Médianapló

Médianapló - Eperjes: Viktornak hivatástudata van, Ferencnek küldetéstudata

2021. március 21. 15:19 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán Viktor rádiózott, Navracsics Tibor néppártozott, Magyar Bálint orbánozott, Karácsony Gergely egyesített, Vona Gábor és Márki-Zay Péter pedig ellenzékezett. Lefülelt mondatok.

 

 A rezsim bevásárolta magát a lelkekbe. (Molnár Róbert kübekházi polgármester, volt kisgazda politikus, Azonnali.hu, március 14.)

Képtelenség, hogy újságírókat tüntessen ki az állam, akiknek elsődleges feladata éppen a hatalom működésének kontrollja. (Vásárhelyi Mária médiaszociológus, Facebook.com, március 15.)

Ellopták tőlünk ’48 eszméit, s viszik a jachtra, hogy nézegessék. (Rab László újságíró, VárosiKurír.hu, március 15.)

Országunk zsarnoka. (Magyar Bálint liberális politikus Orbán Viktorról, Klubrádió, március 15.)

Viktornak hivatástudata van, Ferenc testvérnek meg küldetéstudata. (Eperjes Károly színész, 24.hu, március 16.)

Nem az az erős vezető, aki képes megosztani, hanem aki képes egyesíteni. (Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, Párbeszéd-politikus, Népszava, március 16.)

Azt látom, hogy az ellenzék csak a saját szavazóinak politizál. (Vona Gábor volt Jobbik-politikus, ATV, március 16.)

Az ellenzéki pártok máris a vereségre készülnek. (Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, Válaszonline.hu, március 16.)

Szeretném, ha a magyar kultúra lába leérne a földig. (Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, Index.hu, március 16.)

A Fidesz a legkevésbé előnyös arcát mutatva is ezerszer különb, mint a szörnykoalíció. (Rákay Philip publicista, Magyar Nemzet Online, március 17.)

A Fidesz tulajdonképpen nem más, csak egy a sok orosz fiókpárt közül. (Batka Zoltán újságíró, Újnépszabadság.com, március 18.)

Azt a pártcsaládot hagyta el a Fidesz, amely a legfőbb identitásom. (Navracsics Tibor Fidesz-politikus, volt uniós biztos az Európai Néppártról, 168.hu, március 18.)

Ő egy focimegszállott, aki véletlenül a politika világába tévedt. (Tibor Fischer magyar származású angol író Orbán Viktorról, Mandiner.hu, március 18.)

Ma inkább döntetlenre áll a meccs. (Horn Gábor liberális politikus a kormány-ellenzék mérkőzésről, Magyar Narancs, március 18.)

Csak hát örökké Gyurcsánynénak fogják hívni. (Bojár Gábor üzletember Dobrev Kláráról, Magyar Hang, március 19.)

Azért jövök, hogy elmondjam, mi a valóságos helyzet. (Orbán Viktor miniszterelnök a péntek reggeli interjúkról, Magyar Rádió, március 19.)

Neked inas, nekünk rezidens. Neked asszonyság, nekünk ember. Neked közjószág, nekünk gyerek. (Föld S. Péter újságíró Orbán Viktorhoz, HírKlikk.hu, március 19.)

Otthonsuli. (Hegyi Erika miskolci újságíró a digitális távoktatásról, Borsod Online, március 19.)

Az oltás után várakozás olyan szűkös terekben történik, amely miatt éttermek, üzletek tömegét zárták be. (Szepesi András egészségügyi menedzser, Weborvos, március 20.)

Az újságíró őrkutya, akit azért tartunk, hogy jelezzen, ha róka dézsmálja a tyúkokat. (Kövesdi Péter újságíró, Népszava, március 20.)

A torna rögtön büntet. (Bordán Dezső, a tornászválogatott volt szövetségi kapitánya, Duna World, március 21.)

komment
süti beállítások módosítása