Médianapló

Médianapló - Orbán: "Ha a baloldal veszélyes embert lát, akkor levadássza"

2020. október 11. 15:58 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Lázár pénzezett, Pokorni vírusozott, Fürjes nácizott, Szél fideszezett, Szanyi és Nagy Bandó pedig ellenzékezett. Lefülelt mondatok.

 

Az egyetem lezárása a liberalizmus fogalmát hamisan értelmező társaság rosszul végigvitt tiltakozása egy régóta recsegő-ropogó intézmény megmentésére. (Balázs Péter szolnoki színigazgató, Demokrata, október 4.)

A tőzsdegörény ránk szabadította a civil szervezeteknek nevezett martalóc osztagait. (Dippold Pál publicista Soros Györgyről, Magyar Hírlap Online, október 5.)

A mindenkit kioktató ellenzék egy nácit indít időközin. (Fürjes Balázs Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár Bíró Lászlóról, a Jobbik képviselőjelöltjéről, Index.hu, október 5.)

Ha túl akarunk lenni a 2010 utáni világon, akkor a 2010 előtti rendszert is meg kell haladni. (Antal Attila politológus, Azonnali.hu, október 6.)

Amikor bezártak az iskolai menzák és a szállodák, 140 civil állatmenhely került veszélybe, mert nem kaptak ételmaradékot. (Gulyás Erika újságíró, Népszava, október 6.)

A járvány ránk rúgta az ajtót. (Barát József újságíró, 168 Óra, október 7.)

Nem gócok vannak, hanem mindent elöntött a vírus. (Pokorni Zoltán Fidesz-politikus, ATV, október 7.)

A katasztrófa szélén vagyunk. (Falus Ferenc volt országos tiszti főorvos, Klubrádió, október 7.)

Ha nem a pénzért akarunk politikát csinálni, akkor nem lehet pénz nélkül politizálni. (Lázár János Fidesz-politikus, volt kancelláriaminiszter, Magyar Nemzet Online, október 8.)

A Fideszben mindig volt egy kis gyerekesség. (Szél Bernadett volt LMP-s politikus, ATV, október 8.)

Gyalogsági és színművészeti ezredes. (Majtényi László alkotmányjogász a Színház- és Filmművészeti Egyetem új kancellárjáról, Szarka Gáborról, Facebook.com, október 8.)

A művészet, hogy megvéded, amit gondolsz. (Fekete Ádám rendező, Magyar Narancs, október 8.)

Az ellenzéki pártok rendre a kormányt unszolják ahelyett, hogy elmondanák, mit is tennének, ha kormányra kerülnének. (Szanyi Tibor ISZOM-politikus, Azonnali.hu, október 8.)

Hadihajó ellen esélytelenek a halászbárkák és ladikok. (Nagy Bandó András humorista, Magyar Hang, október 9.)

Ha a baloldal veszélyes embert lát, akkor levadássza. (Orbán Viktor miniszterelnök, Magyar Rádió, október 9.)

Köszönjük szépen, azt kaptuk, amit kértünk. (Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke az orvosok fizetésemeléséről, Mandiner.hu, október 9.)

Az én személyes értékrendem és ízlésvilágom szerint semmiféle könyvet nem égetünk, nem darálunk. (Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, Facebook.com, október 9.)

Láriferi. (Pilhál György újságíró Gyurcsány Ferencről, Magyar Nemzet, október 10.)

Jóformán már csak a Színház- és Filmművészeti Egyetem az egyetlen diktatúramentes középület. (Bruck András író, Facebook.com, október 10.)

Az ellenzéki összefogás talán az egyetlen, ami az Orbán-rendszer Achilles-sarka lehet. (Balassa Tamás újságíró, Népszava, október 10.)

Nem akarnak elveket a választóik fejébe verni, csak pozícióba jutni. És ha ehhez féreggé kell válni, akkor féreggé válnak. (Trombitás Kristóf publicista az időközi választáson induló ellenzéki pártokról, Vasárnap.hu, október 11.)

komment
süti beállítások módosítása