Médianapló

Médianapló - Kolléganők köszöntése

2021. március 08. 10:33 - Zöldi László

A nemzetközi nőnapot nálunk 1948 óta ünnepeljük. Bár akkoriban éppen csak gügyögtem, szakmai életem később összefonódott a hölgyekével. A múlt század nyolcvanas éveitől vezetőként dolgoztam különböző szerkesztőségekben, és utólag már bevallhatom: ha megválogathattam a munkatársakat, inkább a hölgyeket választottam. Keresték a megoldásokat, és kevesebbet hisztiztek. Majd pedig, amikor már tanítottam is, a kommunikáció szakos diákok között több volt a lány, mint a fiú. Meg sem lepett, hogy jobban kijöttem velük, mint a magukat többre tartó, de kevesebbet teljesítő fiúkkal. Itt az alkalom, hogy a kolléganőknek megköszönjem a szinte zökkenőmentes együttműködést.

Akik szerkesztőként, újságíróként, fotóriporterként, titkárnőként, dokumentátorként, olykor jó szóval is segítettek: Árkus Éva, Balázs-Piri Krisztina, Bárdos Éva, Berkes Erzsébet, Csúzi Zsuzsa. Erdősiné Nagy Katalin, Erős Ildikó, Eszéki Erzsébet. Farkas Mónika, Fenyvessyné Góhér Anna, Forrai Rege, Földes Anna, Győri Ildikó. Katona Éva, Kázmér Judit, Kecsmár Ilona, Kele-Szabó Ágnes, Kerülő Judit, Kováts Ildikó, Láczay Magdolna, Lengyel Katalin, Luif Ibolya. Mankó Mária, Máriássy Judit. Nagy Márta. P. Szűcs Julianna, Radnóti Anna. Sárközy Erika, Schmidt Teréz, Sebestyén Zsuzsa, Széchenyi Ágnes, Szűcs Katalin Ágnes, Zsohár Melinda.

Akiket tanítottam Szombathelyen, Székesfehérvárott, Egerben, Nyíregyházán, Szegeden, Budapesten, és írás- meg szervezőkészségükkel, kedvességükkel hívták föl magukra a figyelmet: Balázs Kati, Balogh Zsuzsi, Barócsi Éva, Bereczki Gaby, Bíró Annamária, B. Kiss Andrea. Csáky Alexandra, Debreceni Kata, Erdős Ildikó Réka, Faragó Anikó, Földes Noémi, Gáncsos Kármen. Hadas Bianka, Hajdu Nóra, Hargitai Kiss Virág, Havas Zsófi, Horváth Bori (habe). Kakulya Petra, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, Képes Gabi, Kocsik Viktória, Kumin Viktória, Kundri Edit, Lator Hajni, Molnár Enikő. Moskovics Judit, Nagy Zsófi, Naszádi Anikó, Németh Andrea, Néző Veronika, Orosz Bogi, Orosz Renáta, Pásztor Anita Enikő, Pénz Réka, Rodenbücher Kati, Sándor Alexandra Valéria (sav), Siladi Mia, Szabó Judit, Szokoli Mónika, Szögi Andrea, Szuhay Júlia, Ternai Kri, Tomori Timi, Ujhelyi Viktória, Veiszer Alinda, Végh Zsuzsanna.

És még valaki. Előttem az arca, és hallom a hangját. Tudom, hogy egy Tisza menti faluból, Kőtelekről származott el a nyíregyházi főiskolára. Hozzám írta a diplomamunkáját, Szilviának hívják, de nem jut eszembe a vezetékneve. Így is kár volna kihagyni a felsorolásból, mert a munkája alapján megérdemli. Bocsánat az öregkori feledékenységért, és vigasztalásul kisztihand.            

komment
süti beállítások módosítása