Médianapló

Médianapló - Péterfy Gergely: "Trollállamban élünk"

2021. szeptember 06. 07:52 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Kövér László jogállamozott, Schmidt Mária üzent, Schmitt Pál nem fékezett, Lánczi Tamás gyurcsányozott, Dobrev Klára akarnokozott, Parragh László tornatanározott, Novák Katalin és Békesi László pedig parraghozott. Lefülelt mondatok.

 

A Lajtán túl semmihez nem értek. (Kárpáti Iván újságíró, Facebook.com, augusztus 29.)

Csótánynak jobb volt. (Puzsér Róbert publicista Nagy Feró Kossuth-díjas rockerről, HírKlikk.hu, augusztus 29.)

Gyurcsány valóban tehetséges, csak nem az építésben, hanem a rombolásban. (Lánczi Tamás politológus, Hír TV, augusztus 30.)

Az előválasztás az ellenzék eddigi legkomolyabb lépése. (Török Gábor politológus, Nyugat.hu, augusztus 30.)

Azt már nehezen viselem, hogy mondjuk a 9 éves kisfiamat a tanár úgy segíti föl a létrán vagy kötélen, hogy egyébként tudom róla, hogy a fiúkhoz vonzódik. (Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Szeged TV, augusztus 30.)

Nem megengedhető, hogy valaki ilyen kijelentést tegyen. (Novák Katalin családügyi miniszter Parragh Lászlóról, Facebook.com, augusztus 31.)

Ahhoz, hogy Parragh ne okozhasson több kárt, nem őt kell elhallgattatni, hanem az őt helyzetbe hozó rezsimet kell eltávolítani a hatalomból. (Békesi László volt pénzügyminiszter, Újnépszabadság.com, szeptember 1.)

A fülünk hozzákopik a sok botrányhoz. (Szakács László DK-politikus, ATV, szeptember 1.)

Olyan országban jó élni, ahol a politika nem téveszti össze magát a Tízparancsolattal. (Cserhalmi György színész, Kultúra.hu, szeptember 1.)

Már az odaúton megtanulják, hogy csak hazudozással lehet célt érni. (Kőhalmi Zoltán humorista a politikusokról és a választási kampányról, Magyar Narancs, szeptember 2.)

Az MSZP már a rendszerváltás pillanatában öregecskének hatott. (Buják Attila újságíró, 168 Óra, szeptember 2.)

Nem egy akarnokra van szükségünk. (Dobrev Klára DK-politikus az ellenzék vezetéséről, Index.hu, szeptember 2.)

Ne zsidózz! Most a melegeket gyűlöljük. (Vasvári Tímea kommentelő, Facebook.com, szeptember 2.)

Magyarország minden ellenkező híresztelés dacára ma még jogállam. (Kövér László Fidesz-politikus, Mandiner.hu, szeptember 2.) 

Trollállamban élünk. (Péterfy Gergely író, Magyar Hang, szeptember 3.)

Az internet nem trollokká teszi az embereket, csak láthatóbbá a trollokat. (Csurgó Dénes újságíró, 444.hu, szeptember 3.)

A rendszer templomai a futballpályák. (Bartus László újságíró, Amerikai Népszava, szeptember 3.)

Boris Johnson, maga egy kis, széteső ország élén áll. (Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója a brit miniszterelnökhöz, Facebook.com, szeptember 3.)

Nem minden nap intjük óva Angliát, százévente csak párszor szokás ez mifelénk. (Szele Tamás újságíró Schmidt Máriáról, Zóna.hu, szeptember 4.)

Nem tudunk féket rakni a szurkolókra. (Schmitt Pál volt köztársasági elnök a magyar-angol mérkőzésről, hvg.hu, szeptember 4.)

A Puskásban soha ne legyen térdelés meg szivárványos szögletzászló! (Szikszai Péter újságíró, Magyar Nemzet Online, szeptember 5.)

komment
süti beállítások módosítása