Médianapló

Médianapló - Tíz mondat a pincsiről

2022. március 25. 05:54 - Zöldi László

Európában bizony elszaporodtak Putyin pincsijei, és ezt most már mindenki kezdi veszedelmesnek látni. (Orbán Viktor Fidesz-politikus, volt miniszterelnök, Orbánviktor.hu, 2007. október 1.)

Az új médiatörvény az „őrkutya őrkutyáját”, tehát a sajtó fölé telepített médiarendőrséget hozta létre, így a sajtó mint őrkutya inkább csak pincsiként szerepelhet, a hatóság viszont valóságos pitbull. (Lendvai Ildikó szocialista politikus, Népszava, 2011. január 8.)

Elborzadva látom, hogy Orbán Viktor vagy pincsinek állt, vagy súlyos politikai elbutulás, demens sújtja. (Gyurcsány Ferenc DK-politikus, volt miniszterelnök az Orbán-Putyin találkozóról, Index.hu, 2017. február 2.)

Gyurcsány-pincsik lettek a vezetőink, kilóra megvehető emberek. (Bóth János, a váci MSZP-szervezet volt elnöke, Magyar Nemzet Online, 2020. augusztus 28.)

Gulyás Gergely Orbán egyik pincsije, miniszteri rangban. (Andor Mihály szociológus, Facebook.com, 2021. július 16.)

Nem szeretem a Putyin pincsije kifejezést, de belátom, hogy elég plasztikus leírása annak, hogy mi történt tegnap Moszkvában. (Molnár Bálint publicista Orbán látogatásáról, Kolozsvári Szalonna, 2022. február 2.)

A szemellenzős anarchobalosok által hallucinált Putyin-pincsiket nem a Kárpát-medencében kell keresni. (Hoppál Hunor újságíró, Demokrata, 2022. február 16.)

A magyar miniszterelnök a pincsijének szegődött, és Magyarországot Oroszország utolsó csatlósának szerepébe kényszerítette. (Vásárhelyi Mária szociológus, Újnépszabadság.com, 2022. február 27.)

Orbán Viktor Putyin leghűségesebb pincsikutyája. (Tordai Bence Párbeszéd-politikus, Napi.hu, 2022. március 1.)

Putyin pincsije nem meri megugatni a gazdit. (Horváth Gábor újságíró, 2022. március 21.)

komment
süti beállítások módosítása