Médianapló

Médianapló - "Jatt és yacht"

2022. június 12. 19:05 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán Viktor vágtatott, Gyurcsány Ferenc dicsekedett, Jakab Péter lemondott, Ungár Péter fanyalgott, Lendvai Ildikó berzenkedett, Botka László pedig kétharmadozott. Lefülelt mondatok.

A magyarok Trianonnak is köszönhetően ma jobban élnek Romániában, Szlovákiában és a többi környező országban, mint mi itthon, Magyarországon. (Niedermüller Péter DK-politikus, Facebook.com, június 4.)

A kormányhoz hű média nem különösebben vonzó olyan emberek számára, akiknek van elképzelésük a világról. (Fekő Ádám újságíró, Azonnali.hu, június 5.)

Trianon meglehetősen súlyos csapás volt ránk nézve. (Murányi András újságíró, ATV, június 6.)

Lassan négycsillagos tábornokok vannak az ellenzék élén. Benne voltak mind a négy kétharmadban. (Botka László szegedi polgármester, volt MSZP-politikus, Partizán, június 6.)

Az önkormányzatok ellenséges terepnek számítanak. (Novák Zoltán politológus a kormányzásról, ATV, június 7.)

A Demokratikus Koalíció tíz év alatt a legerősebb ellenzéki párt lett. (Gyurcsány Ferenc DK-politikus, volt miniszterelnök, Facebook.com, június 8.)

Olyan elnökre van szükség, akivel az elnökség együtt tud dolgozni. Velem nem tud, ezért a mai nappal lemondok. (Jakab Péter Jobbik-politikus, Facebook.com, június 8.)

Egy idő után már nem lehetett tudni, hogy a Jobbik fiú vagy lány. (Novák Előd volt Jobbik-, jelenleg Mi Hazánk-politikus, Hír TV, június 9.)

Hadházy Ákos az ellenzék ellenzéke. (Török Gábor politológus, InfoRádió, június 9.)

Mindig valaki más a hibás. (Póta György háziorvos a kormányzati kommunikációról, ATV, június 9.)

Vigyázzunk a szavainkra, mert mire felébredünk, már semmi se marad, csak a szótár nélkül is érthető hangulatjelek. (Tóth Krisztina költő, Litera.hu, június 9.) 

Lábon lövi magát Európa. (Nagy Katalin műsorvezető, Magyar Rádió, június 10.)

Háború idején vágtatnak az árak. (Orbán Viktor miniszterelnök, Miniszterelnök.hu, június 10.)

Nehéz a politikát parodizálni ott, ahol a politika önmaga paródiája. (Lányi András publicista, Magyar Hang, június 10.)

Intellektuálisan volt rosszabb az ellenzéki ajánlat, mint a kormánypárti. (Ungár Pélter LMP-politikus a választásról, Népszava, június 10.)

Az ellenzék falun veszítette el a választást. (Fabriczki András üzletember, az MSZP volt kincstárnoka, Klubrádió, június 10.)

Veszíteni lehet, de rossz ízléssel, ellenszenvesen viselkedni a politikában is tilos. (Lendvai Ildikó az ellenzéki vezetők választás utáni magatartásáról, Blikk.hu, június 11.)

Nem jó nekik a független sajtó, csak amelyik azt írja, amit ők szeretnének. (Katus Eszter komlói újságíró az ellenzéki politikusokról, Népszava, június 11.)

Elektromos autót kell venni, aztán nem használni. (Felméri Péter humorista az üzemanyag-árakról, Magyar Rádió, június 11.)

A szokásos pénteki rádiós „interjú” is olyan volt, mintha véletlenszerűen kihúzott volna két kártyát a bevált kommunikációs panelek paklijából. (Hanula Zsolt újságíró Orbán Viktorról, Telex.hu, június 12.)

Jatt és yacht. (Tamás Ervin publicista az Orbán-rendszerről, Facebook.com, június 12.)

Moldovája mindenkinek volt otthon. (Láng Zsuzsa újságíró, Jelen.media.hu, június 12.)

 

komment
süti beállítások módosítása