Médianapló

Médianapló - Orbán: "Vittem a zászlót" (Lefülelt mondatok, 24.06.03.-09.)

2024. június 09. 15:08 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Gyurcsány Ferenc fideszezett, Karácsony Gergely küszködött, Lendvai Ildikó felezett, Donáth Anna magyarpéterezett, Magyar Péter tagosított, Tölgyessy Péter pedig hiányolt.

 

A Fidesz tábora megfogyatkozott ugyan, de minden kutatás szerint a leginkább támogatott párt. (Czene Gábor újságíró, Népszava, június 3.)

A mostani választás fő tétje, hogy az MSZMP-ből sarjadt magyar baloldal véglegesen elgyengülhet-e. (Magyari Péter újságíró, Válaszonline.hu, június 3.)

Felére fogytunk. (Lendvai Ildikó szocialista politikus, Facebook.com, június 4.)

A DK mindenkivel együttműködik, aki elutasítja a Fideszt. (Gyurcsány Ferenc DK-politikus, volt miniszterelnök, ATV, június 4.)

A fontos nem ő, hanem az a milliónyi ember, aki reményt kapott a rezsim leváltására. (Tamás Róbert publicista Magyar Péterről, KolozsváriSzalonna.blog, június 4.)

Trianon utolsó közös emléke a nemzetnek. (PiIhál György újságíró, Magyar Nemzet Online, június 4.)

Van a régi Fidesz, az új Fidesz: a Magyar Péter-féle párt, és a kék Fidesz: a DK. (Gégény István újságíró, ATV, június 5.)

A fél magyar értelmiség most magyarpéterezi el a maradék becsületét. (Hont András publicista, Facebook.com, június 5.)

Magyarország legjobb klubcsapata a Ferencváros, a világé pedig a Győr. (Moncz Attila újságíró a női kézilabdáról, Nemzeti Sport Online, június 5.)

Az ellenzék szokása szerint önmagával is ellenzékben van. (Tamás Ervin publicista, Facebook.com, június 6.)

Az ellenzék valószínűleg nem teljesen ingyen meghülyült részeivel is meg kell küzdenem. (Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, Magyar Narancs, június 6.)

A Magyar Péter-jelenség minden ellenzéki pártot visszavetett. (Donáth Anna Momentum-politikus, Népszava, június 6.)

Tizenkilencen vagyunk párttagok. (Magyar Péter tiszapárti politikus, ATV, június 7.)

A Városháza nem lesz se a DK, se a Fidesz zsákmánya. (Vitézy Dávid budapesti főpolgármester-jelölt, Telex.hu, június 7.)

Például Karácsonnyal ellentétben ért is ehhez-ahhoz. (Bayer Zsolt publicista Vitézy Dávidról, Magyar Nemzet Online, június 7.)

A rendszert úgy tervezték, hogy számos társadalmi csoport érdekelt legyen a fennmaradásában. (Pottyondy Edina publicista, YouTube.com, június 7.)

Orbán saját szövetségi rendszerünkkel riogatja a közönségét. (Pápay György publicista a NATO-ról, Magyar Hang, június 7.)

Magyarországon eddig az összes párt megbízhatóan csupán ellenzékben demokrata. (Tölgyessy Péter alkotmányjogász, hvg.hu, június 8.)

Most már az ellenzéknek is van ellenzéke. (Németh Péter újságíró, Népszava, június 8.)

A Tisza elseperte az ellenzék jó részét. (Ágoston Hugó marosvásárhelyi újságíró, ÚjHét.com, június 9.)

Szaladtam elől, vittem a zászlót. (Orbán Viktor miniszterelnök a választási kampányról, MagyarHang.hu, június 9.)

 

komment
süti beállítások módosítása