Médianapló

Médianapló - Lendvai Ildikó: "A fogatok fehérje egyre jobban kilátszik"

2020. szeptember 06. 16:18 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán Viktor vírusozott, Bod Péter Ákos jachtozott, Szanyi Tibor pontozott, a többiek pedig vagy a Színház- és Filmművészeti Egyetemről, vagy Vidnyánszky Attiláról fejtették ki az álláspontjukat. Lefülelt mondatok.

 

Ez nem koronavírus, hanem tesztelésjárvány. (Dr. Pócs Alfréd vírustagadó ortopéd sebész, Szilajcsikó.hu, augusztus 30.)

Olyan helyzet teremtődött, hogy az állam kénytelen volt valamilyen megoldást találni az egyetem újjászervezésére. (Kálomista Gábor színigazgató a Színház- és Filmművészeti Egyetemről, Hír TV, augusztus 31.)

A baloldal egyre inkább a rendszer ellenzéke. (Vajnai Attila volt munkáspárti politikus, Facebook.com, augusztus 31.)

Akkor lesz kormányváltás, ha abbahagyjuk a tökölődést a pozíciókról. (Kanász-Nagy András, az LMP újdonsült társelnöke az ellenzéki pártokról, Azonnali.hu, szeptember 1.)

Dübörög, mint az úthenger. Nagy kár, hogy mi vagyunk az úttest. (Szele Tamás újságíró Orbán Viktorról, Forgókínpad.blog, szeptember 1.)

Annyian támadják a körúti biciklisávokat, hogy ideje meghosszabbítani őket Bicskéig. (Révbíró Tamás műfordító, Facebook.com, szeptember 1.)

Az újság kritikai élét alighanem sikerült elvenni, kérdés azonban, hogy mit tudnak a helyére építeni. (Rényi Pál Dániel újságíró az Indexről, 444.hu, szeptember 1.)

Már akkor is lehetett érezni, hogy ő egy küldetéses ember, de a politikai nézeteit még nem tette közzé. (Takács Katalin színésznő Vidnyánszky Attiláról, 168 Óra, szeptember 2.)

Éppen úgy beszél, mint egy olyan ember, aki zsidózik. (Sándor Erzsi író Vidnyánszky Attiláról, Facebook.com, szeptember 2.)

A nemzet része csak az lehet, aki Vidnyánszky valóságában él. (Kelemen Kristóf dramaturg, Mérce.hu, szeptember 3.)

Ennyire alacsonyról ilyen magasra nem lehet felköpni. (Mácsai Pál színigazgató a Színház- és Filmművészeti Egyetem elleni támadásokról, ATV, szeptember 3.) 

Ez egy kulturális ellenforradalom. (Horn Gábor tanár az úgynevezett kultúrharcról, Magyar Narancs, szeptember 3.)

Még mindenki külön szenved. (Schilling Árpád rendező az ellenzéki pártokról, Facebook.com, szeptember 3.)

Amiért Al Pacino Oscar-díjat kapott, azért én négy és fél évet. (Tasnádi Péter üzletember a keresztapaságról, Nyugat.hu, szeptember 3.)

Itt van a külügyminiszter luxusjachtozása, egy második Borkai-ügy, csupasz ülep nélkül. (Bod Péter Ákos volt gazdasági miniszter, Magyar Hang, szeptember 4.)

A vírus már belül van, de az utánpótlási vonalakat el kellett zárni. (Orbán Viktor miniszterelnök a határzárról, Magyar Rádió, szeptember 4.)

Akkor pont, pont, pont rezsim. (Szanyi Tibor ISZOM-politikus az Orbán-rendszerről, ATV, szeptember 4.)

A fogatok fehérje egyre jobban látszik. (Lendvai Ildikó szocialista politikus a kormánypárti politikusokhoz, Népszava, szeptember 5.)

A szurkoló azt érti, amit lát. (Görgényi István világbajnok vízilabdázó, Nemzeti Sport, szeptember 5.)

Libernyák buborék a Vas utcában. (Apáti Bence publicista a Színház- és Filmművészeti Egyetemről, Magyar Nemzet, szeptember 5.)

Értem a hevületét, hasonlóképpen álltam neki átrázni a kortárs irodalmi intézményrendszert, ha már lehetőséget kaptam rá. (Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója Vidnyánszky Attiláról, Origo.hu, szeptember 6.)

 

komment
süti beállítások módosítása