Médianapló

Médianapló - Tíz mondat a lemondásról

2022. június 08. 20:43 - Zöldi László

Én a saját felelősségem elismerem, és tisztelettel bejelentem: lemondok az MDF elnöki posztjáról. (Dávid Ibolya MDF-politikus, ATV, 2010. április 11.)

Ebben a helyzetben, amikor személyes ügyem a szeretett nemzetemet inkább megosztja, mint egységesíti, kötelességemnek érzem, hogy szolgálatomat befejezzem, elnöki mandátumról lemondjak. (Schmitt Pál köztársasági elnök, Duna TV, 2012. április 2.)

Lemondok, mert a polgármesterbe vetett bizalmam megrendült. (Szabó Gábor, a Józsefvárosi Városüzemeltetési Szolgálat intézményvezetője, Népszava, 2012. április 16.)

Ezekért a kudarcokért vállalom a teljes felelősséget. Ezért lemondok a pártelnöki funkciómról. (Mesterházy Attila szocialista politikus az országgyűlési és az Európa-parlamenti választásról, atv.hu, 2014. május 29.)

Az Együtt elnöksége úgy, ahogy van, lemond. (Juhász Péter, az Együtt elnöke, ATV, 2018. április 8.)

Lemondok minden tisztségemről, amit az LMP-ben viselek. (Szél Bernadett, az LMP társelnöke, MagyarHang.org, 2018. augusztus 21.)

Kívánom, hogy a jövőben olyan ember vegye át a székemet, aki érdemes szeretett városunk vezetésére. (Borkai Zsolt győri polgármester, Kisalföld, 2019. november 6.)

A küldöttek úgy döntöttek, hogy rám máshol van szükség. (Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, YouTube.com, 2021. október 12.)

Gyermeket várok, ezért nem indulok újra a Momentum elnöki tisztségéért. (Donáth Anna Momentum-politikus, Facebook.com, 2022. május 9.)

Olyan elnökre van szükség, akivel az elnökség együtt tud dolgozni. Velem nem tud, ezért a mai nappal lemondok. (Jakab Péter Jobbik-politikus, Facebook.com, 2022. június 8.

komment
süti beállítások módosítása