Médianapló

Médianapló - Nagy Bandó: "Nincs más hátra, mint előre" (Lefülelt mondatok, 23.03.20.-26.)

2023. március 26. 18:45 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Demeter Szilárd, Iványi Gábor és Lengyel László orbánozott, Gulyás Gergely rosszalt, Varga Judit civilezett, Nagy Feró pedig állóvizet kavart.

 

Itthon ezt mondja, ott pedig azt szavazza meg. (Zamecsnik Péter ügyvéd Orbán Viktorról, ATV, március 20.)

A gyűlölet állami projekt lett. (Kardos András filozófus, Klubrádió, március 20.)

Az ellenzék annyira magával van elfoglalva, hogy képtelen felmérni: az erős sajtó az ő érdeke is. (Szabó Brigitta búcsúzó újságíró, Újnépszabadság.com, március 20.)

Az országos ellenzék ramaty állapotban van. (Csőzik László érdi polgármester, Népszava, március 20.)

Az ellenzéki pártok nincsenek rossz állapotban. Ami nem azt jelenti, hogy jó állapotban vannak. (Böcskei Balázs politológus, ATV, március 21.)

A testbeszéd, ellentétben a politikusokkal, ritkábban hazudik. (Papp Sándor Zsigmond közíró, Népszava, március 21.)

Virágzik a civil társadalom Magyarországon. (Varga Judit igazságügyi miniszter, Facebook.com, március 21.)

A szokásosnál is rosszabbul állunk. (Fekő Ádám újságíró Magyarország uniós helyzetéről, ATV, március 22.)

Nem szerette eléggé a hazáját és népét, hogy naggyá tegye. (Iványi Gábor lelkész Orbán Viktorról, Klubrádió, március 22.)

Van az a miniszterelnöki mondás: fiatalok a csatába, öregek a tanácsba. (Demeter Szilárd a Petőfi Kulturális Ügynökség vezérigazgatója a Petőfi Zenei Tanácsról, hvg.hu, március 22.)

Most történik valami, ami kimozdítja ezt az állóvizet. (Nagy Feró Kossuth-díjas rockzenész, a Petőfi Zenei Tanács tagja, Index.hu, március 22.)

PeZeTa. (Deák-Bárdos Ági énekesnő a Petőfi Zenei Tanácsról, Facebook.com, március 23.)

A filmiparban bármilyen fizikai munkát vállalok - statisztálást is -, színházaknál úgyszintén, továbbá gépkocsivezetést, építőiparban rakodást, betonozást. (Jeles András Kossuth-díjas filmrendező, Facebook.com, március 23.)

Erősödik majd a művészet földalatti jellege. (Barda Beáta, a Trafó Kortárs Művészet Háza igazgatója, Magyar Narancs, március 23.)

Aki jó politikus akar lenni és jó ember, az akkor jár jól, ha mond valami rosszat Magyarországról. (Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, Infostart, március 23.)

Nincs más hátra, mint előre. (Nagy Bandó András humorista, Magyar Hang, március 24.)

A magyar gazdaság kilyukadt. (Petschnig Mária Zita közgazdász, ATV, március 24.)

A tényeknek vétójoguk van. (Ungváry Krisztián történész, Népszava, március 24.)

A mai miniszterelnök önmagán kívül nem hisz senkiben és semmiben. (Lengyel László publicista Orbán Viktorról, Népszava, március 25.)

Ő a harapófogót tartotta, Németh Miklós meg a hátát. (Pilhál György újságíró Horn Gyuláról és a Vasfüggöny átvágásáról, Magyar Nemzet Online, március 26.)

A magyar értelmiség Tamás Gáspár Miklóst búcsúztatva leltárt készít az elmúlt harminc évről. (Végel László újvidéki író, Mozgó Világ, 2023/3.)

komment
süti beállítások módosítása