Médianapló

Médianapló - Kunhalmi miért omlott össze élő adásban?

2017. november 28. 11:00 - Zöldi László

Május közepén az MSZP bojkottot hirdetett. Sajtófőnöke, Nyakó István bejelentette, hogy a szocialista politikusok nem állnak szóba a kormánypárti M1, tv2, Echo TV, Magyar Hírlap, Magyar Idők, Lokál, Ripost, Origo.hu, PestiSrácok.hu és 888.hu munkatársaival. Később Molnár Gyula pártelnök ellenségesnek nyilvánította a Simicskához köthető médiumokat is. Azóta a bojkottot kezdeményező miniszterelnök-jelölt, Botka László visszalépett, és a sajtófőnök sincs már a helyén.

A többi szocialista politikus mintha már nem tartana távolságot a nemszeretem szerkesztőségektől. Talán ezért fogadta el Kunhalmi Ágnes a Simicska-féle Hír TV meghívását. Az már médiatörténeti lábjegyzet, hogy tegnap este Kálmán Olga műsorában a szemünk láttára omlott össze. Nem a fülünk hallatára, nem mondta ki ugyanis azt, ami nyomta a lelkét. Kiszivárgott, hogy az MSZP és a DK megegyezett a 106 választókörzetről, de a tizenötödikről, Pestlőrincről és Pestszentimréről „még vita van” (atv.hu, 2017.11.27.). Igen, Kunhalmi körzetéről.

2014-ben az őrizetbe vett pártelnök-helyettes, Simon Gábor helyett ugrott be, végigcsinálta a kampányt, és 56 szavazattal szorult a kormánypárti jelölt mögé. S bár az országos listáról bejutott a parlamentbe, ha most elveszik tőle az egyéni indulás lehetőségét, akkor kérdéses, vajon olyan helyet kap-e a csökkenő bázisú MSZP országos listáján, amely képviselői igazolvánnyal és javadalmakkal jár együtt. Eme aggodalom ült ki az arcára, és akadt egy pillanat a fel-felszikrázó beszélgetésben, amikor csaknem eltörött a mécses. Talán el is törött, a tapintatos operatőr azonban elkapta a kamerát a szemlátomást feszült, ideges, kiborult, zaklatott hölgyről, akiben épp egy világ dőlt össze.

Átéreztem a helyzetét, amely tipikusnak mondható. Nemrég múlt 35 éves, 21 éves kora óta politikai alkalmazott. 24 évesen lett hivatásos politikus, és az egyetem után soha nem volt politikán kívüli állásban. Most pedig veszélybe került az egzisztenciája. Az már nem tipikus, hogy nála még a szokásosnál is nagyobb a tét. Azért nem kapott diplomát, mert hiányzott hozzá az idegen nyelvi középfokúja. Többszöri halasztás és sikertelen kísérlet után végül is levizsgázott angolból. De ha jövő tavasszal esetleg kisodródik a politikából, vigasztalja az a tudat, hogy félévnyi képviselői fizetést (végkielégítést) kap, és ebből lesz ideje felkészülni a diploma megszerzésére. Utána várja a kisbetűs élet.

40 komment
süti beállítások módosítása