Médianapló

Médianapló - Bödőcs Gyurcsányról: "Nem ő lesz a first lady"

2021. október 31. 17:47 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán Viktor keresztezett, Márki-Zay Péter munkásőrözött, Tóth Bertalan motorozott, Jakab Péter kevesellt, Vona Gábor napirendezett, Schiffer András pedig gyurcsányozott. Lefülelt mondatok.

 

A világot vezérlő elv és a vezér elvi világa között szakadék van. (Huszár Sándor erdélyi író 1956-os naplójegyzete, ÚjHét.com, október 24.)

Ma a Fideszhez csatlakozni olyan, mint 1989-ben belépni a munkásőrségbe. (Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Népszava, október 25.)

Látott már brüsszeli tankokat a pesti utcákon? (Kéri László politológus, Klubrádió, október 25.)

Nincs liberalizmus a párt politikájában. (Bauer Tamás DK-politikus a Demokratikus Koalícióról, Facebook.com, október 25.)

Magyarországot az elmúlt években többször is próbálták keresztre feszíteni az Európai Parlamentben. (Orbán Viktor miniszterelnök, Miniszterelnök.hu, október 26.)

A kormányváltáshoz ma még kevesen vagyunk. (Jakab Péter Jobbik-politikus, ATV, október 26.)

A DK-val elég érdekes volt az egymásra találás. (Ónody-Molnár Dóra újságíró a Jobbikról, ATV, október 27.)

A politika pragmatikus műfaj, meg kell mérettetni. (Gyöngyösi Márton Jobbik-politikus az előválasztásról, Klubrádió, október 28.)

Az elmúlt 12 hét alig-alig szólt a Fideszről, annál inkább az ellenzékről. (Vona Gábor volt Jobbik-politikus az előválasztásról, Index.hu, október 28.)

Lehetséges vajon, hogy sikerül elzavarni a Fideszt, s mostantól nem a másik földbe tiprása, hanem mindenki java lesz a cél? (Vajda Mihály filozófus, Magyar Narancs, október 28.)

Mi, szocialisták végig a motorja voltunk az ellenzéki összefogásnak. (Tóth Bertalan szocialista politikus, Facebook.com, október 28.)

Az ellenzék egésze hozzádékásodott a DK-hoz. (Schiffer András ügyvéd, volt LMP-politikus, 168.hu, október 28.)

A gyurcsányozás azokat az ellenzéki politikusokat teszi tönkre, akik a Fidesz kottájából játszanak. (Arató Gergely DK-politikus, ATV, október 28.)

Vannak nagyon tisztességes DK-s politikusok is. (Ungár Péter LMP-politikus, Hang.hu, október 28.)

Úgy néz ki, nem ő lesz a first lady. (Bödőcs Tibor humorista Gyurcsány Ferencről, Magyar Hang, október 29.)

Az MSZP jóval erősebb, mint amit a közvélemény-kutatások sugallnak. (Szekeres Imre szocialista politikus, HírKlikk.hu, október 29.)

A Fidesznél százezrek, az ellenzéknél százak-ezrek tüntettek. (Ceglédi Zoltán politológus az október 23-i megmozdulásokról, Szeged.hu, október 29.)

Az Azonnali most takaréklángon ég. (Petróczi Rafael távozó munkatárs, Azonnali.hu, október 29.)

Célja és érdeke nem Orbán és a Fidesz, hanem az ellenzék többi erejének legyőzése. (Lengyel László politológus Gyurcsány Ferencről, Népszava, október 30.)

Akkoriban még színész szeretett volna lenni, de hát nem élhetett muzsikaszó nélkül. (Sándor Erzsi író Oszter Sándor dzsentriségéről, Facebook.com, október 30.)

Minden beteg, aki lélegeztetőgépen van, oltatlan. (Merkely Béla orvosprofesszor, Magyar Rádió, október 31.)

 

komment
süti beállítások módosítása