Médianapló

Médianapló - Orosz Anna: "Pontot kell tenni a rendszer végére"

2021. június 06. 15:54 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán Viktor elrettentett, Jakab Péter faragott, Szanyi Tibor ellenzékezett, Majtényi László pedig romázott. Lefülelt mondatok.

A magyar sajtó a megszűnés határán billeg - nem mennyiségi, hanem minőségi okok miatt. (Parászka Boróka marosvásárhelyi újságíró, Facebook.com, május 30.)

A kormányváltást igénylők száma sokkal nagyobb, mint az előző három választáson volt. (Kéri László politológus, Klubrádió, május 31.)

Orbán futballista szeretett volna lenni, de a tehetsége csak a miniszterelnökséghez volt elegendő. (Föld S. Péter újságíró, HírKlikk.hu, május 31.)

Meg kell keresni és kitartóan birizgálni az emberek jóindulatú G-pontját. (Barka Roland szamaras zarándok, Cívishír.hu, május 31.)

Új szlogenünk: kinyitjuk a MÚOSZ-t. (Kocsi Ilona, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének újdonsült elnöke, Múosz.hu, június 1.)

Eddig ki előtt volt zárva a MÚOSZ? (Hargitai Miklós, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének volt elnöke, Facebook.com, június 1.)

Pontot kell tenni a rendszer végére. (Orosz Anna Momentum-politikus, újbudai alpolgármester, ATV, június 2.)

Gyurcsány a Fidesz utolsó reménysége. (Tóta W. Árpád publicista, hvg.hu, június 3.)

Gyurcsány többet hoz, mint visz. (Bruck Gábor kampányszakértő (Magyar Narancs, június 3.)

Az ellenzék csodaszert lát az előválasztásban, amely pótolja a munkát, a szervezést, a programot. (Buják Attila újságíró, 168 Óra, június 3.)

Semmi támogatandót nem látunk az ellenzék nem is létező programjában. (Szanyi Tibor ISZOM-politikus, miniszterelnök-jelölt, ATV, június 3.)

A jogot addig faragjuk, amíg igazság nem válik belőle. (Jakab Péter Jobbik-politikus, miniszterelnök-jelölt, Népszava, június 3.)

Az ellenzék fújja passzátszelet. (Pulai András szociológus a közéleti napirendről, ATV, június 4.)

Ha csak a romák egyharmada az ellenzékre szavazna, az földcsuszamlásszerű győzelmet hozna. (Majtényi László alkotmányjogász, Jelen.media.hu, június 4.)

A Fidesz legyőzésének kísérlete közben az ellenzék ellenzékének lenni inkább destruktív, mint hasznos. (Bruck András író, Facebook.com, június 4.)

A feladat poentírozása nélkül a 2022 utáni politika is gyenge lesz a kilábaláshoz, akár Orbán, akár egy Anti-Orbán nyer. (Béndek Péter publicista, Újnépszabadság.com, június 4.)

Ha 2022 után is hatalmon marad az Orbán-kormány, az ellenzékre akkor is szükség lesz. (Jordán Tamás színész, Magyar Hang, június 4.)

A magyar mára a Kárpát-medence legerősebb nemzetévé vált. (Rétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára Kecskeméten, Haon.hu, június 4.)

A magyar hadseregnek elrettentő erővel kell bírnia. (Orbán Viktor miniszterelnök, Miniszterelnök.hu, június 5.)

A szegénység falura megy. (Ferge Zsuzsa szociológus, Népszava, június 5.)

Kína még a saját trójai lovát is a mi pénzünkön építi meg. (Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester a Fudan-egyetemről, Facebook.com, június 6.)

komment
süti beállítások módosítása