Médianapló

Médianapló - Lázár János: "Orbán örök"

2021. április 18. 16:42 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán törzsözött, Lendvai orbánozott, Dobrev vigyázott, Szanyi gyökerezett, Kupa egypártozott, Jakab pedig vonázott. Lefülelt mondatok.

 

A két országban minél lesújtóbb a fertőzöttek és halálesetek száma, annál nagyobbak a sikerélmények. (Végel László Szerbiában élő magyar író, Mozgó Világ, 2021/4.)

Előbb-utóbb minden fontos intézkedési javaslatunk meghallgatásra talált, legfeljebb nem akkor, amikor javasoltuk. (Oroszi Beatrix járványmatematikai modellező, Népszava, április 12.)

A Fidesz önmaga állampárti paródiája lett. (Holoda Attila volt energetikai államtitkár-helyettes, ATV, április 12.)

Attól, hogy valakinek hányingere van a narancstól, még nem fog ráfanyalodni a moslékra. (Schiffer András volt LMP-politikus az ellenzéki koalícióról, Facebook.com, április 12.)

Idegesít, hogy az ellenzéknek semmi se jó. (Nagy Feró rockzenész, 24.hu, április 12.)

Itt a „dafkén” kívül nincs semmi. (Dézsi Csaba András győri polgármester a városházi ellenzékről, Telex.hu, április 13.)

Vigyázzunk egymásra, mert a kormány nem vigyáz ránk. (Dobrev Klára DK-politikus, ATV, április 13.)

Nem lehetne egy olyan vezetőt találni, akinek a mi életünk a rögeszméje? (Lendvai Ildikó szocialista politikus, Facebook.com, április 13.)

Orbán Viktor örök. (Lázár János Fidesz-politikus, volt kancelláriaminiszter, Mfor.hu, április 14.)

Az orbáni politika gyökeret vert a magyar országgyűlési ellenzékben is. (Szanyi Tibor ISZOM-politikus, Szócikk.hu, április 14.)

A pocakomat levitte a Covid. (Köstner Vilmos kézilabda-mesteredző, Hajdú Online, április 14.)

Nehéz úgy lázadni, hogy az mégse zavarjon senkit. (Urbán András szabadkai rendező, Magyar Narancs, április 15.)

A sok szürke hegedős tömegében egy politikus felvette a láthatósági mellényt. (Tömpe István közgazdász Jakab Péterről, Népszava, április 15.)

Már nem Vona Gábor a Jobbik elnöke, hanem én, aki büszkén vállalja, hogy zsidó felmenői is vannak. (Jakab Péter Jobbik-politikus, Szabad Európa Rádió, április 16.)

Az ellenzéki táborra ráfér az aktivizálódás. (Závecz Tibor szociológus, ATV, április 16.)

11 év után ez az egypártrendszer unalmas és fárasztó. (Kupa Mihály volt pénzügyminiszter, Válaszonline.hu, április 16.)

Inkább érzem magam az Operatív Törzs vezetőjének, mint miniszterelnöknek. (Orbán Viktor miniszterelnök, Magyar Rádió, április 16.)

A magyar kormány betömte a brüsszeli hanyagság által létrehozott vakcina-bombatölcsért. (Csizmadia László civil aktivista, Magyar Hírlap Online, április 17.)

A 13. kerületben lakom, ahol csak a baloldal szokott nyerni - emiatt a jobboldali ember szinte csak kalandvágyból jár el szavazni. (Apáti Bence publicista, Origo.hu, április 17.)

Ezzel a családi háttérrel nagyon erősen bizonygatnia kell Ungár Péternek, hogy ő ellenzéki politikus. (Hende Csaba Fidesz-politikus, Vaol.hu, április 17.)

Bármennyire összefognak, még mindig külön-külön beszélnek. (Hann Endre szociológus az ellenzéki pártokról, Népszava, április 17.)

 

komment
süti beállítások módosítása