Médianapló

Médianapló - Deák Dániel a Fidesz kedvenc butuskája?

2021. szeptember 14. 10:08 - Zöldi László

Bizony ezt írta róla Rapai Ágnes költő (Facebook.com, 2021.08.14.) Inkább az a benyomásom, hogy a XXI. Század Intézet vezető elemzője az ATV kedvenc kormánypárti vendége. A 30 körüli jogász-politológust hívják meg leggyakrabban a stúdióba. Elvégre kölyökképe van, a durvaságra hajlamos kormánypárti publicistákkal ellentétben igyekszik kulturáltan fogalmazni, és ha vitapartnerei fölemelik a hangjukat, akkor zavarba is jön. Tegnap az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek vasárnap esti vitájáról fejtette ki az álláspontját.

Mint mondta, „nagyon hiányzott” neki, hogy a műsorvezető nem kérdezte meg a Párbeszéd-MSZP-LMP jelöltjétől, Karácsony Gergelytől, miért volt adjunktus a Corvinus-egyetemen. Hogyan merészelt nyelvvizsga és idegen nyelv tudása nélkül tanítani? Ezt azóta firtatják a kormánypárti sajtóban, amióta a budapesti főpolgármester bejelentette miniszterelnöki szándékát. Deák Dániel azért hozta szóba a kellemetlen ügyet, mert a kormány egyik oktatási hatósága most jutott a vizsgálat végére. Nem osztom a véleményt, miszerint a hatóság kivárta a miniszterelnök-jelölti vitát. Őröltek a malmai, és bármikor jelenti be az eredményt, mindig akkor került volna elő az a fránya angol, amikor az ellenzéki előválasztásnak van valamilyen eseménye.

Az már más kérdés, hogy amikor az öt jelölt először vitázik az ATV-ben, és bemutatják, hogy milyen programmal szeretnék vezetni a koalíciós kormányt, egyszerűen nincs funkciója a műsorvezetői kellemetlenkedésnek. Ha utána Karácsonyt behívnák az ATV stúdiójába, és egy négyszemközti interjúban mellének szögeznék a magyar nemzet sorsát meghatározó kérdést, akkor kíváncsian várnám a válaszát. Ez volt azonban a kisebbik gond a politikai elemző provokatív, mert a műsorba nem illő megnyilvánulásával. A nagyobbik a fölkészületlenségéből adódott. Deák Dániel ugyanis Mészáros „Lászlónak” nevezte a Corvinus akkori, szerinte „baloldali kötődéssel rendelkező” rektorát, aki megengedte a tűrhetetlen helyzetet.

Az egyetemnek 2003 és 2011 között csakugyan volt egy Mészáros nevű rektora, őt azonban Tamásnak hívják. Ráadásul nem ő szerződtette 2004-ben tanársegédnek a 197 centis fiatalembert, hanem a Politikatudományi Intézet igazgatója. Lánczi Andrásban a Fidesz egyik ideológusát tisztelhetjük, és jelenleg a Corvinus Egyetem rektora. Talán kifogásolható körülmények között, mégis jó érzékkel indította útjára az egyik ellenzéki miniszterelnök-jelöltet, Karácsony Gergelyt.       

 

Tíz mondat Deák Dánieltől

 

Az MSZP a többi balliberális alakulat számára nem partner, hanem levadászandó zsákmány. (Magyar Idők, 2017. október 28.)

Kunhalmi Ágnes szórakoztató politikus. (Magyar Rádió, 2018. január 12.)

Márki-Zay Péter lehet az új Tétényi Éva. (Figyelő.hu, 2018. február 26.)

Gyurcsány Ferenc minden meg fog tenni, hogy az MSZP pozícióját tovább rombolja. (Magyar Rádió, 2018. június 12.)

2022-ben az lesz a kérdés, hogy az MSZP bejut-e a parlamentbe. (Magyar Rádió, 2018. június 12.)

Tóth Bertalan nem karakteres politikus. (Magyar Rádió, 2018. június 12.)

A miniszterelnök úr pontot tett az utcai tiltakozások végére. (ATV, 2019. január 10.)

Nem lehet azt mondani, hogy az uniós forrásokat elpocsékolják, ellopják. (ATV, 2019. augusztus 21.)

Gyurcsány Ferenc nagy profizmussal szalámizza le sorban az ellenzéki pártokat. (Borsod Online, 2020. szeptember 10.)

/A Pegasus-botrányról/ Annak a kivizsgálása zajlik, hogy nem-e mondjuk egy másik ország titkosszolgálata hallgat le magyarországi újságírókat. (ATV, 2021. július 20..)

süti beállítások módosítása