vezető ereje lenne neki.....

Zöldi László 2018.11.22. 21:18:50

@nick papagiorgo: A tényszerűség kedvéért: "Egy üveg kólában merek fogadni, hogy 2018-ban két számjegyű eredményt érünk majd el." Gyurcsány Ferenc (Zoom.hu, 2017.07.21.) Üdv.

nemecsekerno_007 2018.11.22. 21:27:47

Poszt-kádári langyos takony, nagyjából így lehet jellemezni Botka eddigi 16 évét. Lassú hanyatlás, hajléktalanok által lefosott díszburkolattal szegélyezve, ingyen virággal a nyuggereknek. Ja és persze "szabad, ejrópai város" mázzal leöntve...

n3spr3ss0 2018.11.23. 06:14:11

Kár számokkal dobálózni, mivel az áprilisi választás csalás volt.

GyMasa 2018.11.23. 10:44:02

@nemecsekerno_007:
Perszehogy!
Sokkal egyszerubb csalast kiabalni, es szenvedni az aldozat-szerepben, mint mondjuk TENNI barmit is.

nick papagiorgo 2018.11.23. 18:54:06

@GyMasa: tisztelet a kivételnek, az ellenzéki pártok azóta se tesznek mást, csak sajnáltatják magukat.
Kár, hogy ez senkit se érdekel, legkevésbé a választókat :)

nick papagiorgo 2018.11.23. 19:08:24

@Zöldi László: hát igen. GYF egy olyan politikai pókerjátékos, akinek egy pár van a kezében, és folyamatosan úgy tesz, mintha az royal flush lenne. Nem tudom, hogyan és miért képes ezt bárki elhinni (a saját szavazóin kívül persze) . A számok (meg a tények) sose voltak barátai. Ha bárki venné a fáradtságot, egy pillanat alatt leránthatná róla a leplet - de pl. a Fidesznek ez nem érdeke, mivel GYF egész léte voltaképp a Fideszt erősíti. Az MSZP meg valamiért vagy nem képes rá, vagy nem akarja megtenni.