Médianapló

Médianapló - Dobrev a férje terhétől nem tud megszabadulni

2022. szeptember 25. 19:00 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Dobrev Klára árnyékolt, Vona Gábor gyurcsányozott, Kunhalmi Ágnes dékázott, Márki-Zay Péter százalékolt, Demszky Gábor engedetlenkedett, Szijjártó Péter pedig fájt. Lefülelt mondatok.

 

Tegnap nem szerettem a DK-t, de ha azt látom, hogy csak ők dolgoznak, akkor melléjük állok. (Bruck Gábor szociológus, Facebook.com, szeptember 18.)

Az önkormányzati politika nem az ellenzéki pártok kifizetőhelye. (Várnai László zuglói civil aktivista, Klubrádió, szeptember 19.)

A Doktorminiszterelnök úr katonája vagyok. (Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója Orbán Viktorról, Mandiner.hu, szeptember 19.)

Az egyszínű árnyékkormány nem jelent kihívást a hatalomnak. (Németh Péter újságíró, Népszava, szeptember 20.)

A politikai erőt a szavazók adják. (Dobrev Klára DK-politikus, árnyék-miniszterelnök, ATV, szeptember 20.)

Nehezen hihető, hogy egy Dobrev-kormány esetén Ferenc háztartásbeli first gentlemanként vasalná a fellépőblúzokat. (Vona Gábor volt Jobbik-politikus, Index.hu, szeptember 21.)

Tizenkét éve nem képes elmozdulni a népszerűtlenségi lista aljáról. (Ónody-Molnár Dóra újságíró Gyurcsány Ferencről, ATV, szeptember 21.)

A mai magyar viszonyok között a baloldalnak soha nem lesz 51 százaléka. (Márki-Zay Péter volt ellenzéki miniszterelnök-jelölt, HírKlikk.hu, szeptember 21.)

A magasságot nem lehet tanítani. (Rátgéber László kosárlabda-edző, Bama.hu, szeptember 21.)

Mintha a harmincas évek frigyre lépett volna a hatvanas évekkel. (Cserhalmi György színész, Magyar Narancs, szeptember 22.)

Ha az ellenzék nem tud szellemileg megújulni, sosem fog választást nyerni. (Donáth Anna Momentum-politikus, Index.hu, szeptember 22.)

Nem látom annak nyomát, hogy a különféle pártok levonták volna a következtetéseket a választási kudarcból. (Őrsi Gergely, II. kerületi polgármester, szocialista politikus, Magyar Hang, szeptember 23.)

A Megafonnal letarolták a Facebook-oldalakat. (Hajnal Miklós Momentum-politikus a kormányzati kommunikációról, ATV, szeptember 23.)

A Fidesz frakcióvezetője az energiatakarékosság érdekében lemondott egyik akváriumáról. (Lendvai Ildikó szocialista politikus Kocsis Mátéról, Facebook.com, szeptember 23.)

Sem ellenállóként, sem opportunistaként nem akarok ennek a rendszernek a része lenni. (Hajdu Szabolcs filmrendező, Józsefváros.hu, szeptember 23.)

Azért volt egy-két szép színésznő is a kamerám előtt Garason és Kernen kívül is. (Sándor Pál filmrendező, Mandiner.hu, szeptember 24.)

A civil engedetlenség, az a jövő. (Demszky Gábor volt SZDSZ-politikus, volt budapesti főpolgármester, Klubrádió, szeptember 24.)

Lehet Dobrev a legjobb kormányfő-jelölt, a férje terhétől nem tud megszabadulni. (Fábri Ferenc sajtólevelező, Népszava, szeptember 24.)

Az látszik, hogy a DK-nak személyek kellenek, de a pártok nem. (Kunhalmi Ágnes szocialista politikus, Index.hu, szeptember 25.)

Az uniós szankciók jobban fájnak Európának, mint Oroszországnak. (Szijjártó Péter külügyminiszter, Magyar Rádió, szeptember 25.)

Senki sem volt örökké belga, és senki sem volt örökké független. (Zalán Tibor költő, Helyőrség.ma, szeptember 25.)

 

komment
süti beállítások módosítása